Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/84745/dirbtinio-intelekto-magistrantus-lietuvoje-rengs-4-europos-universitetu-destytojai/spausdinti/

Dirbtinio intelekto magistrantus Lietuvoje rengs 4 Europos universitetų dėstytojai

Publikuota: 2022-10-21 14:24
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Vilnius Tech“ vienijasi su geriausiomis Europos institucijomis dirbtinio intelekto magistro studijų programų rengimui, visuomenės ir verslo švietimui pažangių skaitmeninių gebėjimų srityje. Šios veiklos vykdomos įgyvendinant MERIT projektą per Europos komisijos vykdomą programą „Digital Europe Programme“, skirtą pažangių skaitmeninių įgūdžių tobulinimui.


Vilniaus Gedimino technikos universitetas („Vilnius Tech“) vienijasi su geriausiomis Europos institucijomis dirbtinio intelekto magistro studijų programų rengimui, visuomenės ir verslo švietimui pažangių skaitmeninių gebėjimų srityje. Šios veiklos vykdomos įgyvendinant MERIT projektą per Europos komisijos vykdomą programą „Digital Europe Programme“, skirtą pažangių skaitmeninių įgūdžių tobulinimui. Projekto metu sukurtose magistro studijų programose studentai galės specializuotis dirbtinio intelekto, daiktų interneto ir kibernetinės saugos srityse.

„Vilnius Tech“. Simo Bernoto nuotr.
„Vilnius Tech“. Simo Bernoto nuotr.

Studijų programa skirta toms tikslinėms auditorijoms, kurios daro įtaką pažangių skaitmeninių technologijų sėkmingam taikymui. Šalia studijų programos vykdymo, bus siūlomos persikvalifikavimo galimybės, norintiems gauti kompiuterijos mokslų magistro laipsnį baigus ne technologijos studijas; rengiami kvalifikacijos tobulinimo kursai įmonių atstovams ir programų absolventams, siekiant užtikrinti kompetencijų atnaujinimą ir mokymosi visą gyvenimą strategiją; su visuomene ir tyrėjais dalinamasi naujausių skaitmeninių technologijų pasiekimais, taip skatinant aktyvesnį jų taikymą; siūlomos sistemos įmonių ir studentų/absolventų skaitmeninių technologijų profilio formavimui ir galimam bendradarbiavimui atrasti.

Dirbtinio intelekto ir kitų skaitmeninių technologijų, procesų automatizavimas eliminuoja rutininių darbų poreikį, o darbuotojams leidžia pereiti prie savirealizacijos, kūrybiškumo taikymo unikalių ir dar pažangesnių sprendimų kūrimui.

Dirbtinio intelekto studijų programos studentai, remdamiesi šio projekto inovatyvumu, galės išnaudoti sinergiją, gaunamą įsitraukiant skirtingiems partneriams, dalinantis turimais resursais ir sukaupta geriausia patirtimi. Studentai gaus ne tik naujausias skaitmeninių technologijų žinias, bet gebės jas taikyti rinkos poreikių tenkinimui ir naujų sprendimų vystymui, įgaus tarptautinės patirties, mokydamiesi iš skirtingų šalių ekspertų bei bendradarbiaudami su partnerių studijų programų studentais kitose šalyse.

Ši studijų programa bus rengiama ir išbandoma „Digital Europe Programme“ programos rėmuose. Programą rengs „Vilnius Tech“ universitetas kartu su konsorciumu, susidedančiu iš Katalonijos politechnikos universiteto (BarcelonaTech arba UPC), visų trijų Baltijos šalių techniškųjų universitetų („Vilnius Tech“, Rygos technikos universiteto (RTU), Talino technikos universiteto (TalTech)), Bruno Kessler instituto (FBK) Italijoje, verslo įmonių Exacaster (Lietuva) ir ASOINDEL (Ispanija) bei skaitmeninių inovacijų centrų CIT UPC (Ispanija), SSMTP (Lietuva), DIZNE (Rumunija).

Europos komisija projektui MERIT per 4 metus skirs daugiau nei 6 mln. eurų. Šios lėšos bus naudojamos ne tik „Vilnius Tech“ ir kitų partnerių universitetų studijų programų parengimui ir vykdymui, bet ir mokymosi resursų atnaujinimui (naujausių technologijų, mokymosi priemonių, laboratorijų prieinamumui užtikrinti), studentų mobilumo ir bendradarbiavimo galimybių užtikrinimui, studentų tikslinėmis stipendijomis ir prizams, visuomenės švietimui skaitmeninių įgūdžių srityje.

Nauja magistro studijų programa bus skirta tiems, kurie savo profesinę ateitį sieja su naujų, besiformuojančių technologijų taikymu, kuriant dirbtiniu intelektu grįstus sprendimus. Taip pat – norintiems išugdyti ne tik taikomąjį, bet ir fundamentinį dirbtinio intelekto suvokimą. Programą Lietuvoje vykdys „Vilnius Tech“ universiteto Fundamentinių mokslų fakultetas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!