Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/schemos/garso/2273/tembro-blokas-su-la3605/spausdinti/

Tembro blokas su LA3605

Publikuota: 2005-10-18 10:28
Tematika: Garso technika
Tipas: Paprasta
Autorius: el. paštas Mindaugas Jankūnas

Tembro blokas ir pirminis stiprintuvas vienoje mikroschemoje – LA3605. Patogus sprendimas norintiems greitai pasigaminti tembro bloką su septyniomis reguliuojamomis dažnių juostomis.


Schema yra paprasta, kadangi joje naudojama tik viena mikroschema ir kiti pasyvieji elementai (rezistoriai, potenciometrai ir kondensatoriai). Dėl šios priežasties surinkta schema veikia iš karto, žinoma, jei nėra blogų elementų ar surinkimo klaidų. Principinė elektrinė schema pateikta 1 pav.


1 pav. Principinė elektrinė tembro bloko schema

Schemos maitinimas vienpolis 8–20 V (rekomenduotina naudoti 12 V). Verta pastebėti, kad maitinimo šaltinis turi būti gerai stabilizuotas, kitaip gali atsirasti triukšmai iš elektros tinklo (50 Hz fonas).

Pateikta schema tinka mono sistemai, norint naudoti stereo sistemai, reikės sukonstruoti dar vieną tokią pačią schemą. Pastaruoju atveju reikėtų naudoti sudvigubintus potenciometrus. Lituojant mikroschemą, rekomenduotina naudoti lizdą, kad esant gedimui ar norint panaudoti mikroschemą kitur, ją galima būtų lengvai išimti. Taip pat, esant poreikiui, įėjime galima pridėti dar vieną potenciometrą, skirtą garso reguliavimui (schemoje šis potenciometras neparodytas).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!