Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/9797/elektriku-dovanoti-kompiuteriai-pasiekia-mokyklas/spausdinti/

Elektrikų dovanoti kompiuteriai pasiekia mokyklas

Publikuota: 2007-11-10 14:11
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Pradedantieji
Inf. šaltinis: VST, AB

Baigiamas įgyvendinti Švietimo ir mokslo ministerijos kartu su informacinių technologijų bendrove „Microsoft Lietuva“ inicijuoto projekto - „Dovana ateičiai“ antrasis etapas. Akcinės bendrovės „VST“ padovanoti nebenaudojami kompiuteriai – sutvarkyti, modernizuoti, su įdiegta visa būtiniausia programine bei antivirusine įranga – jau pasiekia jų laukiančias mokyklas.


Iniciatyvos dalyviai

Baigiamas įgyvendinti Švietimo ir mokslo ministerijos kartu su informacinių technologijų bendrove „Microsoft Lietuva“ inicijuoto projekto – „Dovana ateičiai“ antrasis etapas. Akcinės bendrovės „VST“ padovanoti nebenaudojami kompiuteriai – sutvarkyti, modernizuoti, su įdiegta visa būtiniausia programine bei antivirusine įranga – jau pasiekia jų laukiančias mokyklas. Antrajame projekto etape VST mokykloms padovanos 24 kompiuterius.

Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Lietuvos verslo bendrovėmis sukūrė mokyklų kompiuterizavimo sistemą, kurios tikslas – skatinti įmones bei organizacijas dovanoti mokykloms naudotą kompiuterinę techniką. Dar praėjusiais metais prasidėjusia bendra viešojo sektoriaus ir verslo bendrovių iniciatyva siekiama, kad kompiuteriais būtų aprūpinti ne tik mokyklų informatikos kabinetai, bet ir kitų dalykų klasės, bibliotekos, mokytojų kambariai. „Džiaugiamės, kad su antrąja projekto banga sutvarkyti kompiuteriai pasieks dar keliasdešimt klasių šalies mokyklose ir bibliotekų. Ši sėkmė įtikina, jog privataus ir viešojo sektoriaus partnerystė gali duoti gražių vaisių. Visų projekto partnerių pagalba įgyvendinome tai, kas prieš metus atrodė sudėtinga ir nepasiekiama“, – sakė „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas.

Įgyvendinant projektą „Dovana ateičiai“, bendrovių dovanoti naudoti kompiuteriai sutvarkomi Technologijų centruose, sukurtose dviejose Lietuvos profesinio ugdymo įstaigose: Vilniaus geležinkelio transporto ir verslo paslaugų mokykloje bei Elektrėnų profesinio mokymo centre. Čia išvaloma kompiuterių atmintis bei įdiegiama visa būtiniausia programinė įranga bei antivirusinė programa. Sutvarkytus ir modernizuotus kompiuterius siuntų gabenimo kompanija „DHL Lietuva“ pristato tiesiai į juos gauti pageidavusias mokyklas. Visas likusias neveikiančias kompiuterių elektros ir elektronikos įrangos dalis surenka ir utilizuoja atliekų perdirbimo bendrovė „Kuusakoski“.

Akcinė bendrovė „VST“, skirstanti ir tiekianti elektros energiją Vakarų Lietuvoje, tapo pirmąja ir iniciatyviausia projekto „Dovana ateičiai“ dalyve. Ji mokykloms jau padovanojo per 20 kompiuterių. Bendrovės dovanotais kompiuteriais gali naudotis 4 bendrojo lavinimo mokyklos įvairiuose Lietuvos miestuose: Klaipėdos „Verdenės“ vidurinė mokykla, Plungės Nausodžio pagrindinė mokykla, Tauragės Lomių pagrindinė mokykla bei Šakių „Aukuro“ pagrindinė mokykla. „VST“ yra nuolatinė mokslo pažangą skatinančių projektų rėmėja. Anksčiau skirti paramą ir mokyklai padovanoti kompiuterius buvo gana sudėtinga. Vien tik noro nepakako, reikėjo skirti nemažai laiko ir pastangų, ieškant mokyklų, kurioms reikalinga tokia parama, rūpintis kompiuterių paruošimu tinkamam darbui, jų pristatymų. Šios projekto dėka kompiuterius mokykloms padovanoti tapo paprasta. Todėl palaikome šį projektą ir džiaugiamės galėdami prisidėti jį įgyvendinant“, – sako „VST“ Marketingo ir viešųjų ryšių departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė.

Antrajame projekto „Dovana ateičiai“ etape VST dovanotų kompiuterių artimiausiu metu sulauks Kaišiadorių rajono Žąslių vidurinė, Smalininkų specialioji mokykla, Kauno lopšelis-darželis „Spindulėlis“, Pamūšio Šv. Antano Paduviečio parapijos įsteigto dienos centro vaikai. „Šie kompiuteriai mums tiesiog būtini. Turime planų įdiegti į kompiuterius specialias mokomąsias programas ir panaudoti juos kaip vaizdinę mokymo priemonę. Kad vaikučiams pažinti juos supančią aplinką būtų įdomu, - sako Kauno lopšelio-darželio „Spindulėlis“ direktorė Dalia Sinkevičienė. – Be to kompiuteriai gyvybiškai būtini ir visose kitose srityse: mes darželyje turime vos du kompiuterius, sunku su tiek išsiversti, kai pats gyvenimas diktuoja visai kitokį tempą“.

Pirmieji projekto „Dovana ateičiai“ antrojo etapo kompiuteriai šiandien jau pasiekė mokyklas. Tikimasi, projektą sėkmingai įgyvendinti ir ateinančiais metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!