Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/10181/intel-45-nanometru-technologija-net-16-oje-naujos-kartos-procesoriu/spausdinti/

„Intel“ 45 nanometrų technologija – net 16-oje naujos kartos procesorių

Publikuota: 2008-01-08 12:31
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Intel Corporation

Pasaulinis IT inovacijų taikymo lyderis „Intel“ Las Vegase vykstančioje tarptautinėje Vartotojų elektronikos parodoje pristatė 16 produktų, tarp jų – ir pirmuosius nešiojamiesiems kompiuteriams skirtus 45 nanometrų procesorius su „Intel Centrino“ technologija. Visų pristatytų procesorių lustuose naudojami naujieji „Intel“ tranzistoriai, pagaminti pagal 45 nanometrų technologiją.


Pasaulinis IT inovacijų taikymo lyderis „Intel“ Las Vegase vykstančioje tarptautinėje Vartotojų elektronikos parodoje (angl. Consumer Electronics Show) pristatė 16 produktų, tarp jų – ir pirmuosius nešiojamiesiems kompiuteriams skirtus 45 nanometrų procesorius su „Intel Centrino“ technologija.

Visų pristatytų procesorių lustuose naudojami naujieji „Intel“ tranzistoriai, pagaminti pagal 45 nanometrų technologiją. Jie leidžia padidinti kompiuterio greitį, sumažinti energijos sąnaudas, prailginti baterijos veikimo laiką, taip pat mažiau kenkia aplinkai. Be to, mažesnio dydžio procesoriai leis sukurti dar modernesnio dizaino, kompaktiškesnius kompiuterius. Kartu su naujaisiais procesoriais „Intel“ iš viso siūlys 32 procesorius stalo ir nešiojamiesiems kompiuteriams bei serveriams, pagamintus pagal 45 nanometrų technologiją

Kompanijos atstovai taip pat pažymėjo, kad „Intel“ tranzistorių ir produktų gamybos privalumai bus panaudoti, siekiant skatinti kategoriją mažų prietaisų, naudojančių nedaug energijos, bet pasižyminčių dideliais pajėgumais ir užtikrinančių plačiajuosčio interneto prieigą tiesiog vartotojo „kišenėje“. Kadangi naujieji procesoriai yra iki 25 procentų mažesni nei ankstesnės jų versijos, kompiuterių gamintojai gali kurti aptakių formų, naujo dizaino produktus vartotojams, pradedant stilingais „viskas viename“ tipo staliniais kompiuteriais ir baigiant mažesniais nešiojamaisiais kompiuteriais.

Iš 16 naujų produktų 12 yra skirta staliniams ir nešiojamiesiems kompiuteriams, o 4 – serveriams. Jau dabar produktuose nenaudojamas švinas, o nuo šių metų – ir halogenas, todėl šie procesoriai yra kur kas „draugiškesni“ aplinkai.

Remiantis direktyva dėl pavojingų medžiagų panaudojimo apribojimo (RoHS), draudžiančia nuo 2006 m. liepos mėnesio elektroniniuose įrenginiuose naudoti šviną, 45 nanometrų technologijos produkto gamybos procese ši pavojinga medžiaga nėra naudojama. Kai kurios direktyvos išimtys gali būti taikomos kitiems produkto komplektacijoje naudojamiems komponentams.

Produktuose likęs halogenų kiekis neviršija 2007 m. lapkričio mėn. pasiūlytų IPC/JEDEC J-STD-709 standartų reikalavimų.

„Pristatyti naujieji produktai leidžia vartotojams ir verslo įmonėms mėgautis aptakesnių formų ir didesnių pajėgumų nešiojamaisiais kompiuteriais bei galingesniais ir modernesniais stalo kompiuteriais, kurie patenkins aktyviausių kompiuterinių žaidimų mėgėjų, didelės raiškos entuziastų ir visų kitų vartotojų poreikius“, – sakė Mūlis Edenas (Mooly Eden), „Intel“ Mobiliųjų platformų grupės viceprezidentas ir generalinis direktorius. Pasak jo, kiek vėliau šiais metais „Intel“ pristatys dar vieną naujovę – galimybę naudotis mobiliuoju internetu daug mažesniuose, lengvesniuose ir galingesniuose prietaisuose, tilpsiančiuose kiekvieno kišenėje.

Naujieji procesoriai mobiliesiems įrenginiams

„Intel“ siūlo penkis naujus mobiliesiems įrenginiams skirtus procesorius, užtikrinančius itin didelius darbo pajėgumus ir ilgesnį baterijos veikimo laiką, todėl vartotojai gali daug produktyviau dirbti ar paprasčiausiai mėgautis skaitmeninėmis pramogomis kad ir kur bebūtų. Prailginti baterijos veikimo laiką taip pat padeda nauja pažangiam energijos valdymui skirta „Intel Core“ savybė, vadinama „Deep Power Down“ technologija, kuri sumažina procesoriaus pajėgumus, kai nešiojamajame kompiuteryje nėra vykdomas darbas su duomenimis ar atskiros komandos.

