Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/80164/saules-energetika-jau-turetu-dometis-ir-daugiabuciu-gyventojai/spausdinti/

Saulės energetika jau turėtų domėtis ir daugiabučių gyventojai

Publikuota: 2021-10-11 14:12
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Anksčiau saulės energetika nebuvo tokia populiari, kokia yra šiuo metu. Taip yra dėl to, kad visame pasaulyje vis labiau diskutuojama, kad toks pasirinkimas tuoj bus neišvengiamas elektros energijos gamyboje. Saulės energetika yra pakankamai efektyvi, tačiau daugelio manymu – per brangi. Kaip bebūtų, ekspertai ragina nelyginti pasaulinių tendencijų su lietuviškomis.


Anksčiau saulės energetika nebuvo tokia populiari, kokia yra šiuo metu. Taip yra dėl to, kad visame pasaulyje vis labiau diskutuojama, kad toks pasirinkimas tuoj bus neišvengiamas elektros energijos gamyboje. Norima kuo skubiau imtis priemonių siekiant sumažinti klimato kaitą. Saulės energetika yra pakankamai efektyvi, tačiau daugelio manymu – per brangi. Kaip bebūtų, ekspertai ragina nelyginti pasaulinių tendencijų su lietuviškomis.

Saulės energetika jau turėtų domėtis ir daugiabučių gyventojai
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Saulės gaminama energija turi potencialo privatiems namų ūkiams

Kalbama, kad saulės energetika nėra patraukli tiems, kurie gyvena privačiuose namuose. Ką jau kalbėti apie daugiabučius, kuriuose apskritai nėra vietos kur montuoti visų saulės panelių. Bet, Lietuvoje situacija yra kiek kitokia nei kitose pasaulio šalyse. Mat, ši įranga dabar kiekvieno žmogaus gali būti užsakoma individualiai ir montuojama specialiuose parkuose. Tai reiškia, kad kiekvienas fizinis asmuo turi galimybę užsisakyti saulės jėgainę, bet jos nemontuoti savo namuose. Įsigyta įranga bus prijungiama prie vientisos saulės elektrinės ir tiek. Būtent tuo Lietuva ir išsiskiria, nes prie iš saulės išgaunamos elektros energijos gali prisidėti net ir privačių namų gyventojai bei daugiabučiuose gyvenantys asmenys.

Lietuvą taip pat reikėtų išskirti ir dėl to, kad siekiantys įsigyti saulės elektrines, gali kreiptis į atitinkamas institucijas dėl paramos. Tai reiškia, kad mūsų šalyje yra vykdomos programos, kurių metų gyventojai gali gauti kompensacijas už saulės elektrinių įsigijimą.

Saulės energetika jau turėtų domėtis ir daugiabučių gyventojai
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Parama dėl saulės energetikos propagavimo – ypač naudinga

Galvojantiems kiek teks išleisti pinigų įrengiant saulės jėgainę, pirmiausia reikėtų suprasti, kad nevalia praleisti progos gauti atitinkamas kompensacijas. Elektrinių pardavėjai siūlo ne tik montavimo, bet ir dokumentų ruošimo paslaugas. Tai reiškia, kad dėl saulės elektrinės įsigijimo bei įrengimo, o svarbiausia – dar ir paramos dokumentų paruošimo bei pateikimo galite kreiptis į vieną įmonę.

Kompensacijos padeda sutaupyti ne vieną tūkstantį eurų, o svarbiausia tai, kad po tokios elektrinės įsigijimo su parama, atsiperkamumas siekia vos kelerius metus. Kadangi saulės elektrinių moduliai kasmet tobulėja, tokia saulės energetika tampa patrauklia net ir gamybos veiklą teikiančioms įmonėms. Tad, jeigu norite prisidėti prie klimato taršos mažinimo, tuomet tikrai turėtumėte labiau pasidomėti saulės jėgainių privalumais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!