Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/55305/5-dalykai-kuriuos-butina-zinoti-renkantis-nauja-saldytuva/spausdinti/

5 dalykai, kuriuos būtina žinoti renkantis naują šaldytuvą

Publikuota: 2016-06-27 15:15
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Technorama
Inf. šaltinis: Technorama

Ruošk ratus žiemą, o šaldytuvą – vasarą! Daugeliui mūsų pirkėjų šis metų laikas asocijuojasi ne tik su atostogomis, bet ir su naujo šaldytuvo paieškomis. Mes padėsime išsirinkti naują modelį greitai ir paprastai.


Ruošk ratus žiemą, o šaldytuvą – vasarą! Daugeliui mūsų pirkėjų šis metų laikas asocijuojasi ne tik su atostogomis, bet ir su naujo šaldytuvo paieškomis. Mes padėsime išsirinkti naują modelį greitai ir paprastai.

5 dalykai, kuriuos būtina žinoti renkantis naują šaldytuvą

1. Bešerkšnė šaldymo sistema

Ją turintys šaldytuvai žymimi anglišku užrašu „No Frost“. Tokiuose prietaisuose šaldyti naudojamas šaltas oras. Pagrindinis šios sistemos privalumas – ant šaldytuvo ir šaldiklio sienų nesikaupia šerkšnas ir ledas. Prietaisas visada veikia ekonomiškiausiu režimu ir jo niekada nereikia atitirpinti. Rinkdamiesi naują šaldytuvą, būtinai išsiaiškinkime, ar jame įdiegta bešerkšnė šaldymo sistema. Toli gražu ne visi modeliai ją turi!

2. Tinkama vieta šaldytuvui

Šaldytuvo negalima statyti tiesioginiuose saulės spinduliuose ir prie šilumą skleidžiančių prietaisų (pvz., radiatoriaus ar viryklės), nes jis nesugebės normaliai vėsinti ir vartos daug elektros energijos. Daugelio modelių negalima statyti tarp virtuvės baldų nepaliekant tarpelių, nes tada sutrinka normalus oro cirkuliavimas. Baldų nišoms tinka naujausi „Samsung“ ir LG šaldytuvai, turintys specialias karšto oro šalinimo sistemas.

5 dalykai, kuriuos būtina žinoti renkantis naują šaldytuvą

3. Tinkamas šaldytuvo dydis

Ieškokime šaldytuvo, kuris 25–30 proc. viršytų kasdienius mūsų poreikius. Tuomet jame tilps didesnės maisto pakuotės, rudens gėrybės ir šventėms nupirkti produktai. Sklidinai užgrūstas prietaisas suvartoja gerokai daugiau elektros energijos, nei normaliu režimu dirbantis didesnio tūrio modelis. Atminkime, kad to paties dydžio šaldytuvų vidaus talpa gali gerokai skirtis, priklausomai nuo panaudotų izoliacinių medžiagų bei vidaus konstrukcijos.

4. Reguliuojamo mikroklimato zonos

„Nulinė“ zona – čia nuolat palaikoma žema temperatūra. Joje esantys maisto produktai du kartus ilgiau išlaiko maistines savybes. „Fresh“ zona užtikrina keliais laipsniais žemesnę temperatūrą nei likusioje šaldytuvo dalyje. „CoolSelect“ zona veikia autonomiškai ir leidžia pasirinkti daržovėms (+3 °C), mėsai ir žuviai (0 °C) arba maisto produktams užšaldyti (-5 °C) skirtą darbo režimą.

5. Naudingiausios papildomos galimybės

Geras šaldytuvas turi ventiliavimo sistemą, kuri palaiko vienodą temperatūrą visame tūryje ir greičiau atvėsina produktus. Atostogų režimas taupo elektros energiją, išjungdamas tuščią šaldytuvo zoną, bet užtikrindamas normalų šaldiklio darbą. Greitas atvėsinimas ir užšaldymas leidžia išsaugoti maistines produktų savybes ir pailgina jų galiojimo laiką. Vidaus LED apšvietimas vartoja mažai elek­tros energijos ir nešildo šaldytuvo vidaus. Atvirų durų sig­nalas padeda išvengti neplanuoto šaldytuvo atitirpimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!