Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/rysiai/17986/viola-modemu-sprendimai-energetikoje/spausdinti/

„Viola“ modemų sprendimai energetikoje

Publikuota: 2009-07-07 18:23
Tematika: Telekomunikacijos
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Aedilis, UAB

UAB „Aedilis“ įgyvendino duomenų iš AB „Lietuvos energija“ Gižų ir K. Naumiesčio transformatorinių pastočių perdavimą per mobilaus ryšio tinklą, panaudojant Viola Systems modemus Arctic IEC-104 Gateway (EDGE).


UAB „Aedilis“ įgyvendino duomenų iš AB „Lietuvos energija“ Gižų ir K. Naumiesčio transformatorinių pastočių perdavimą per mobilaus ryšio tinklą, panaudojant „Viola Systems“ modemus „Arctic IEC-104 Gateway“ (EDGE).

Kadangi pagal rekonstrukcijos projektą Gižų TP ir K.Naumiesčio TP ryšio kanalo paleidimo terminai artėjo į pabaigą, o optinių ryšio linijų įrengimo darbai vėlavo, buvo pasirinktas alternatyvus būdas duomenų perdavimui – per mobiliojo ryšio tinklą.

„Viola“ modemų sprendimai Energetikoje

Pastotės stebėjimo ir valdymo duomenys siunčiami iš „General Electrics TSPĮ Harris D25 IED“ per IEC-104 protokolą į AB „Lietuvos energija“ stebėjimo sistemą XA/21. TSPĮ per „Ethernet“ kabelį jungiasi tiesiogiai į „Arctic IEC-104 Gateway“ (EDGE) modemo LAN portą.

Duomenų saugumui užtikrinti modemuose sukonfigūruotos vidinės ugniasienės, o APN servisas garantuoja persiunčiamų duomenų srauto pasiekiamumą tik AB „Lietuvos energija“ darbuotojams.

„Viola“ modemų sprendimai Energetikoje

Yra papildoma galimybė prijungti signalizacijos pobūdžio 8 diskretinius įėjimus ir 2 valdymo komandas tiesiogiai per modemą. Konfigūracijoje galima nurodyti, ar diskretinių įėjimų duomenys susiejami su pagrindiniu IEC-104 srautu, ar jie perduodami kaip savarankiški per atskirą TCP portą.


UAB „Aedilis“
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!