Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/kompiuterija/74159/ltg-cargo-didina-veiklos-efektyvuma-bus-diegiama-integruota-planavimo-sistema/spausdinti/

„LTG Cargo“ didina veiklos efektyvumą – bus diegiama integruota planavimo sistema

Publikuota: 2020-08-16 16:50
Tematika: IT, kompiuteriai ir sistemos
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Lietuvos geležinkeliai, AB

„Lietuvos geležinkelių“ grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ skelbia apie pradedamus viešuosius pirkimus integruotai resursų planavimo ir valdymo sistemai įsigyti.


„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ skelbia apie pradedamus viešuosius pirkimus integruotai resursų planavimo ir valdymo sistemai įsigyti.

AB „Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
AB „Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.

„Mūsų įmonės strateginis tikslas – iki 2030 m. padidinti pervežamų krovinių apimtis 30 proc. – iki 70 mln. tonų per metus. Taip pat siekiame tapti geriausiai klientų poreikius tenkinančiu logistikos paslaugų teikėju regione, visu pajėgumu išnaudoti 1435 mm vėžės erdvę Vakarų Europos kryptimi, diegti inovatyvius ir aplinką tausojančius sprendimus krovinių pervežimo veikloje. Todėl priėmėme sprendimą iš esmės pertvarkyti krovinių pervežimo veiklos planavimą ir operatyvinį valdymą, pasitelkiant tam skirtas pažangias IT sistemas“, – teigia „LTG Cargo“ Operatyvinio valdymo departamento vadovė Eglė Šimė.

Pasak departamento vadovės, birželį įmonės valdyba patvirtino investicijas, skirtas Operatyvinio valdymo centro projektui įgyvendinti. Tai – reikšminga investicija ne tik „LTG Cargo“, bet ir visai Lietuvos geležinkelių įmonių grupei.

„Visas magistralinių krovinių pervežimų ir tam reikalingų resursų planavimas bus vykdomas Vilniuje veikiančiame Operatyvinio valdymo centre. Jame bus įdiegta integruota krovinių pervežimo veiklos planavimo ir valdymo sistema bei vykdomas krovinių pervežimo veiklos ilgalaikis ir operatyvinis planavimas. Tikiu, kad susitelkus vienoje vietoje, galėsime efektyviau komunikuoti ir pagreitinti problemų sprendimą operatyviniame lygmenyje“, – teigia E. Šimė.

Planuojama, kad įgyvendinus projektą visas „LTG Cargo“ magistralinių pervežimų, tarp jų – ir vagonų bei lokomotyvų naudojimas – kolegų darbų paskirstymas vyks maksimaliai efektyviai. Naujoji sistema leis padidinti „LTG Cargo“ riedmenų panaudojimo efektyvumą, kokybiškiau ir tiksliau suplanuoti krovinių pervežimą, užtikrinti krovinių pervežimo veiklos kontrolę, greičiau reaguoti į veiklos pasikeitimus bei apie juos informuoti bendrovės darbuotojus ir klientus.

Bendrovė numato, kad naujosios resursų planavimo ir valdymo sistemos diegimo darbai turėtų prasidėti 2021 metų pirmą ketvirtį. Sistemos diegimo, konfigūravimo, priežiūros, palaikymo, mokymų ir papildomų informacinių technologijų paslaugų pirkimo vertė per ateinančius 5–7 metus sieks daugiau kaip 6 mln. Eur.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!