Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/rysiai/31043/europos-komisija-ir-bendrove-samknows-pradeda-pirmaji-europoje-placiajuoscio-rysio-skverbties-tyrima/spausdinti/

Europos Komisija ir bendrovė „SamKnows“ pradeda pirmąjį Europoje plačiajuosčio ryšio skverbties tyrimą

Publikuota: 2011-09-27 10:30
Tematika: Telekomunikacijos
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: SamKnows

Europos Komisija kartu su bendrovės „SamKnows“ plačiajuosčio ryšio skverbties specialistais visoje Europoje pradėjo vykdyti projektą, kurio tikslas – sudaryti plačiajuosčio ryšio, kuriuo naudojasi Europos Sąjungos valstybės narės ir trys kitos tautos, skverbties žemėlapį.


Europos Komisija ir bendrovė „SamKnows“ pradeda pirmąjį Europoje plačiajuosčio ryšio skverbties tyrimą Europos Komisija kartu su bendrovės „SamKnows“ plačiajuosčio ryšio skverbties specialistais visoje Europoje pradėjo vykdyti projektą, kurio tikslas – sudaryti plačiajuosčio ryšio, kuriuo naudojasi Europos Sąjungos valstybės narės ir trys kitos tautos, skverbties žemėlapį. Šis projektas – tai dalis kampanijos, kuria siekiama padėti interneto paslaugų tiekėjams, šių paslaugų reguliavimo institucijoms ir vartotojams pagerinti interneto paslaugas visame žemyne.

Bendrovės „SamKnows“ specialistai jau sėkmingai įgyvendino panašius projektus, bendradarbiaudami su Jungtinėje Karalystėje veikiančia bendrove „Ofcom“ ir Jungtinių Amerikos Valstijų federaline ryšių komisija, ir šiuo metu visoje Europoje ieško 10 000 savanorių iš 30 šalių, galinčių sudalyvauti atliekant plačiajuosčio ryšio skverbties tyrimą, kuris būtų didžiausias tokio pobūdžio tyrimas.

Projekto vykdytojai savanoriams atsiųs nedidelį prietaisą („Baltąją dėžutę“ angl. „Whitebox“), kurį reikia prijungti prie namuose įrengtos interneto jungties. Kol savanoris nesinaudos plačiajuosčio ryšio linija, „Baltoji dėžutė“ automatiškai atliks keletą bandymų, kurių metu prietaisas išmatuos interneto ryšio greitį ir veikimo kokybę. Gauti rezultatai parodys bendrą vaizdą apie plačiajuosčio ryšio paslaugų teikimą ir leis planuoti tolesnius veiksmus, o vartotojai, mokantys už interneto ryšį, turės galimybę aiškiai pamatyti, kokiu interneto ryšiu naudojasi.

Be to, padėdami Europos Komisijai visos Europos mastu atlikti šį didelį tyrimą apie plačiajuosčio ryšio paslaugas, savanoriai ir patys neliks nuskriausti: jiems bus pateikti išsamūs duomenys realiu laiku apie jų namuose įrengto interneto ryšio kokybę, įskaitant duomenis apie greitį ir patikimumą.

Norintys dalyvauti šiame tyrime vartotojai turi apsilankyti interneto svetainėje ir pateikti prašymą nemokamai įsigyti „Baltąją dėžutę“ iš bendrovės „SamKnows“.

Bendrovės „SamKnows“ generalinis direktorius Alex Salter sako: „Mūsų darbo tikslas – suteikti interneto paslaugų tiekėjams, šių paslaugų reguliavimo institucijoms ir, svarbiausia, vartotojams informaciją, kuri leistų jiems tiekti ir gauti geresnės kokybės plačiajuosčio ryšio paslaugas.

Šio projekto savanoriai ne tik gaus nemokamą prieigą prie mūsų technologijų, bet ir taps kovotojais už geresnį plačiajuostį ryšį Europoje, nes jų dėka mes galėsime patobulinti prisijungimo prie interneto galimybes visame žemyne.“

Bendrovė „SamKnows“, kurią 2003 metais įsteigė programinės įrangos kūrėjas Sam Crawford, pirmiausiai veikė kaip vartotojams skirtos informacijos tinklapis, skatinantis greitesnį plačiajuostį ryšį. 2008 metais bendrovė sukūrė novatorišką plačiajuosčio ryšio matavimo technologiją, kurią iki šiol nemokamai platina interneto vartotojams JK ir JAV. Vien tik JK bendrovė „SamKnows“ nustatė, kad plačiajuosčio ryšio sparta buvo 50 % mažesnė, negu reklamuojamas greitis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!