Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/kompiuterija/78911/parduodate-ar-perkate-naudota-automobili/spausdinti/

Parduodate ar perkate naudotą automobilį?

Publikuota: 2021-07-12 13:01
Tematika: IT, kompiuteriai ir sistemos
Vykdytojai: Mėgėjai
Autorius: Andrius Jonkus
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Praėjo nemažai laiko nuo pirmojo lietuviško specializuoto automobilių skelbimų portalo atsiradimo. Šio šimtmečio pradžioje, kai prekyba naudotais automobiliais išgyveno ne pačius blogiausius laikus, pirkėjų ir pardavėjų santykiai pradėjo migruoti į skaitmeninę erdvę.


Praėjo nemažai laiko nuo pirmojo lietuviško specializuoto automobilių skelbimų portalo atsiradimo. Šio šimtmečio pradžioje, kai prekyba naudotais automobiliais išgyveno ne pačius blogiausius laikus, pirkėjų ir pardavėjų santykiai pradėjo migruoti į skaitmeninę erdvę. Pamenu tą jausmą, kai atsidaręs skelbimų portalo paieškos sistemą akimirksniu suradau mane dominančių (raudonos spalvos „Opel Calibra“ 1990 m. 2,5 l V6) automobilių galybę. Pasitelkęs paieškos filtrą, „išbrokavau“ manęs netenkinančius skelbimus ir buvau sužavėtas procedūros paprastumu. Ši nauja patirtis leido suprasti, kad automobilių paieška leidiniuose, atspausdintuose ant popieriaus – nebeefektyvu.

Parduodate ar perkate naudotą automobilį?

Nepastebimai, tačiau užtikrintai, lietuviško interneto platybėse radosi vis daugiau specializuotų (ir ne tik) interneto svetainių, skirtų skelbimams talpinti. Kiekviena iš jų buvo unikali, nepanaši į kitas. Nebuvo standartizuotų kūrimo įrankių, todėl jos skyrėsi savo dizainu ir funkcionalumu. Technologijos nestovi vietoje, laikas tampa vis brangesniu, tad nenuostabu, kad ir unikalumas kainuoja vis brangiau. Tačiau, kas yra pigu ir greita, vargu ar bus unikalu. Kaip parodė gyvenimas, laikas sukasi spirale, ir tai kas buvo patrauklu vakar, rytoj gali išgaruoti kaip dūmas. Unikalumas ir išskirtinumas vėl įgauna vis didesnę svarbą mūsų gyvenime. Interneto svetainės – ne išimtis. Turbūt sutiksite, jog daug maloniau naršyti, kai tai vyksta intuityviai, kai viskas sudėliota į savo vietas, t. y. nereikia nueiti kryžiaus kelių vien tam, kad rastum norimą informaciją ar funkciją.

Lietuviško kapitalo skelbimų svetainė autopikas.lt puikiai atitinka anksčiau paminėtus kriterijus. Projektas dar visiškai jaunas, galima sakyti savo kūdikystėje. Šiuo metu jau yra keletas pagrindinių kategorijų (lengvieji automobiliai, mikroautobusai ir kt.), bet iš sąrašo galima spręsti, kad ateityje jų skaičius didės. Gan suprantamai ir patogiai viskas išdėstyta, turbūt reikėtu paplušėti tam, kad pasiklysti. Skelbimo talpinimo formoje pakankamas informacijos laukelių skaičius, tačiau tik nedidelė dalis jų yra privalomi, ir todėl, net skubantiems, talpinimo procedūra paliks teigiamą įspūdį. Greitoji paieška leis sutaupyti laiko, na, o žinantiems ko konkrečiai ieško, pagelbės detalioji paieška. Čia rasite gausų, patogiai išdėstytų laukelių kiekį, todėl paieškos procesas bus sklandus. Na ir skelbimų sąrašą, žinoma, galima surūšiuoti pagal įvairius kriterijus (atnaujinimo datą, kainą ir t. t.). Teigiamą įspūdį dar labiau sustiprins naršymo greitis.

Tam, kad patalpinti skelbimą, registruotis nebūtina, bet rekomenduojama (saugiau ir patogiau). Visgi, jeigu skubate ir norite patalpinti tik kelis skelbimus, galite padaryti tai be registracijos. Jūsų nurodytu elektroninio pašto adresu bus atsiųstas kodas. Patalpinus, skelbimas atsiduria pirmajame puslapyje ir atkreipia į save dėmesį. Apibendrinant galima paminėti, kad paslaugos nieko nekainuoja, gan patogiai ir suprantamai išdėstytas valdymas. Jeigu parduodate ar perkate lengvąjį automobilį, didelė tikimybė, jog visų pirma apsilankysite kuriame nors iš skelbimų portalų. Šiai dienai tai vis dar pats populiariausias, dažnai ir nemokamas, būdas pardavėjui ir pirkėjui atrasti vienas kitą. Todėl rekomenduoju apsilankyti ir patiems įvertinti šį skaitmeninio amžiaus produktą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!