Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/61795/kavos-aparatu-rusys-ir-ju-privalumai/spausdinti/

Kavos aparatų rūšys ir jų privalumai

Publikuota: 2017-12-05 07:16
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tie, kurie neįsivaizduoja dienos pradžios be rytinio kavos puodelio ar yra tikri šio gėrimo gurmanai, dažnai susimąsto apie kavos aparato įsigijimą – toks prietaisas leidžia itin greitai ir patogiai ruošti skirtingus kavos gėrimus. Tad jeigu ir Jums teko susidurti su tokia situacija, tikriausiai pastebėjote, kad rinkoje šiuo metu yra net kelios skirtingos kavos aparatų rūšys.


Tie, kurie neįsivaizduoja dienos pradžios be rytinio kavos puodelio ar yra tikri šio gėrimo gurmanai, dažnai susimąsto apie kavos aparato įsigijimą – toks prietaisas leidžia itin greitai ir patogiai ruošti skirtingus kavos gėrimus. Tad jeigu ir Jums teko susidurti su tokia situacija, tikriausiai pastebėjote, kad rinkoje šiuo metu yra net kelios skirtingos kavos aparatų rūšys – kiekviena iš jų pasižymi tam tikromis specifinėmis savybėmis, todėl apsispręsti bus kur kas paprasčiau, jeigu žinosite pagrindinius tipus ir skirtingų kavos aparatų privalumus.

Kavos aparatų rūšys ir jų privalumai

Kapsuliniai. Toks variantas ypač patinka patogumo ir skirtingų skonių mėgėjams – jie veikia pakankamai tyliai, o kadangi kavos ruošimui naudojamos specialios kapsulės, pavyksta išvengti ir netvarkos. Kadangi kapsulės gali būti skirtingų skonių, naudojant šiuos prietaisus galima paruošti daugybę skirtingų gėrimų ir kiekvieną rytą išbandyti vis naujus variantus. Jie puikiai tinka šeimos nariams su skirtingais pomėgiais, kadangi kiekvienas gali gerti tokią kavą, kokią mėgsta labiausiai.

Automatiniai. Šio modelio prietaisai leidžia itin greitai paruošti skirtingų rūšių kavos gėrimus, todėl taip pat puikiai tinka tiems, kurie mėgsta įvairovę. Kadangi gaminant gėrimus galima naudoti ir maltas pupeles, užtikrinamas maksimalus kavos šviežumas ir sodrus aromatas, todėl tokio tipo kavos aparatus mielai renkasi ir tie, kurie mėgsta tikrą juodą kavą. Juo naudotis visiškai paprasta, galima patiems nusistatyti kavos stiprumą ir kitus parametrus, o kai kurie aparatai gali pasiūlyti ir daugiau naudingų funkcijų. Gausus jų ir kitų kavos aparatų rūšių pasirinkimas siūlomas Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje.

Pusiau automatiniai. Gerokai mažesni už automatinius aparatus, šie prietaisai palieka daugiau laisvės kavos gamybos procese, tad dėl šios priežasties dažnai pasirenkami ir kavinėse. Vis dėlto, juos lengvai pritaikysite ir savo namuose – nors kavos paruošimui tuomet reikia šiek tiek įgūdžių, rezultatas dažniausiai pranoksta visus lūkesčius. Su šiuo kavos aparatu ypač lengvai paruošite gėrimus su lengva puta, o jų komplektacijoje dažniausiai randamas ir kapučinatorius.

Lašeliniai. Tai vienas paprasčiausių kavos aparatų tipų, kuris nenustebins ypatingu funkcionalumu, tačiau pradžiugins tuos, kurie ieško praktiško prietaiso greitesnei kavos gamybai. Tokių aparatų kaina dažnu atveju taip pat būna gerokai mažesnė, tad jeigu nekeliate kavos gėrimams aukštų reikalavimų ir ieškote kompaktiško įrenginio, toks kavos aparatas tikrai pateisins visus Jūsų lūkesčius.

Būtų sunku vienareikšmiškai nuspręsti, kuris iš šių tipų yra geriausias – kiekvienas iš jų turi savų privalumų, tad pasirinkimas priklausys nuo Jūsų poreikių ir kavos gėrimo įpročių. Galiausiai, apsisprendę dėl kavos aparato rūšies, taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį ir į kitus jų parametrus – didesnė vandens talpa leis aprūpinti gėrimais daugiau žmonių, tuo tarpu didesnis galingumas užtikrins spartesnį šių prietaisų darbą. Kai kurie kavos aparatai gali pasiūlyti ir papildomų funkcijų, už kurias taip pat reikės papildomai sumokėti, tad turėtumėte apsibrėžti būsimą biudžetą ir pagalvoti, kokios galimybės yra reikalingos Jums.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!