Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/63765/5-priezastys-isigyti-nauja-televizoriu/spausdinti/

5 priežastys įsigyti naują televizorių

Publikuota: 2018-05-25 12:00
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Televizorius yra vienas iš ilgiausiai nekeičiamų elektronikos prietaisų rinkoje, bet ir šie įrenginiai nuolat tobulėja. Būtent todėl kartu su internetinės parduotuvės Pigu.lt ekspertais pateikiame jums net 5 priežastis, dėl kurių turėtumėte atsinaujinti savo televizorių jau dabar.


Televizorius yra vienas iš ilgiausiai nekeičiamų elektronikos prietaisų rinkoje, bet ir šie įrenginiai nuolat tobulėja. Būtent todėl kartu su internetinės parduotuvės Pigu.lt ekspertais pateikiame jums net 5 priežastis, dėl kurių turėtumėte atsinaujinti savo televizorių jau dabar.

Itin aukšta raiška

Jeigu jūs savo televizorių jau turite daugybę metų, yra nemaža tikimybė, kad jo raiška nėra 4K. Jeigu planuojate žiūrėti tik įprastas TV transliacijas, beveik nieko neprarandate ir su senuoju televizoriumi. Bet jeigu mėgstate filmus, „YouTube“ vaizdo įrašus, konsoles ir kitas pramogas, įsigyti naują televizorių būtų gana protinga, kadangi daugelis šiuolaikinių televizorių yra 4K raiškos – norint turėti 4K televizorių, jums pakaks vos kelių šimtų eurų! Na, o jeigu tikrai dievinate technologijas, jau galite įsigyti ir 8K raiškos TV!

5 priežastys įsigyti naują televizorių

TV išmanumas

Labai realu, kad išmanųjį TV jau turite – tai tikrai nėra naujiena. Tačiau pirmieji išmanūs televizoriai buvo labai primityvūs, lėti ir nepatogūs naudoti. Šiais laikais išmanūs televizoriai turi daug daugiau galimybių, yra spartūs ir labai paprasti. Kai kurie televizoriai netgi naudoja „Android TV“ operacinę sistemą, palaikančią nemažą dalį aplikacijų, kurias naudojate ir savo telefone. Na, o kitos operacinės sistemos, pavyzdžiui „Samsung Tizen“ ar „LG Web OS“, per tą laiką pažengė labai smarkiai, tad atsinaujinti tikrai verta.

Lenkta televizoriaus forma

Kaip ir 3D televizoriai, lenkti nėra jokia naujiena, tačiau technologijos tik dabar pasiekė pakankamai aukštą lygį, kad lenkti televizoriai iš tiesų galėtų tenkinti kiekvieno poreikius. Lenktas televizorius suteikia ypatingą gylio įspūdį. Virtualios realybės akiniai vis dar nėra pakankamai aukštos kokybės, tad labiausiai įtraukiantį vaizdą šiuo metu suteikia būtent lenkti televizoriai, nes jie gali apsupti visą mūsų matymo lauką.

OLED ir QLED televizoriai

Naujos kartos OLED ir QLED technologijas naudojantys televizoriai yra ganėtinai brangūs, bet jeigu jums tikrai rūpi vaizdo kokybė, šios technologijos televizorius rinktis verta. Jie leis daug labiau mėgautis vaizdu tiek žiūrint įprastas TV programas, tiek naudojantis žaidimų konsole, tiek žiūrint filmus ar „YouTube“ klipus. OLED ir QLED ekranai turi daug ryškesnes spalvas, didesnį kontrastą ir jie dažniausiai yra pastebimai taupesni. Tai yra naujos kartos technologijos – įsigiję OLED ar QLED televizorių, galėsite nepirkti naujo TV dar daugybę metų.

Didesnės įstrižainės

Visada norėjote didelio televizoriaus? Kadaise 55 colių televizorius atrodė milžiniškas ir nieko didesnio rinkoje įsigyti beveik nebuvo galima. Visgi šiais laikais galite užsisakyti net ir 98-ių colių įstrižainės televizorių, tad jeigu svajojate apie tikrai didžiulį televizorių, galite pagaliau jį įsigyti. Be to, šiuolaikiniai televizoriai yra ir pakankamai ploni, todėl neturėsite problemų statydami net ir pačios didžiausios įstrižainės ekraną turintį įrenginį. Jie nesveria labai daug, todėl tikrai galite savęs neriboti.

Televizorius pagaliau galima naudoti žaidimams

Per pastaruosius kelis metus gamintojai vis daugiau dėmesio skiria televizorių pritaikymui žaidėjams – juk vis dažniau kompiuterinių žaidimų mėgėjai prie televizorių prijungia ne tik savo konsoles, bet ir asmeninius kompiuterius. Žaidimams žaisti reikia ypač greito atsako laiko ir kadaise televizoriai to neturėjo. Senuose televizoriuose dėl to žaidimų vaizdas išsilieja, matosi ganėtinai smarkus atsilikimas, tuo tarpų naujuose prietaisuose to nebėra. Jeigu turite žaidimų konsolę arba netgi planuojate prijungti savo asmeninį kompiuterį, naujas televizorius jums yra beveik būtinas, jeigu tikrai norite aukščiausios kokybės patirties.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!