Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/68579/pirma-karta-lietuvoje-knygomatas/spausdinti/

Pirmą kartą Lietuvoje: KNYGOMATAS

Publikuota: 2019-06-18 19:06
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Ar kada pagalvojote, kad būnant prekybos centre galima „pasikrauti kultūros“? Atsakymas – taip! Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka pirmoji šalyje visuomenei pristato naują paslaugą – automatizuotą knygų išdavimo sistemą – KNYGOMATĄ.


Ar kada pagalvojote, kad būnant prekybos centre galima „pasikrauti kultūros“? Atsakymas – taip! Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka pirmoji šalyje visuomenei pristato naują paslaugą – automatizuotą knygų išdavimo sistemą – KNYGOMATĄ. Dabar pasiimti leidinį bus labai paprasta ir patogu. Nebereikės eiti knygų rinktis į biblioteką, nes tai bus galima padaryti lankantis Klaipėdos PC „Akropolis“. Knygą iš KNYGOMATO norinčiam pasiimti asmeniui reikės turėti skaitytojo pažymėjimą, o jį nuskenavus po specialiu skeneriu išsirinkti norimą leidinį iš tuo metu esančio asortimento.

Pirmą kartą Lietuvoje: KNYGOMATAS

Tokio specializuoto įrenginio, išduodančio su skaitytojo pažymėjimu knygas, idėja kilo Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos bendruomenei dar 2016 metais. Kaip teigia šio projekto vadovė Toma Gergelienė: „Projektas „Kultūros baterija“ – skirtas sukurti naują bibliotekos paslaugą „skaityk pramogaudamas“, kuri didintų kultūros prieinamumą ir leistų kultūros „pasikrauti“ kiekvienam prekybos centre besilankančiam ir pramogaujančiam studentui ar moksleiviui, senjorui ar visai šeimai“.

Inovatyvios bibliotekos paslaugos sukūrimas – puiki galimybė pasiekti įvairaus amžiaus ir socialinės padėties žmones, kurie neturi laiko ir galimybės užsukti į biblioteką arba nori vienoje vietoje patogiai ir nemokamai gauti didelį paslaugų spektrą. Tokio pobūdžio paslaugos JAV, Švedijoje, Kanadoje ir Nyderlanduose yra kuriamos, teikiamos jau nuo 2010 metų, o šiais 2019 metais unikali paslauga pristatoma pirmą kartą ir Lietuvoje.

Automatizuotoje knygų išdavimo sistemoje bus galima rasti įvairios literatūros ne tik lietuvių, bet ir kitomis užsienio kalbomis, kad miesto svečiai, turistai iš kitų šalių taip pat galėtų be apribojimų naudotis šia nemokama paslauga.

Birželio 26 dieną, 14 val., Klaipėdos prekybos centre „Akropolis“ vyks KNYGOMATO atidarymo šventė, kurioje pristatysime aparatą, supažindinsime su jo galimybėmis bei visus atvykusius į renginį džiuginsime maloniomis staigmenomis! Kviečiame atvykti ir patiems įsitikinti šios paslaugos novatoriškumu ir praktine nauda.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!