Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/produktai/rysiai/16718/5-svarbiausi-dalykai-apie-bluetooth-3-0/spausdinti/

5 svarbiausi dalykai apie „Bluetooth 3.0“

Publikuota: 2009-04-23 08:12
Tematika: Ryšių sprendimai
Autorius: Aidas Jasilionis
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

Jau kelios dienos nerimsta kalbos apie balandžio 21 dieną paviešintas „Bluetooth 3.0“ technologijos specifikacijas. Taigi keletas dalykų, kuriuos turėtumėte žinoti apie tai: jis – tikrai greitas; „Bluetooth“ susidraugavo su „Wi-Fi“; telefonas veiks ilgiau; siųskite didesnius failus; teks dar truputėli palaukti.


Jau kelios dienos nerimsta kalbos apie balandžio 21 dieną paviešintas „Bluetooth 3.0“ technologijos specifikacijas. Taigi keletas dalykų, kuriuos turėtumėte žinoti apie tai:

1) Jis – tikrai greitas

Jei naudojatės dabartine „Bluetooth“ technologija, matyt ne kartą susimastėte ar negalėtu tas muzikinis failas būti greičiau nukopijuotas iš vieno prietaiso į kitą. Dabartinė „Bluetooth“ greitaveika yra vos 3Mb/s, tuo tarpu naujasis standartas siūlo 8 kartus didesnę spartą – 24Mb/s. Tai tikrai sutaupys laiko ir nervų, bent 8 kartus.

2) „Bluetooth“ susidraugavo su „Wi-Fi“

Bluetooth

„Bluetooth 3.0“ duomenų perdavimui naudos 802.11 „Wi-Fi“ radijo ryšio protokolą, tai pagrindinė priežastis, kodėl padidėjo duomenų perdavimo sparta. Be to tuo pačiu metu be pertraukimo puikiai veiks ir jūsų įprastiniai „Wi-Fi“ tinklai.

3) Telefonas veiks ilgiau su įjungtu „Bluetooth 3.0“, nei su senąja versija

Manau jau visi esame įprate, kad „Bluetooth“ reikia išjungti, kai juo nesinaudojame, nes kitaip telefono baterija iškraunama daug greičiau. Taigi „Bluetooth 3.0“ siūlo mums kitą būdą, pristatydamas patobulintą energijos suvartojimo valdymo sistemą. Tai reiškia, kad tiesiog galėsite palikti „Bluetooth“ įjungtą budėjimo režimu visą laiką, nesibaimindami, kad telefono baterija išsikraus – belaidis ryšys aktyvuosis tik tada, kai jums to reikės.

4) Siųskite didesnius failus. Be laidų!

Taigi naujoji 24Mb/s sparta leis jums keisis daug didesniais failais, daug greičiau! Geros kokybės įrašai – tik pradžia. Be to tai pastūmės gamintojus savo aparatus tobulinti tam, kad būtų išnaudojamos naujos galimybės dėl 8 kartus padidėjusios spartos.

5) Teks dar truputėli palaukti

Tenka jus kiek nuvilti, nes technologija nors ir aktyviai tobulinama, vartotojams bus prieinama greičiausiai tik po 9 mėnesių. Tiesa jei jūs manote, kad teks pakeisti savo mėgstamą telefoną kai atkeliaus „Bluetooth 3.0“, reiktų pastebėti, kad yra užsimenama, jog šita technologija tikriausiai galės būti panaudota dabartiniuose telefonuose, kurie turi „Bluetooth“ ir „Wi-Fi“ modulius. Matyt daugiausiai tai priklausys nuo telefono gamintojo noro.


Mobili linija
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!