Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/rysiai/14064/lietuvos-gelezinkeliuose-dideles-raiskos-nuotolines-vaizdo-konferencijos/spausdinti/

„Lietuvos geležinkeliuose“ – didelės raiškos nuotolinės vaizdo konferencijos

Publikuota: 2008-11-12 17:14
Tematika: Telekomunikacijos
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Fima, UAB

„Fima“ kartu su partneriu „Alna Intelligence“ suprojektuos, pateiks ir įrengs vaizdo pasitarimų ryšio sistemą „Lietuvos geležinkeliuose“. Tai bus pirmasis tokio dydžio ir modernumo vaizdo konferencijų įrangos projektas Baltijos šalyse. Vaizdo konferencijų sistema bus įdiegta 25-iuose viename nuo kito nutolusiuose administraciniuose centruose.


Intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ kartu su partneriu „Alna Intelligence“ suprojektuos, pateiks ir įrengs vaizdo pasitarimų ryšio sistemą „Lietuvos geležinkeliuose“. Tai bus pirmasis tokio dydžio ir modernumo vaizdo konferencijų įrangos projektas Baltijos šalyse.

„Galima drąsiai teigti, kad ši vaizdo konferencijų sistema ženkliai pagerins „Lietuvos geležinkelių“ veiklos planavimą ir valdymą, kadangi leis vienos didžiausių įmonių Lietuvoje vadovams lengviau bendrauti bei geriau suderinti veiklas tarp per visą Lietuvą išsidėsčiusių padalinių. Projekte naudojamos pažangiausios rinkoje vaizdo kameros, kurios vaizdo konferencijų metu suteiks praktiškai realaus bendravimo pojūtį. Kadangi sistema bus sujungta su jau esančiais didelio pralaidumo duomenų perdavimo tinklais, bendravimas iš geografiškai nutolusių objektų vyks itin sklandžiai“, – sakė už projekto įgyvendinimą atsakingos įmonės „Fima“ Telekomunikacinių sprendimų departamento direktorius Eugenijus Kurtinaitis.

„Lietuvos geležinkeliuose“ – didelės raiškos nuotolinės vaizdo konferencijos

Vaizdo konferencijų sistema bus įdiegta 25-iuose viename nuo kito nutolusiuose „Lietuvos geležinkelių“ administraciniuose centruose, kurie išsidėstę visoje Lietuvoje – pradedant Vilniumi ir baigiant Bugeniais (Mažeikių rajone) ir Giruliais (Klaipėdos rajone). Kiekviename vaizdo konferencijų centre bus didelės raiškos LCD ekranai, vaizdo filmavimo kameros ir diskusinės sistemos.

Vaizdo pasitarimų ryšio sistema bus sujungta ir kartu veiks su esama telefoninio ryšio sistema, įskaitant bendrą numeraciją, skambučių valdymą ir kitus skambinimo procesus. Pavyzdžiui, vaizdo konferencijos metu galima paskambinti joje nedalyvaujančiam asmeniui ir jį įtraukti į bendrą pokalbį.

„Šios vaizdo konferencijų sistemos įrengimas yra vienas iš daugelio „Lietuvos geležinkelio“ žingsnių, modernizuojant savo ryšių sistemą. Tokio dydžio ir daug nutolusių padalinių turinčiai organizacijai vaizdo konferencijų sistema yra labai svarbi, kadangi ji padeda greičiau ir operatyviau bendrauti tarpusavyje, efektyviau priimti sprendimus bei aptarti vykdomus projektus, be to, taip taupomos kelionių į susitikimus sąnaudos“, – teigė UAB „Alna Intelligence“ Telekomunikacijų skyriaus vadovas Vidmantas Vaškevičius.

Sistemoje bus nemažai ir automatizavimo sprendimų. Pavyzdžiui, vienam iš susirinkimo dalyvių įjungus mikrofoną, į jį automatiškai atsisuks filmavimo kamera. Be to, vienu metu ekrane bus galima matyti ir pranešėją, ir jo pristatomą medžiagą (pateiktis ar kitą informaciją), ir daug galimybių pasirinkti kitokius variantus.

Pasak „Fimos“ atstovo, tokia sistema galėtų būti pritaikoma ir kitose srityse, pavyzdžiui, teismų sistemoje. Įdiegus tokią sistemą, nebereikėtų įtariamųjų vežioti iš izoliatoriaus į teismo posėdžių sales. Teisiamųjų gabenimo procedūros Lietuvoje yra griežtai reglamentuojamos, keliami aukšti saugumo reikalavimai, o jų įgyvendinimas užima daug laiko ir kainuoja nemažas sumas. Moderni vaizdo konferencijų sistema padėtų šias lėšas sutaupyti.

„Lietuvos geležinkeliuose“ projektą planuojama pabaigti kitų metų balandį, bendra projekto vertė – 1,4 mln. litų.


FIMA
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!