Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/kompiuterija/83161/tarptautinis-sodros-supervartotoju-projekto-ivertinimas-pazangesne-it-platforma-ir-galimybes-darbuotojams/spausdinti/

Tarptautinis „Sodros“ Supervartotojų projekto įvertinimas: pažangesnė IT platforma ir galimybės darbuotojams

Publikuota: 2022-06-08 14:49
Tematika: IT, kompiuteriai ir sistemos
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kaip ir daugelis organizacijų susidurdama su IT specialistų trūkumu, „Sodra“ augina juos savo darbuotojų gretose. Norintys turi galimybę kelti kvalifikaciją IT srityje ir prisidėti siekiant vidaus procesų automatizavimo, IT platformų modernizavimo, paslaugų skaitmeninimo, kad jos būtų patogios, paprastos ir prieinamos visiems naudotojams


Kaip ir daugelis organizacijų susidurdama su IT specialistų trūkumu, „Sodra“ augina juos savo darbuotojų gretose. Norintys turi galimybę kelti kvalifikaciją IT srityje ir prisidėti siekiant vidaus procesų automatizavimo, IT platformų modernizavimo, paslaugų skaitmeninimo, kad jos būtų patogios, paprastos ir prieinamos visiems naudotojams. Supervartotojų (IT) projektą neseniai pastebėjo ir Tarptautinė Socialinės Apsaugos Asociacija – „Sodra“ gavo Gerosios praktikos apdovanojimą.

Tarptautinis „Sodros“ Supervartotojų projekto įvertinimas: pažangesnė IT platforma ir galimybės darbuotojams
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Supervartotojų projekte dalyvauja keturiasdešimt “Sodros“ specialistų teritoriniuose skyriuose. Šalia savo kasdienių užduočių, šie darbuotojai dalyvauja planuojant ir kuriant programinės įrangos pakeitimus, juos testuoja, ruošia instrukcijas kitiems kolegoms ir juos konsultuoja.

„Visose „Sodros“ veiklos srityse nuolat daug naujovių – naujos iniciatyvos, nauji įstatymai, jų pakeitimai, naujos funkcijos, senų paslaugų tobulinimas ir plėtra. Visa tai reikalauja greitų technologinių sprendimų. Supervartotojų projektas praplečia programinės įrangos testavimo pajėgumus, o darbuotojams suteikia galimybę įgyti naujų kompetencijų.

Didžiuojamės ir organizacijos stiprybe laikome specialistus, kurie ne tik sukaupę daug žinių apie nuolat besikeičiančius įstatymus, bet sugeba įgyti naujų kompetencijų ir jas taikyti“, – sako „Sodros“ direktorė Julita Varanauskienė.

Supervartotojų projektas prisideda prie vieno svarbiausių „Sodros“ tikslų – informacinių technologijų platformos modernizavimo, o tuo pačiu – procesų automatizavimo ir dar didesnio veiklos efektyvumo. Taip pat jis leidžia atskleisti darbuotojų potencialą bei suteikti jiems galimybę tobulėti ir įgyti naujų žinių savo darbovietėje.

Anot Indros Sargiūnaitės, vienos iš Supervartotojų projekto dalyvių, projektas jai suteikė galimybę kelti kvalifikaciją, įgyti naujų žinių informacinių technologijų srityje, pakeisti darbo pobūdį ir už tai gauti didesnį darbo užmokestį.

„Labai naudinga, kai įstaigos darbuotojai išmanantys savo veiklos sritį ir mokymų metu įgiję žinių apie programinės įrangos testavimą, dalyvauja įrangos keitimų pirminiame vertinime ir testavime. Tik komandinis veiklos skyrių specialistų, informacinių sistemų specialistų ir rangovų darbas gali užtikrinti kokybiškesnį informacinių sistemų veikimą, o tai palengvina darbą informacinių sistemų naudotojams“, – vertina I. Sargiūnaitė.

Dauguma Supervartotojų projekto dalyvių – moterys. Kai kurios specialistės žada toliau vystyti savo kompetencijas ir siekti karjeros technologijų srityje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!