Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/kompiuterija/67718/desimtokes-is-pabrades-kuria-programele-padesiancia-planuoti-laika/spausdinti/

Dešimtokės iš Pabradės kuria programėlę, padėsiančią planuoti laiką

Publikuota: 2019-04-14 13:01
Tematika: IT, kompiuteriai ir sistemos
Vykdytojai: Pradedantieji
Inf. šaltinis: LRT.lt

Kaip susiplanuoti pasirengimą egzaminams, kad nereikėtų visko palikti paskutinei dienai, ir kaip rasti kiekvienam mokiniui ar studentui įdomiausius popamokinius užsiėmimus – šias problemas turėtų išspręsti dviejų Pabradės „Ryto“ gimnazijos dešimtokių Anastasijos Mitrofan ir Evelinos Lisovskajos sugalvota išmanioji programėlė „Smart Student“.


Kaip susiplanuoti pasirengimą egzaminams, kad nereikėtų visko palikti paskutinei dienai, ir kaip rasti kiekvienam mokiniui ar studentui įdomiausius popamokinius užsiėmimus – šias problemas turėtų išspręsti dviejų Pabradės „Ryto“ gimnazijos dešimtokių Anastasijos Mitrofan ir Evelinos Lisovskajos sugalvota išmanioji programėlė „Smart Student“, rašoma pranešime spaudai.

Laiko planavimo programėlę, kurią merginos sugalvojo dalyvaudamos jaunimo verslumo ugdymo programoje „Junior Achievement“, netrukus ims įgyvendinti Vilniaus universiteto Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto studentai.

Dešimtokės iš Pabradės kuria programėlę, padėsiančią planuoti laiką
Asociatyvi nuotr.

„Idėja kilo remiantis mūsų pačių problemomis – supratome, kad mums niekada nepakanka laiko. Nors yra daug laiko planavimo programėlių, nė viena neapima įvairių sričių ir nė viena neskatina žmogaus kokybiškiau planuoti ir leisti laiką, ką jau kalbėti apie tai, kad padėtų jam tobulėti. Programėlė „Smart Student“ būtų skirta mokiniams ir studentams ir padėtų jiems naudingai planuoti laiką bei parodytų popamokinės veiklos įvairovę“, – pasakoja Evelina Lisovskaja.

Ši mokinių sugalvota programėlė atliks dvi svarbias funkcijas – planuos mokinio ar studento laiką ir parinks siūlomas popamokines veiklas pagal jo nurodytus tikslus, pomėgius ir mėgstamiausias mokymosi sritis. Siūlomi užsiėmimai bus parenkami pagal mokinio ar studento esamą vietą, tačiau vartotojų pageidavimu galės būti įtraukiamos ir kituose miestuose vykstančios veiklos. Programėlė jos vartotojams primins turimus dienos uždavinius, kas mėnesį pateiks asmeninę veiklos analizę. Tam, kad mokinys ar studentas jaustųsi dar labiau motyvuotas praturtinti savo kasdienę rutiną įdomia ir naudinga veikla, programėlė sumuos taškus, kuriuos vėliau bus galima išsikeisti į prizus.

Pabradės „Ryto“ gimnazijos dešimtokių Anastasijos Mitrofan ir Evelinos Lisovskajos programėlė padės pasirengti egzaminams / Pranešimo autorių nuotr.
Pabradės „Ryto“ gimnazijos dešimtokių Anastasijos Mitrofan ir Evelinos Lisovskajos programėlė padės pasirengti egzaminams
Pranešimo autorių nuotr.

SEB banko, remiančio „Junior Achievement“ programą, valdybos nario, Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovo Vaido Žagūnio nuomone, tokia programėlė neabejotinai sulauktų didelio pasisekimo ir galėtų būti skirta ne tik į Lietuvos, bet ir užsienio vartotojams. „Efektyvus laiko planavimas yra vienas reikalingiausių šiuolaikinio žmogaus gebėjimų, todėl iniciatyva padėti tinkamai planuoti laiką dar mokykloje yra labai sveikintina. Taip pat ši programėlė galėtų padėti spręsti labai svarbią mokinių popamokinio užimtumo problemą. Didmiesčiuose, kur mokiniams yra gana daug pasirinkimų, ji padėtų tinkamai išsirinkti veiklos sritis ir nesiblaškyti, o regionuose, kur užsiėmimų mažiau, padėtų mokiniams juos atrasti – jei ne savo miestuose, galbūt kituose, esančiuose netoli“, – sako V. Žagūnis.

„Smart Student“ sumanytojos bendradarbiauja su Vilniaus universiteto Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto studentais, kurie netrukus turėtų pradėti programuoti programėlę ir pirmiausia ją pritaikys studentų reikmėms. Merginos svarsto galimybę ateityje programėlę susieti su elektroniniais dienynais, kad mokiniams galėtų būti sudarytas kuo efektyvesnis mokymosi planas.

„Manome, kad toliau tobulinant programėlės idėją reikės įtraukti ir mokytojus, kadangi būtent mokytojas yra kiekvieno mokinio ramstis, žinantis ne tik stipriąsias, bet ir silpnąsias mokinio vietas“, – sako dešimtokė Anastasija Mitrofan.


LRT
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!