Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/65984/6-saldytuvo-funkcijos-kurias-verta-zinoti/spausdinti/

6 šaldytuvo funkcijos, kurias verta žinoti

Publikuota: 2018-11-21 14:06
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nors pagrindinė šaldytuvų funkcija yra užtikrinti maisto šviežumą, tai dar nereiškia, jog tai vienintelė galimybė, kurią šie įrenginiai gali pasiūlyti. Atidžiau panagrinėjus jų specifikacijas, galima atrasti ne vieną dėmesio vertą savybę – jei planuojate pirkti naują šaldytuvą, pravartu iš anksto su jomis susipažinti.


Nors pagrindinė šaldytuvų funkcija yra užtikrinti maisto šviežumą, tai dar nereiškia, jog tai vienintelė galimybė, kurią šie įrenginiai gali pasiūlyti. Atidžiau panagrinėjus jų specifikacijas, galima atrasti ne vieną dėmesio vertą savybę – jei planuojate pirkti naują šaldytuvą, pravartu iš anksto su jomis susipažinti.

6 šaldytuvo funkcijos, kurias verta žinoti

1. O zona

Tai speciali šaldytuvo dalis, kurioje yra kiek kitokia (dažniausiai maždaug 0 laipsnių ar panaši) temperatūra. Kokia iš to nauda? Tokiame skyriuje ramia širdimi galite laikyti net ir šviežius produktus, tokius kaip mėsą ar žuvį – jie sėkmingai išsilaikys net kelias dienas ir nepraras maistingųjų savo savybių. Ši funkcija ypač pravers tiems, kurie mėgsta ruošti šviežius patiekalus, tačiau nusipirkę reikiamų produktų, ne visuomet turi galimybę iš karto gaminti.

2. „No Frost“ atitirpinimo sistema

Jei iki šiol šaldytuvą atitirpinate rankiniu būdu, turėtumėte susimąstyti, ar nevertėtų atnaujinti šio prietaiso. Pasitelkiant šią funkciją, apie šį varginantį darbą galima pamiršti – sistema gerokai sumažina ledo susidarymo tikimybę, o jam susidarius, labai greit jį ištirpdo. Ieškantiems dar efektyvesnių sprendimų, siūloma rinktis šaldytuvą su „Low Frost“ sistema – jos dėka ledas kaupiasi kur kas ilgiau ir kur kas mažesniais kiekiais.

3. Atostogų režimas

Šaldytuve (o ypač – šaldymo kameroje) net ir prieš ilgesnę išvyką lieka šiek tiek produktų, todėl negalima jo išjungti kaip kad indukcinės kaitlentės, virdulio ar bet kurio kito prietaiso. Tad ši funkcija ypač naudinga daug keliaujantiems: šaldytuvas, veikdamas atostogų režimu, sunaudoja minimalų kiekį elektros energijos, tačiau vis vien be priežiūros nepalieka šaldiklyje esančių produktų. Tai reiškia, jog sugrįžę po atostogų galėsite mėgautis ne tik įspūdžiais, bet ir mažesnėmis sąskaitomis bei nesugedusiais maisto produktais.

4. Greitas užšaldymas

Jei grybaujate, uogaujate ar tiesiog iš parduotuvės dažnai grįžtate su didesniais kiekiais šviežių produktų, Jums tikrai turėtų patikti ši šaldiklio funkcija. Pasirinkus ją, temperatūra stalčiuje kardinaliai nukrenta, o švieži produktai efektyviai yra užšaldomi, taip išsaugojant vertingąsias jų savybes.

5. Antibakterinė danga

Nors tai ne funkcija, tačiau labai svarbi šaldytuvų ypatybė, apsauganti jų vidų nuo kenkėjiškų bakterijų, galinčių ne tik pažeisti maistą, bet ir sukelti nemalonias ligas. Jei Jūsų prietaisas bus padengtas šia danga, tokių nemalonumų tikrai pavyks išvengti – šia savybe pasižymi šaldytuvai „Snaigė“, tačiau tikėtina, jog surasite ir daugiau tokių modelių.

6. Galimybė keisti durų kryptį

Šią galimybę turintys šaldytuvai ypač tinka mažesnėms patalpoms, kai dėl tam tikrų išplanavimo subtilybių patogiau atidaryti šio įrenginio dureles kita kryptimi. Ja galėsite pasinaudoti bet kuriuo metu, tad jeigu kol kas tokia specifikacija nėra reikalinga, gali būti, jog džiaugsitės ja planuodami remontą ar keldamiesi į naujus namus. Kad ir kaip bebūtų, nei vidinėms, nei išorinėms šaldytuvo savybėms ši funkcija įtakos nedaro, tačiau kiekvienam pravartu žinoti apie tokią galimybę.

Šiuo metu tai vienos iš naudingiausių šaldytuvų funkcijų, tačiau jų technologijos nuolat tobulinamos, tad tik laiko klausimas, kada šį sąrašą bus galima papildyti dar naudingesnėmis šių įrenginių savybėmis. Galbūt apie planuojamas naujoves ką nors teko girdėti ir Jums?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!