Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/69059/ka-toyota-robotai-veiks-tokijo-olimpinese-zaidynese/spausdinti/

Ką „Toyota“ robotai veiks Tokijo olimpinėse žaidynėse

Publikuota: 2019-07-26 08:42
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Šis Japonijos automobilių gamintojas dalyvauja projekte „Tokyo 2020 Robot Project“. 2020 m. Tokijo olimpinėse žaidynėse „Toyota“ pristatyti robotai bus naudojami žmonių judėjimui įvairiose vietose palengvinti. „Toyota“, padėdama gyventi žmonėms su savo viltimis ir svajonėmis, galės dar labiau prisidėti siekiant, kad 2020 m. Tokijo olimpinės žaidynės būtų įdomios visiems.


„Toyota Motor Corporation“ (toliau – „Toyota“), pasaulinė olimpinių ir parolimpinių žaidynių partnerė, ne tik siūlys savo automobilius sportinininkams, bet kurs ir modernius mobilumo sprendimus. Tam pasitarnaus robotai, rašoma pranešime.

„Toyota“ nuotr. / 2020 m. žaidynių „Toyota“ robotai
„Toyota“ nuotr. / 2020 m. žaidynių „Toyota“ robotai

Šis Japonijos automobilių gamintojas dalyvauja projekte „Tokyo 2020 Robot Project“. 2020 m. Tokijo olimpinėse žaidynėse „Toyota“ pristatyti robotai bus naudojami žmonių judėjimui įvairiose vietose palengvinti. „Toyota“, padėdama gyventi žmonėms su savo viltimis ir svajonėmis, galės dar labiau prisidėti siekiant, kad 2020 m. Tokijo olimpinės žaidynės būtų įdomios visiems.

2020 m. žaidynių robotas-talismanas Miraitowa/Someity

2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių organizacinis komitetas ir „Toyota“ kuria robotą-talismaną, kad šios žaidynės būtų pačios inovatyviausios ir technologiniu požiūriu pažangiausios per visą istoriją.

Robotas-talismanas ne tik pasitiks sportininkus ir svečius oficialiose žaidynių vietose. Pasitelkdama šiuos robotus, „Toyota“ taip pat padės Japonijos vaikams mėgautis olimpinėmis žaidynėmis. Roboto-talismano veido išraiškos ir rankų judesiai gali būti valdomi nuotoliniu būdu. Be to, sąveikos metu jis gali perduoti fizinį grįžtamąjį ryšį.

Prie roboto galvos prijungta kamera leidžia jam atpažinti šalia esančius žmones. Juos atpažinęs robotas reaguoja įvairiomis akių išraiškomis. Miniatiūrinės jungtys visame roboto korpuse užtikrina lankstų ir saugų roboto valdymą, taip pat didelį jo funkcionalumą.

Toli nuo stadiono esantiems svečiams, kurie negali fiziškai dalyvauti, „Toyota“ suteiks unikalią galimybę bendrauti su sportininkais per T-HR3 robotus ir robotus-talismanus.

T-HR3 robotai galės beveik realiu laiku atkurti roboto-talismano judesius tolimose vietose. Bus ne tik perduodami vaizdai ir garsai iš tolimų vietų. Šių robotų naudotojai taip pat galės pajusti judėjimo bei fizinio grįžtamojo ryšio galią, bendraudami su penkiais sportininkais ir kitais žmonėmis taip, tarsi jie iš tiesų būtų šalia jų.

Nuotolinio ryšio robotas T-TR1

T-TR1 – JAV veikiančio „Toyota“ tyrimų instituto sukurtas virtualaus mobilumo/teledalyvavimo robotas. Jis turi kamerą, įrengtą virš plataus, beveik realaus dydžio ekrano.

Projektuodamas toli esančio naudotojo atvaizdą, robotas leis šiam asmeniui pasijusti tarsi jis būtų šalia roboto.

Toyota T-TR1 robotas suteiks žmonėms, kurie fiziškai negali dalyvauti olimpinių žaidynių renginiuose, galimybę virtualiai juose apsilankyti per ekraną, užtikrinantį komunikaciją tarp dviejų vietų.

Robotas-žmogaus pagalbininkas/robotas-tiekėjas

Prie žmonėms su specialiais poreikiais skirtų sėdėjimo vietų olimpiniame stadione dirbs „Toyota HSR“ robotas – jis palydės svečius iki jų vietų ir atneš jiems užkandžių bei kitų produktų, kad jie galėtų ramiai mėgautis rungtynėmis.

Be to, specialiai 2020 m. Tokijo olimpinėms žaidynėms sukurtas „Toyota DSR“ robotas tieks žiūrovams per specialią planšetę jų užsisakytus gėrimus ir kitus produktus.

Lengvosios atletikos varžybose numatyta apie 500 vietų lankytojams su specialiais poreikiais (tiek per olimpines, tiek per parolimpines žaidynes). Robotams planuojama patikėti aptarnauti apie daugiau nei 1000 žiūrovų su ribotomis judėjimo galimybėmis (kiekvienoje sekcijoje bus 16 eilių po 32 vietas).

Robotas-pagalbininkas stadione

Specialios paskirties robotai su autonominėmis funkcijomis padės organizuoti metimo (pavyzdžiui, ieties) varžybas olimpiniame stadione.

Nustatę optimalų judėjimo maršrutą, FSR robotai lydės aptarnaujantį personalą išvengdami kliūčių ir pakeldami bei transportuodami metimo varžybų įrankius.

FSR bus naudojami siekiant sumažinti metimo įrankių surinkimo laiko sąnaudas, taip pat varžybų metu aptarnaujančio personalo darbo krūvį.

FSR robotai 2020 m. Tokijo olimpinėms žaidynėms bus kuriami bendradarbiaujant Toyota, 2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių organizaciniam komitetui ir Tarptautinei lengvosios atletikos federacijai (IAAF).


15min.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!