Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/kompiuterija/37553/kuria-pirmaja-imoniu-rezultatu-matavimo-sistema-lietuvoje/spausdinti/

Kuria pirmąją įmonių rezultatų matavimo sistemą Lietuvoje

Publikuota: 2012-12-11 17:15
Tematika: IT, kompiuteriai ir sistemos
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Prototechnika, UAB

Bendrovė „Prototechnika“ sukūrė sistemos „Rodiklių Skaita“ prototipą. Pagal jį bus kuriama pirmoji lietuviška sistema, kuri pateiks individualius įmonių veiklos rezultatų matavimo rodiklius. Šie duomenys padės bendrovėms tobulinti veiklos organizavimą ir siekti geresnių rezultatų. Į šį projektą jau investuota daugiau kaip 1 mln. litų.


Bendrovė „Prototechnika“ sukūrė sistemos „Rodiklių Skaita“ prototipą. Pagal jį bus kuriama pirmoji lietuviška sistema, kuri pateiks individualius įmonių veiklos rezultatų matavimo rodiklius. Šie duomenys padės bendrovėms tobulinti veiklos organizavimą ir siekti geresnių rezultatų. Į šį projektą jau investuota daugiau kaip 1 mln. litų.

„Prototechnikos“ kuriama sistema „Rodiklių Skaita“ leis įmonėms greitai ir patogiai kurti rodiklius, kurie atspindi kiekvieno padalinio ir darbuotojų veiklos rezultatus. Šis įrankis leis įmonėms darbo dieną pradėti nuo esamos situacijos analizės – rodiklių pjūvio. Tai padidins bet kurios sistemą naudojančios įmonės visų darbuotojų veiklos kryptingumą, efektyvumą ir našumą.

„Rodiklių Skaita“ klientams bus siūloma su konkretaus verslo tipo rodiklių biblioteka, leisiančia sutrumpinti pritaikymo laiką ir sąnaudas.

Pasak Kęstučio Skukausko, UAB „Prototechnika“ direktoriaus plėtrai, ši sudėtinga rodiklių matavimo sistema kuriama keliais etapais: „Iš pradžių analizavome pagrindinių verslo šakų valdymo ypatumus – kokius rodiklius reikėtų įvertinti gamybos, prekybos ar paslaugų bendrovėms. Po to pagal atskiras ūkio šakas ruošėme veiklos valdymo rodiklių bibliotekas. Tolesniame etape kūrėme įmonės veiklos valdymo sistemos modelį ir suprojektavome informacinę sistemą, kuri palaiko veiklos valdymo sistemos modelį.“

K. Skukausko teigimu, „Rodiklių Skaita“ yra vienintelė lietuviška tokio tipo sistema, o panašius užsienio gamintojų sprendimus pranoksta tuo, kad lengviau įdiegiama, pigesnė, ją naudoti paprasčiau.

Pagal atliktus tyrimus ir parengtus projektus sukurtą sistemos prototipą ketinama vystyti iki galutinio produkto. Būsimoji sistema bus aktuali ir esamiems „Prototechnikos“ sistemos „Skaita“ vartotojams (apie 1 000 įmonių), ir naujiems klientams. Pastarieji turės galimybę nekeisdami dabar turimos VVS (verslo valdymo sistemos) papildyti savo verslo valdymo galimybes nauju įrankiu dėl jo integralumo su kitomis sistemomis.

Sistemos „Rodiklių Skaita“ prototipas sukurtas Europos Sąjungos finansuojamo projekto „Įmonės valdymo modelio, apjungiančio veiklos matavimu grindžiamus vadybos metodus, jų panaudojimo geriausios praktikos sklaidą ir kompiuterizuotas valdymo sistemas, sukūrimas, bei šį modelį palaikančios sistemos beta versijos parengimas“ įgyvendinimo metu.

Projektas iš dalies finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis pagal Ekonomikos augimo ir konkurencingumo didinimo veiksmų programos 1 prioriteto „Ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra“ įgyvendinimo priemonę „Intelektas LT“ (projekto nr. VP2-1.3-ŪM-02-K-02-064).

Iš Europos Sąjungos fondo projektui buvo skirta iki 394 580 Lt finansavimo sumos, likusią dalį – ne mažiau 610 725 Lt – įsipareigojo skirti bendrovė „Prototechnika“. Šis projektas buvo pradėtas 2010 m. spalio 1 d. ir baigtas 2012 m. lapkričio 30 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!