Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/rysiai/20173/taksi-pigiau-sms-zinute-arba-internetu/spausdinti/

Taksi pigiau – SMS žinute arba internetu

Publikuota: 2009-11-17 13:41
Tematika: Telekomunikacijos
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Oryo, IĮ

Nuo šiol užsakyti taksi galima paprasčiausiai parašius trumpąją SMS žinutę arba užsukus į interneto svetainę www.etaksi.lt. Ši paslauga žaibiškai paplito tarp kurčiųjų neįgaliųjų, bet už įprastinį taksi kvietimo būdą ji yra patogesnė visų grupių žmonėms.


Nuo šiol užsakyti taksi galima paprasčiausiai parašius trumpąją SMS žinutę arba užsukus į interneto svetainę www.etaksi.lt. Ši paslauga žaibiškai paplito tarp kurčiųjų neįgaliųjų, bet už įprastinį taksi kvietimo būdą ji yra patogesnė visų grupių žmonėms.

Pavyzdžiui, išsiuntus tekstą „Vilnius Gedimino 7-92“ (be lietuviškų raidžių) numeriu 1616, netrukus klientas nemokama SMS žinute gaus pranešimą apie tai, koks automobilis ir per kiek laiko atvyks. Numeriu 1616 išsiųstos trumposios žinutės kaina sudaro 60 centų, o pati kelionė kainuos tiek pat, kiek ir skambinant taksi įmonėms įprastu būdu. Pavyzdžiui, Vilniuje šiuo metu vieno kilometro kaina yra 1,25–1,8 Lt.

Naujoji taksi iškvietimo paslauga „eTAKSI“ teikiama Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje, todėl žinutę būtina pradėti atitinkamo miesto pavadinimu.

Taksi pigiau – SMS žinute arba internetu

„eTAKSI“ paslauga leis klientui sutaupyti už pokalbius telefonu, mat skambučiai trumpaisiais taksi numeriais dažniausiai kainuoja 1 Lt už minutę. Sykiu nereikės aušinti burnos kalbant su dispečere, aiškinti kur atvykti ir laukti jos patvirtinimo apie išsiųstą automobilį. Maža to, laisvas taksi automobilis bus rastas greičiau, nes užsakymas siunčiamas visoms arba kliento pasirinktoms, prie „eTAKSI“ tinklo prisijungusioms taksi įmonėms.

Prie šio tinklo prisijungusių bendrovių vairuotojus taip pat galima nemokamai išsikviesti internetu svetainėje www.etaksi.lt bei skambinant trumpuoju informacijos telefonu 118 (skambučio kaina – 1,5 Lt/min.). Kviesdamas taksi internetu ar telefonu 118, klientas gali nurodyti vėlesnį laiką, kada jam reikės taksi automobilio.

Bendrovės „Oryo“ direktoriaus ir projekto „eTAKSI“ idėjos autoriaus Andriaus Norkaičio teigimu, taksi iškvietimo SMS žinute galimybė ypač pravers skubantiems ar esantiesiems netinkamoje skambinti aplinkoje: lankantis triukšmingame bare, baigiantis susirinkimui ir pan. Dirbant prie kompiuterio ar norint taksi rezervuoti vėlesniam laikui, turbūt patogiausia tai atlikti internetu: čia galima pasitikrinti tarifus ir kelionės atstumą žemėlapyje, o pats iškvietimas nieko nekainuoja.

Paslauga taip pat pravarti žmonėms, turintiems kalbos ar klausos negalią. Kurčiųjų bendruomenėms tai buvo didelis atradimas. „Sistema „eTAKSI“ padarė nerealų darbą kurtiesiems. Anksčiau jie negalėjo telefonu išsikviesti taksi, o dabar „eTAKSI“ dėka tai tapo įmanoma“ – neseniai paslaugos tiekėjus pasveikino Agnė Domarkaitė, Klaipėdos apskrities gestų kalbos vertėjų centro socialinė darbuotoja.

Daugiau informacijos apie paslaugą bei naujausius didžiųjų miestų taksi įmonių įkainius galima sužinoti apsilankius tinklalapyje www.etaksi.lt.

Projekto „eTAKSI“ tikslas yra taikant naujausias technologijas padidinti taksi aptarnavimo greitį, efektyvumą ir kokybę, sukurti naujus paslaugos užsakymo būdus (internetas, sms, wap, tel. 118). Nacionaliniame verslo plano turnyre ir Vilniaus miesto savivaldybės konkurse „Verslauk“ šis projektas buvo išrinktas inovatyviausiu, o taip pat buvo pristatytas televizijos projekto „Vertas milijono“ finale. Projektą technologijomis remia „Microsoft“ pagal programą „BizSpark“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!