Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/kompiuterija/81387/razer-pristato-beprotiskas-naujoves/spausdinti/

„Razer“ pristato beprotiškas naujoves

Publikuota: 2022-01-10 18:29
Tematika: IT, kompiuteriai ir sistemos
Vykdytojai: Profesionalai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Las Vegase ir toliau tęsiasi viena didžiausių technologijų parodų pasaulyje. „CES 2022“ renginio metu jau buvo pristatytas ne vienas dėmesio vertas produktas, o daugelio dėmesį patraukė ir „Razer“ inovacijos. Bendrovės atstovai pademonstravo du įspūdingus projektus.


Las Vegase ir toliau tęsiasi viena didžiausių technologijų parodų pasaulyje. „CES 2022“ renginio metu jau buvo pristatytas ne vienas dėmesio vertas produktas, o daugelio dėmesį patraukė ir „Razer“ inovacijos. Bendrovės atstovai pademonstravo du įspūdingus projektus – tai modulinis kompiuteris ir puikiomis savybėmis aprūpinta kėdė.

Koncepcinis „Project Sophia“ projektas – tai modulinis žaidimų kompiuteris, kurio tikslas yra sujungti jūsų stalinį kompiuterį į vieną modulinį vienetą. Ir nors tai yra koncepcinis projektas, tačiau antroji naujiena – netrukus pasirodys prekyboje. Tačiau iš pradžių pažvelkime į kompiuterinį sprendimą.

„Project Sophia“

„Project Sophia“

Šis „Razer“ projektas – tikrai nėra standartinis kompiuteris. Šio koncepto pagrindas – modifikuojamas stalas, kuris gali talpinti iki 13 skirtingų modulių. Tarp tokių modulių – antrasis ekranas, sistemos stebėjimo įrankiai, garso įranga ir pan. Ir nors kompanijos atstovai sako, kad tai labiau stalas, tačiau, išties, tai gerokai panašiau į stalinį kompiuterį.

„Project Sophia“ pasižymės naujausiu „Intel“ procesoriumi bei „Nvidia“ sukurta vaizdo plokšte, o visa tai bus įmontuota ploname korpuse, kuris fiksuojamas po stikliniu stalviršiu, pasitelkiant magnetus. Deja, tačiau „Razer“ nepateikė jokios informacijos ar šis kompiuteris turės kokių nors modulinių savybių.

„Razer“ stalas bus aprūpintas ir LED šviesomis, kurios veiks pasitelkus „Razer Chrome“. Bene įdomiausia detalė yra ta, jog į šį stalą yra įmontuotas ir ekranas, o pirkėjai galės rinktis iš dviejų skirtingų dydžių – 65 arba 77 colių. Kaip jau minėjome, tai yra koncepcinis variantas ir nėra žinoma ar „Razer“ ketina jį pardavinėti, o jeigu ir ketina – neaišku kada tai galėtų įvykti.

„Razer Enki Pro HyperSense“

„Razer Enki Pro HyperSense“

Tiems, kurie yra susidūrę su „Razer“ produkcija – tai nebus didžiulė naujiena. Bendrovė jau anksčiau yra išleidusi „Enki Pro“ žaidimų kėdę, tačiau dabar ją papildys „HyperSense“ haptinė sistema. Kurdama šia sistemą, kompanija bendradarbiavimo su „D-Box“, kuri integravo į šią kėdę reikiamus jutiklius ir dabar ji turi palaikymą daugiau nei 2 200 žaidimų.

„Razer Enki Pro HyperSense“ naudojama haptinė sistema turi 65 tūkst. variacijų, +/- 1 „G-Force“ grįžtamąjį ryšį. Viskas sinchronizuojama realiuoju laiku, o žadamas atsako laikas bus ne ilgesnis nei 5 ms. Verta paminėti ir tai, jog galvos atlošas aprūpintas „Razer Chroma“, kas, mažų mažiausiai, atrodo labai šauniai.

Deja, tačiau „Razer“ nepaskelbė kada šis produktas pasirodys prekyboje ir kokia bus jo kaina. Kaip bebūtų, išleidimo galima tikėtis jau artimiausiu metu.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!