Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/kompiuterija/72197/technologijos-vejasi-ir-po-mirties-netrukus-artimuju-kapu-galesite-ieskoti-kitaip/spausdinti/

Technologijos vejasi ir po mirties: netrukus artimųjų kapų galėsite ieškoti kitaip

Publikuota: 2020-03-22 13:36
Tematika: IT, kompiuteriai ir sistemos
Vykdytojai: Profesionalai
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Technologijos mus pasieks ir po mirties. Tūkstančiai kapinių visoje Jungtinėje Karalystėje bus registruojami ir patalpinami žemėlapiuose per ateinančius penkerius metus. Taip bus siekiama sukurti išsamią britų laidojimo vietų duomenų bazė.


Technologijos mus pasieks ir po mirties. Tūkstančiai kapinių visoje Jungtinėje Karalystėje bus registruojami ir patalpinami žemėlapiuose per ateinančius penkerius metus. Taip bus siekiama sukurti išsamią britų laidojimo vietų duomenų bazė, rašoma naujienų poratle dailymail.co.uk.

Technologijos vejasi ir po mirties: netrukus artimųjų kapų galėsite ieškoti kitaip
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

Vienos Anglijos bažnyčios projektas tikisi įamžinti milijonų žmonių kapus, kurie palaidoti anglikonų kapinėse. Bus siekiama įregistruoti ir tuos, kurie toje vietoje buvo palaidoti dar ir daug anksčiau.

Žemėlapiai ir nuotraukos į duomenų bazę turėtų būti įkelti į duomenų bazę, kartu su laidojimo įrašais, dar iki 2026 metų.

Anglijos bažnyčios savanoriai jau kurį laiką dirba su šiuo projektu. Jam buvo skirtas 250 tūkst. svarų sterlingų finansavimas.

Duomenų bazė bus naudojama geneologų mėgėjų, tam, kad jie galėtų nemokamai atsekti įvairių žmonių kilmės šaknis ir giminaičių kapų duomenis bei paminklų nuotraukas.

Kiti duomenų bazės vartotojai turėtų būti apmokestinti už galimybę naudotis pasiekiama informacija. Surinkti pinigai padėtų ir toliau plėtoti projektą.

Anot įmonės „Atlantic Geomatics“, kuri padeda įgyvendinti šį projektą, žemėlapių sistema leis žmonėms ieškoti asmenų, pridėti papildomų įrašų, peržiūrėti rezervuotas kapavietes ir išmatuoti sklypus.

Anglijos bažnyčia, kurioje ir vykdomas šis projektas, skaičiuojami net 35 mln. laidojimo įrašai. Tai itin didelis įrašų skaičius, tačiau ši informacija kol kas yra pasiekiama ne visiems.

Apskaičiuoti 35 mln. laidojimo įrašų, kurie susiję su Anglijos bažnyčios laidojimo vietomis, yra didžiulis šaltinis, tačiau šiuo įrašus pasiekti sunku. Žemėlapio integravimas su memorialų ir istorinių įrašų vaizdais ne tik apsaugos įrašus, bet taip pat padarys juos prieinamus internete.

Taikoma sistema jau buvo išbandyta keliose šalies bažnyčiose. Spėta sukurti net internetinį mažesnių kapinaičių puslapį.

Tyrimo metu dviejose bažnyčiose į interaktyvius žemėlapius buvo įkelta daugiau nei 6000 laidojimo vietų.

Savanoriai naudojo specialias kameras, kad galėtų padaryti išsamias kapų ir paminklų nuotraukas, taip pat perrašydavo epitafiją ir užrašytą asmeninę informaciją.

Projekte taip pat tikimasi suteikti aplinkos informacijos apie kapinių būklę ir nustatyti apaugusius plotus, kuriems reikia valymo ar genėjimo.


tv3.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!