Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/kompiuterija/29303/visas-gyvenimas-vienoje-elektronineje-korteleje/spausdinti/

Visas gyvenimas vienoje elektroninėje kortelėje

Publikuota: 2011-05-26 18:32
Tematika: IT, kompiuteriai ir sistemos
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: LR ūkio ministerija

Lietuvoje integruotų e. paslaugų sistema žengia savo pirmuosius žingsnius – Lietuvos verslo paramos agentūroje (LVPA) pasirašytos dvi finansavimo ir administravimo sutartys su UAB „E-verslo klasteris“, kuri įgyvendina du projektus pagal priemonę „Inoklaster LT“ ir „Inoklaster LT+“.


Lietuvoje integruotų e. paslaugų sistema žengia savo pirmuosius žingsnius – Lietuvos verslo paramos agentūroje (LVPA) pasirašytos dvi finansavimo ir administravimo sutartys su UAB „E-verslo klasteris“, kuri įgyvendina du projektus pagal priemonę „Inoklaster LT“ ir „Inoklaster LT+“. Projektų įgyvendinimui yra skirtas beveik 7 mln. litų ES struktūrinių fondų finansavimas.

UAB „E-verslo klasteris“ planuoja sukurti daugiafunkcinių paslaugų sistemą, kuri įgalintų viena kortele užtikrinti daugelį funkcijų: e. piniginė – greitas ir pigus atsiskaitymas už filmus, muziką, žaidimus, horoskopus, maisto automatuose, valgyklose ir pan.; transporto bilietai – nuolatiniai ir kartiniai bilietai autobusams, troleibusams, mikroautobusams, funikulieriui, geležinkeliui, apmokėjimas už parkavimą, bilietai į renginius (kiną, koncertą), nuolaidų taškai, dovanų kuponai, darbuotojo (studento, mokinio) pažymėjimas, vizitinė kortelė, komunalinių mokesčių apmokėjimas, viešosios paslaugos (elektroninis parašas).

Bendrovė numato suburti platesnį bendrus interesus turinčių įmonių ratą ir suformuoti klasterio mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros infrastruktūrą: įrengti mokslinių tyrimų bei mokymo centrus, kuriuose bus įgyvendinami bendri klasterio narių MTTP projektai, kaupiamos žinios apie e. paslaugų rinkas bei technologijas, plėtojama atvirų standartų e. paslaugų sistema. Be to ketinama atlikti išsamius e. paslaugų technologijų, teisinius ir rinkos tyrimus, organizuoti e. paslaugų verslo mokymus, stiprinti klasterio vidinius ir išorinius bendradarbiavimo ryšius.

Įgyvendinus projektą tikimasi sukurti naujus produktus ir paslaugas, sumažinti paslaugų ir produktų kaštus, padidinti konkurencingumą ir e. paslaugų verslo efektyvumą, užtikrinti didesnį gaminamos produkcijos ar teikiamų paslaugų populiarumą.

Pasak projekto vykdytojų, daugiafunkcinės e. paslaugų sistemos plėtra Lietuvoje pasieks ne tik miestų, bet ir kaimo gyventojus, bet ir prisidės prie socialinės ir ekonominės atskirties mažinimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!