Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/kompiuterija/20502/oracle-technologijos-didziausiam-projektui-baltijos-salyse/spausdinti/

„Oracle“ technologijos – didžiausiam projektui Baltijos šalyse

Publikuota: 2009-12-04 12:43
Tematika: IT, kompiuteriai ir sistemos
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Baltic Data Center, UAB

Sėkmingiausias UAB „Baltic Data Center“ projektas „DnB NORD“ bankui daugelyje sričių yra išskirtinis: didžiausias tokio masto, jame naudojamos naujausios technologijos. Tai taip pat yra didžiausias projektas, kuriam panaudota „Oracle Real Application Cluster“ platforma.


Sėkmingiausias UAB „Baltic Data Center“ (BDC) projektas „DnB NORD“ bankui daugelyje sričių yra išskirtinis: didžiausias tokio masto, jame naudojamos naujausios technologijos.

Tai taip pat yra didžiausias projektas, kuriam panaudota „Oracle Real Application Cluster“ (RAC) platforma.

„Tai vienintelis toks „Oracle RAC“ projektas dėl savo masto − sistema aptarnauja vartotojus, esančius 5 šalyse. Be to, junginio mazgai yra išdėstyti skirtinguose duomenų centruose ir sujungti šviesolaidiniais kabeliais“, − teigė BDC paslaugų vadovas Linas Kavaliauskas.

„Real Application Cluster“ buvo pasirinkta dėl galimybės balansuoti krūvį, prireikus greitai išplėsti infrastruktūrą.

„Oracle“ technologijos – didžiausiam projektui Baltijos šalyse

„Oracle“ technologijų konsultanto Gintauto Foko teigimu, RAC leidžia sujungti keletą ar kelioliką serverių į vieną junginį, kurį programos mato kaip vieną serverį. Tokiu būdu atsiranda galimybė išaugus poreikiui, pavyzdžiui, programai pareikalavus daugiau kompiuterinių resursų, junginį papildyti papildomais mazgais.

„Be to, jeigu vienas iš junginio mazgų išeina iš rikiuotės, viso junginio darbas nesutrinka. Žinoma, jo serveriai būna apkraunami labiau, bet duomenų bazė ir toliau veikia“, − aiškino G. Fokas. Tai leidžia sukurti ir itin aukšto patikimumo sistemą naudojant pigesnius serverius.

Į vieną RAC junginį galima sutalpinti keletą skirtingų programų ir nustatyti joms suteikiamus resursus. Kiekviena programa veiks matydama sau išskirtus resursus kaip visiškai atskirą kompiuterį. Jos yra izoliuojamos − tarpusavyje nesusisiekia, nekliudo viena kitos darbui.

G. Foko teigimu, su naujausia „Oracle RAC 11g Release 2“ versija galima dar geriau reguliuoti junginio darbą, kaip jis perskirstys resursus, jeigu išaugs kažkurių programų apkrova. Šią versiją BDC planuoja įdiegti jau kitų metų pradžioje.

Anot G. Foko, „Oracle RAC“ tinka naudoti IT paslaugų nuomos platformai, nes ji leidžia balansuoti resursus, skiriamus atskiroms programoms ar klientams, priklausomai nuo krūvio tuo metu. „Tai būtų kaip „cloud computing“ koncepcijos duomenų bazės paslauga“, − sakė jis.

Įmonės, kurios naudotųsi tokias paslauga, galėtų nebesukti galvos dėl plečiamumo, skirtingai nei tuo atveju, kai naudojami dedikuoti serveriai. O paslaugos teikėjas gali lanksčiau valdyti savo paslaugas.

Tačiau, pasak L. Kavaliausko, šiuo metu stambūs klientai, naudojantys ar planuojantys naudoti „Oracle“ technologijas, renkasi dedikuotus serverius − pageidaujančių dalintis bendrą infrastruktūrą „Oracle“ duomenų bazėms kol kas neatsiranda. Nepaisant dabartinės situacijos, visiškai akivaizdu, kad virtualizacijos sprendimai laikui bėgant taps populiarūs dėl savo saugumo, lankstumo bei kainos.


Baltic Data Center
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!