Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/68256/seksas-uz-vairo-ir-6-kiti-nemalonus-dalykai-kuriuos-sukurs-autonominiai-automobiliai/spausdinti/

Seksas už vairo ir 6 kiti nemalonūs dalykai, kuriuos sukurs autonominiai automobiliai

Publikuota: 2019-05-28 08:04
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Transporto ateitis priklauso elektriniams autonominiams automobiliams. Na, bent jau taip atrodo žvelgiant į sritis, į kurias inžinieriai deda didžiausias pastangas. Keliausime patogiau ir, tikimės, saugiau. Tačiau ne viskas taip šviesu ir gražu – štai 7 nemalonūs dalykai, kuriuos sukurs autonominių automobilių pažanga. Seksas už vairo yra tik vienas iš jų.


Transporto ateitis priklauso elektriniams autonominiams automobiliams. Na, bent jau taip atrodo žvelgiant į sritis, į kurias inžinieriai deda didžiausias pastangas. Keliausime patogiau ir, tikimės, saugiau. Tačiau ne viskas taip šviesu ir gražu – štai 7 nemalonūs dalykai, kuriuos sukurs autonominių automobilių pažanga. Seksas už vairo yra tik vienas iš jų.

Seksas už vairo ir 6 kiti nemalonūs dalykai, kuriuos sukurs autonominiai automobiliai

1. Mirę keleiviai

Autonominiai automobiliai suteiks daugiau mobilumo ir tiems, kuriems vairuoti tikriausiai nebereikėtų. Jais galės keliauti ir stipriai sergantieji, ir labai seni žmonės. Tai reiškia, kad anksčiau ar vėliau autonominis automobilis į kelionės tikslą atveš nebegyvą žmogų. Net ir jauni bei iš pažiūros sveiki žmonės kartais miršta netikėtai, todėl tai garantuotai kada nors įvyks.

2. Seksas už vairo

Kalbame apie ateitį, tačiau tai jau prasideda – pornografinis vaizdo įrašas jau buvo nufilmuotas autopiloto valdomame „Tesla“ automobilyje. Ateityje to bus dar daugiau – ilgos kelionės, nuobodulys ir visiškai jokio darbo valdant automobilį – anksčiau ar vėliau greitkelyje jus aplenks automobilis su vaikus gaminančia porele už vairo.

3. Hakerių sukeltos avarijos

Kur yra kompiuteris, bus ir hakeris. Įsilaužimai į autonominių automobilių kompiuterius yra labai sudėtingas darbas. Tačiau tobulėjančios technologijos sukurs ir tokias galimybes. Programišiai galės prašyti pinigų už tai, kad liktumėte gyvi. Arba jūsų automobilis vėl imtų veikti.

4. Taksi vairuotojai neteks darbo

Tai bus nemalonu bent jau daliai žmonių. Taksi vairuotojai ir pavežėjai neteks darbo, nes žmones ims vežioti automobiliai be vairuotojų. Tai yra gerai tiems, kurie nemėgsta tuščių pokalbių su nepažįstamais žmonėmis. Blogai – šio sektoriaus darbuotojams.

5. Keisčiausi techninės pagalbos skambučiai

Automobiliai genda. Genda ir kompiuteriai. Todėl anksčiau ar vėliau suges ir jūsų autonominis automobilis. Tai nėra didelis trūkumas (automobiliai genda ir dabar), tačiau kai automobiliai neturės vairų juos bus sunku patraukti nuo kelkraščio. Techninės pagalbos darbuotojams reikės prisitaikyti, gamintojai turės numatyti avarinio automobilio transportavimo procedūras, o programuotojai ir IT specialistai ras darbo automobilių remonto dirbtuvėse.

6. Technologijų kompanijoms priklausys didelė dalis mūsų gyvenimų

„Google“, „Uber“, „Amazon“, „Tesla“ ir kelios kitos autonominių technologinių kūrėjos ir toliau varžysis tarpusavyje, tačiau anksčiau ar vėliau liks tik keli standartai. Korporacijos jau dabar žino, kur naršote internete, bet dabar žinos, ir kur važiuojate bei ką veikiate. Tikėtina, kad net ir automobiliai nebepriklausys žmonės, o bus nuomojami iš technologijų kompanijų.

Ką tai reiškia? Kai paprašysite savo automobilį jus nuvežti kur nors pavalgyti, jis jus nuveš į restoraną, kuris sumokėjo už reklamą. Vyksite pažaisti krepšinio? Štai 15 krepšinio kamuolių reklamų jūsų telefone. Tiesa, jūsų „Uber“ automobilis geriausiai veikia su programėle, instaliuota tik į šio konkretaus gamintojo telefoną.

Taip sumažės privatumas, didės didžiausių technologinių bendrovių įtaką, finansinis atotrūkis ir jūsų priklausomybė nuo vos kelių kompanijų produktų.

7. Žmonės praras įgūdžius

Jūs patekote į bėdą ir turite sprukti, tačiau priešais jus – tik automobilis su mechanine pavarų dėže, kuria niekada neišmokote naudotis. Siaubinga situacija, tiesa? Kartais tai gali būti ir gyvenimo ar mirties klausimas.

Jau daugėja žmonių, kurie negali vairuoti automobilių su mechanine transmisija. Bet ateityje bus labai daug tokių, kurie negali vairuoti nieko. Pereinamuoju laikotarpiu, kai autonominiai automobiliai gatvėmis dalinsis su tradiciniais, tai bus rimta problema. Su laiku vairuotojo pažymėjimai taps nereikalingais ir vis daugiau žmonių nebegalės išsiversti be autonominio automobilio.


Technologijos.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!