Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/63976/5-keliautoju-prietaisai-kurie-beveik-neuzima-vietos-lagamine/spausdinti/

5 keliautojų prietaisai, kurie beveik neužima vietos lagamine

Publikuota: 2018-06-13 15:17
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Įsibėgėjant atostogų sezonui, tenka susidurti ne tik su maloniais atostogų planavimo rūpesčiais, bet ir galvos skausmu, kaip racionaliai susikrauti lagaminą. Jeigu anksčiau lagamine daugiausiai vietos užimdavo drabužiai, dabar, kai keliaujama dažniau, o poilsines keliones stengiamasi derinti ir su darbu, tenka sutalpinti ir tokius elektroninius prietaisus kaip kompiuteriai ir pan.


Įsibėgėjant atostogų sezonui, tenka susidurti ne tik su maloniais atostogų planavimo rūpesčiais, bet ir galvos skausmu, kaip racionaliai susikrauti lagaminą. Jeigu anksčiau lagamine daugiausiai vietos užimdavo drabužiai, dabar, kai keliaujama dažniau, o poilsines keliones stengiamasi derinti ir su darbu, tenka sutalpinti ir tokius elektroninius prietaisus kaip kompiuteriai ir pan. Pasak Elektronikos platintojų asociacijos (EPA) atstovės Imantos Baltrūnaitės, norint komfortiškai keliauti ir neaukoti pernelyg daug vietos lagamine įvairiai įrangai, užtenka penkių elektroninių prietaisų.

5 keliautojų prietaisai, kurie beveik neužima vietos lagamine

Bevielio interneto stiprintuvas. Ko gero, daugelis susidūrė su tokia situacija, ypač kelionėje, kai žūtbūt prireikia interneto, o neretai, lyg tyčia, telefone nepavyksta aptikti jokio bevielio interneto signalo. Tobulėjant technologijoms, tai nebėra problema, nes kone kiekvienoje elektronikos technikos parduotuvėje galima rasti bevielio interneto stiprintuvų antenas, kurias prisijungus prie telefono, galima nesunkiai atrasti bevielį internetą, kurio prieš tai telefonas negalėjo net aptikti.

Nešiojamas įkroviklis (nešiojama baterija). Tai prietaisas, kuris nepamainomas, kai elektroninio prietaiso baterija išsenka, o elektros lizdo šalia nėra.

Sulankstoma klaviatūra. Leidžiantis į ilgai trunkančias ir tolimas keliones, kartais tenka ne tik padirbėti nuotoliniu būdu, tačiau ir planuoti kelionę jos eigoje. Darbas telefonu, ilgi elektroniniai laiškai ar kelionės planavimas telefonu – tikra kančia, nes ne visi internetiniai puslapiai turi mobiliąją versiją, o laiškų rašymas telefonu trunka gerokai ilgiau. Norint išvengti kompiuterio savo bagaže, rekomenduojama pasiimti sulankstomą klaviatūrą, kurią galima naudoti prisijungus tiek prie planšetės, tiek prie telefono. Tokios klaviatūros būna iš plastiko ar net silikoninės.

Garsą izoliuojančios ausinės. Tokios ausinės universaliai gelbsti tokiomis situacijomis kaip skrydžio metu triukšmingai ūžiantis lėktuvo variklis, rėksmingas kūdikio balsas lėktuvo salone ar net įvairiais garsais aidinčios gatvės šalia viešbučio. Norint išvengti minėto triukšmo, reikėtų rinktis visiškai ausis dengiančias, garsą izoliuojančias ir gerą garso kokybę atkuriančias ausines su lankeliu – tokiu atveju, kol mėgausitės muzika, aplinkos garsai netrikdys jūsų poilsio. Tokios ausinės dažniausiai turi minkštas pagalvėles, kurios dengia ausis ir būna tiek atviro, tiek uždaro korpuso. Nepaisant to, suteikia tikrą komfortą, kuriam vietos lagamine gailėti neverta.

Universalus adapteris elektros lizdui. Keliaujant svetur, reikėtų atkreipti dėmesį į toje šalyje naudojamą elektros lizdo tipą. Pavyzdžiui, Australijoje, Amerikoje ar Didžiojoje Britanijoje keliautojai iš Europos negalės krauti atsivežtų elektronikos prietaisų įprastai naudojamais įkrovikliais, nes elektros lizdų jungtys – visiškai kitokios. Keliaujant į tokias šalis, prieš tai reikėtų įsigyti universalų kelioninį adapterį, kuris atlieka tarpininkavimo funkciją tarp įkroviklio ir elektros lizdo. Nors kai kurie viešbučiai jau atsižvelgė į šią problemą, pritaikydami savo svečiams skirtingus rozečių tipus, tačiau nuomojantis apartamentus, ko gero, be adapterio išsiversti nepavyks, todėl pravartu su savimi visada turėti universalų adapterį.

Tiesa, nutinka, kad labiausiai kelionėje reikalingi elektronikos prietaisai sugenda. Tuomet, pasak I. Baltrūnaitės, reikėtų juos pasidėti saugioje bagažo vietoje ir parsigabenus į Lietuvą, įsivertinti, ar juos remontuoti apsimoka. Čia galima vadovautis paprasta taisykle: jeigu remontas kainuoja daugiau nei pusę naujo prietaiso kainos, tada geriau jau pirkti naują. Anot I. Baltrūnaitės, dažnai daroma keliautojų klaida – sugedusių prietaisų parsigabenimas ir numetimas į šalį. „Kompaktiškumas turėtų vyrauti ne tik kelionės metu, tačiau ir laikant elektronikos prietaisus namuose. Nenaudojami, sugedę elektronikos prietaisai, laikomi su mintimi „o gal prireiks“. Dažniausiai neprireikia ir dulkėdami namuose tampa elektronikos atliekomis. Todėl vis dar nebenaudojamus prietaisus galima padovanoti ar net parduoti. Jeigu prietaisai nebetinkami tolimesniam naudojimui, jie turėtų būti išmetami saugiam perdirbimui“, – pasakoja EPA atstovė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!