Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/62114/dujines-ir-elektrines-virykles-kuria-pasirinkti/spausdinti/

Dujinės ir elektrinės viryklės – kurią pasirinkti?

Publikuota: 2018-01-04 08:16
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Viryklės suteikia mums galimybę paruošti pačius įvairiausius patiekalus, todėl šis buitinės technikos įrenginys sutinkamas praktiškai kiekvienoje virtuvėje. Vis dėlto, tuomet, kai tenka išsirinkti naują gaminį, tenka susipažinti su gausiu šių prekių asortimentu – viryklės skiriasi savo dydžiu, funkcionalumu, dizainu, o taip pat gali būti elektrinės arba dujinės. Kaip išsirinkti tinkamiausią jos tipą?


Viryklės suteikia mums galimybę paruošti pačius įvairiausius patiekalus, todėl šis buitinės technikos įrenginys sutinkamas praktiškai kiekvienoje virtuvėje. Vis dėlto, tuomet, kai tenka išsirinkti naują gaminį, tenka susipažinti su gausiu šių prekių asortimentu – viryklės skiriasi savo dydžiu, funkcionalumu, dizainu, o taip pat gali būti elektrinės arba dujinės. Kaip išsirinkti tinkamiausią jos tipą?

Dujinės ir elektrinės viryklės – kurią pasirinkti?

Pagrindiniai skirtumai

Esminis šių viryklių skirtumas yra skirtingos energijos (elektros arba dujų) naudojimas, nuo kurio priklauso ir kitos šių įrenginių savybės. Daugelis virtuvės profesionalų renkasi dujines orkaites dėl galimybės lengviau kontroliuoti temperatūrą – jos sureaguoja iš karto, todėl galima efektyviau paruošti skirtingus patiekalus. Giriamas ir gardesnis jų skonis – nors tai nereiškia, kad naudojantis elektrine virykle nepavyks įgyvendinti įspūdingų receptų, vis dėlto, kepant mėsos patiekalus ant atviros liepsnos, jos dūmas šiems gaminiams suteikia išskirtinį skonį.

Kalbant apie elektrinių viryklių pranašumus, dažniausiai išskiriamas saugumas ir funkcionalumas. Taip pat šio tipo viryklės tolygiau paskirsto šilumą, kas taip pat turi įtakos gaminamo maisto kokybei. Nors dažniausiai teigiama, kad dujinės viryklės yra taupesnis pasirinkimas, vis dėlto, šiuolaikiniai elektriniai įrenginiai taip pat gali būti itin ekonomiški, todėl rinkdamiesi tokį variantą, turėtumėte atkreipti dėmesį į nurodytą energijos klasę – kai kurie A++ klasės modeliai gali sutaupyti daugiau kaip penktadalį elektros energijos, lyginant su kitais įrenginiais. Šias ir kitas virykles gera kaina galite įsigyti Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje.

Orkaitės pasirinkimas

Kiekvienoje viryklėje yra įmontuota orkaitė, tad jeigu dažnai tenka naudotis šiuo įrenginiu, turėtumėte atkreipti dėmesį ir į jos tipą. Išsirinkus elektrinį viryklės tipą, daugiau pasirinkimų neturėsite, tačiau dujiniai įrenginiai gali būti tiek su dujine, tiek su elektrine orkaite – šis variantas yra puikus abiejų tipų duetas, užtikrinantis lankstesnį viryklės ir tolygesnį orkaitės veikimą.

Dujinės orkaitės geriau išlaiko produktų drėgmę, todėl toks įrenginys geriausiai tiks tuomet, kai Jūsų meniu dažniausiai puikuojasi kepsniai, tortai ar kiti daugiau drėkinimo reikalaujantys patiekalai. Vis dėlto, norint, kad maistas tolygiai apkeptų, jį teks dažniau vartyti, kadangi viršuje dažniausiai kaupiasi kur kas daugiau karščio, tačiau jeigu orkaitėje yra grilio funkcija ar geras ventiliatorius, šių nesklandumų galima išvengti.

Tuo tarpu elektrinės orkaitės kur kas tolygiau gali paskirstyti šilumą, tačiau tai tikrai nėra vienintelis šių įrenginių privalumas. Tokio tipo orkaitės yra gerokai funkcionalesnės ir turi daugiau maisto gaminimo procesą lengvinančių programų – jų asortimentas taip pat dažniausiai būna gerokai gausesnis, todėl lengviau galima atrasti labiausiai poreikius atitinkantį variantą. Šis įrenginys ypač tiks patiekalams, kuriems reikalingas ypatingas tikslumas (pavyzdžiui, tešlai ar mėsos patiekalams), tačiau tiks ir kitiems receptams.

Taigi iš esmės tiek dujinės, tiek elektrinės viryklės turi savų pranašumų, todėl pasirinkimas priklausys nuo Jūsų lūkesčių. Renkantis reikėtų įvertinti kiekvieną atskirą modelį, kadangi šiuolaikinės dujinės viryklės taip pat gali pasiūlyti įvairių papildomų funkcijų, o elektrinės – pradžiuginti dar efektyvesnėmis indukcinėmis kaitlentėmis ir kitais naujais privalumais. Atsižvelkite ir į kitus parametrus – mažesnėse virtuvėse aktualus bus ir viryklės dydis, o itin kruopščiai puoselėjantiems šios patalpos interjerą, ne mažiau svarbi bus įrenginio spalva.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!