Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/58142/5-smulkmenos-kurias-pamirsta-pradedantys-fotografuoti/spausdinti/

5 smulkmenos, kurias pamiršta pradedantys fotografuoti

Publikuota: 2017-01-30 16:00
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Pigu.lt
Inf. šaltinis: Pigu.lt

Kiekvienas pradedantis fotografas tiesiog mėgaujasi fotografavimo procesu, užfiksuotais momentais ir tiesiog gerai praleistu laiku. Tačiau nesvarbu, ar fotografuojama kompaktiniu skaitmeniniu fotoaparatu, ar profesionalesniu veidrodiniu, daugiau leidžiant laiko su fotoaparatu rankose reikia atsiminti ir kelias smulkmenas, kurios dažnai pamirštamos.


Kiekvienas pradedantis fotografas tiesiog mėgaujasi fotografavimo procesu, užfiksuotais momentais ir tiesiog gerai praleistu laiku. Tačiau nesvarbu, ar fotografuojama kompaktiniu skaitmeniniu fotoaparatu, ar profesionalesniu veidrodiniu, daugiau leidžiant laiko su fotoaparatu rankose reikia atsiminti ir kelias smulkmenas, kurios dažnai pamirštamos. Šiandien didžiausios Lietuvoje elektroninės parduotuvės Pigu.lt specialistai pataria, ką daryti, kad fotoaparatai būtų dar efektyviau išnaudojami.

5 smulkmenos, kurias pamiršta pradedantys fotografuoti

Šalia fotoaparato visada turėkite valymo servetėlę

Nieko nėra baisiau nei kažkoks neaiškus taškas ant objektyvo, pastebėtas tik tą akimirką, kai norite nufotografuoti kažką gražaus ir įspūdingo. Ir jei fotografuojate daug, reikėtų atsikratyti įpročio nusivalyti objektyvą tik kartą per mėnesį arba valyti su marškinių atlapu ar rankovės kraštu. Tiesiog įsigykite paprastą objektyvams skirtą valymo servetėlę arba naudokite skirtą akiniams. Prieš eidami į fotosesiją, pasirūpinkite, kad servetėlė atsirastų jūsų fotografo dėkle ir prireikus galėtumėte greitai ja pasinaudoti. Tiesa, galima išbandyti ir kitas priemones, pavyzdžiui, specialius valymo pieštukus, kurie yra markerio formos, o po dangteliu slypi švelnūs, tarsi tapymo teptuko šereliai, kuriais nuo objektyvo nuvalomos net smulkiausios dulkelės.

Geras dėklas tausoja fotoaparatą

Jei paklaustumėte bet kurio profesionalaus fotografo, kuris turi ilgametę darbo patirtį, kas yra geriausia investicija į fotografiją, vienas iš paminėtų daiktų tikrai bus kokybiškas fotoaparato dėklas. Bet kokia įranga fotografijai yra jautri smūgiams ir mechaniniams pažeidimams tad geriausia, ką galite padaryti, ją apsaugoti ir įsigyti gerą, standų bei minkštą dėklą, kuris būtų atsparus smūgiams ir drėgmei. Jei po kiekvieno kritimo ar sutrenkimo reikėtų pirkti naują fotoaparatą, hobis fotografuoti būtų išties prabanga, o geras dėklas apsaugo bent nuo vieno ar net kelių bereikalingų fotoaparatų išmetimų ir naujo pirkimo.

Stovas – ne tik mėgstantiems naktinę fotografiją

Jei norite fotografuoti architektūrą, naktinę gamtą, miesto vaizdus, interjerą, dekorą, tuomet vargu ar išsisuksite be stovo. Ir nors virtualioje erdvėje galima rasti daugybę patarimų, kuo pakeisti stovą (pavyzdžiui, grikių maišeliu, padėtu ant reikiamo aukščio paviršiaus), tačiau realybė yra tokia, kad jo niekas nepakeis. Net ir pigiausias, paprasčiausias stovas kaip mat pakeičia fotografavimo kokybę. Įranga fotografijai padeda sukurti geresnius rezultatus, o stovas yra būtent iš tų pirminių, startinių įrankių, kurie išties labiausiai pasiteisina.

Instrukcija – pirmas fotografijos vadovėlis

Gera įranga fotografijai yra tik dalis sėkmės. Kita dalis yra fotografo mokėjimas ja naudotis. Todėl įsigijus naują fotoaparatą, pirmiausia reikėtų išnagrinėti įrangos galimybes, funkcijas, savybes ir tai kas jums svarbu. Visi fotoaparatai skirtingi, o išmanymas, kaip teisingai naudotis fotoaparatu, leis pasiekti geresnių rezultatų. Tiesa, instrukcijos gali nepakakti, tokiu atveju reiktų pagalvoti apie galimybę užsirašyti į fotografų kursus ir įgytas žinias išmėginti praktiškai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!