Šie procesoriai, sudarantys populiarios nešiojamų kompiuterių technologijos „Intel Centrino“ pagrindą, užtikrina geresnę turinio ir vaizdo medžiagos kokybę su „HD DVD“ ir „Blue-Ray“ plokštelėse esančios vaizdinės medžiagos nuskaitymo galimybėmis. Nešiojamuosiuose kompiuteriuose su technologija „Centrino“ integruota lustų rinkinių serija „Mobile Intel 965 Express“ ir bevielio ryšio galimybės, pasirinktinai palaikomas bevielio tinklo standartas 802.11n, kurį užtikrina „Next-Gen Wireless-N“ ryšių platforma.

Nešiojamuose kompiuteriuose „Intel“ taip pat įdiegė naujas vaizdo ir grafikos galimybes su technologija „HD Boost“, apimančia „Intel Streaming SIMD Extensions 4“ (SSE4) komandas, kurios padidina vaizdo ir kito didelės raiškos turinio apdorojimo greitį.

Šios „Intel“ mobiliosios technologijos ir efektyviu energijos naudojimu pasižymintis procesorių veikimas taip pat leis kurti mažesnių, mažiau šilumos išskiriančių, tyliau veikiančių ir stilingesnių nešiojamųjų kompiuterių dizainą. Šie kompiuteriai, įskaitant vis populiarėjančią kategoriją „viskas viename“, pasižymi nepriekaištingu veikimu net ir tuo pačiu metu sujungus keletą skaitmeninės medijos ir naujausių programų. Be to, juose naudojama technologija „Intel Clear Video“ užtikrina didelę vaizdo raišką ir sklandesnį vaizdo atsukimą atgal.

Didesnis mobilumas su beviele „WiMAX“ technologija

Skatinama galimybės turėti visavertį internetą savo kišenėje, įsibėgėja ir „Intel“ platformų naudojimo strategija, kuri sumažina centrinio procesoriaus bei lustų rinkinių naudojamos energijos kiekį ir įrenginių dydžius. Pirmąjį šių metų pusmetį „Intel“ planuoja pradėti prekiauti pirmos kartos mažai energijos naudojančių lustų platformomis, kurios leis vis didėjančiam klientų ratui pristatyti platų mobilių ir mobilaus interneto įrenginių pasirinkimą.

„Intel“ ir toliau glaudžiai bendradarbiauja su operatoriais visame pasaulyje, siekdama išplėsti mobilius „WiMAX“ tinklus. Jau šiemet šie tinklai leis naudotis itin sparčiu mobiliuoju internetu daugelyje skaitmeninių įrenginių.

Naujos kartos technologijos stalo kompiuteriuose

2007 m. lapkritį pristatyto procesoriaus „Intel Core2 Extreme quad-core QX9650“ pagrindu „Intel“ sukūrė tris keturių branduolių ir keturis dviejų branduolių 45 nanometrų procesorius stalo kompiuteriams, kurie rinkoje pasirodys jau šį mėnesį ir per pirmąjį šių metų ketvirtį.

Naujieji procesoriai „Intel Core 2 Quad“ ir „Intel Core 2 Duo“ pagreitins perėjimą prie naujausios „Intel“ procesorių linijos ir kelių branduolių naudojimo. Jie pristatomi kaip tik tuo metu, kai skaitmeninio ir didelės raiškos turinio – nuotraukų, namų vaizdo įrašų, muzikos, televizijos laidų bei socialinių tinklų – naudojimas toliau proporcingai daugėja.

Vartotojai didesnio galingumo kompiuterius galės įsigyti įvairiomis kainomis, kurios priklausys nuo procesorių spartos, bei to, ar juose įdiegta didelė L2 spartinančioji atmintinė ir technologija „Intel HD Boost“ (SSE4 komandomis). Kadangi „Intel Core2“ procesorių ir „Intel Viiv“ technologijų prekės ženklais pažymėtų kompiuterių gamintojai taip pat naudos šiuos 45 nanometrų procesorius, vartotojams bus lengviau išsirinkti kompiuterį, žinant, kad visuose juose naudojamos novatoriškiausios „Intel“ technologijos.

Dviejų branduolių procesorių pagrindu pagaminti stalo kompiuteriai su naujais procesoriais bus pradėti pardavinėti jau šį mėnesį, įrenginiai su keturių branduolių procesoriais – vėliau šį ketvirtį.

Kompanija taip pat pristatė keturis serveriams ir darbo stotims skirtus „Intel Xeon“ procesorius, kuriuos pasaulyje planuojama pradėti pardavinėti jau šį ketvirtį.


Intel
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!