Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/67403/isitrauke-i-socialine-iniciatyva-ktu-studentai-nusprende-laimes-diena-sves-visus-metus/spausdinti/

Įsitraukę į socialinę iniciatyvą KTU studentai nusprendė – Laimės dieną švęs visus metus

Publikuota: 2019-03-20 19:10
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

KTU IF studentai vaikus pakvies ne tik išmėginti virtualiosios realybės (VR) produktus, bet ir organizuos video kūrimo dirbtuvėles bei dronų varžybas. Dronams trasą ruošianti fakulteto studentė Viltė Gražulevičiūtė sako pastebėjusi, kad tokio tipo pramogos vaikams teikia išties daug džiaugsmo.


Tarptautinės laimės dienos iniciatyva, pernai startavusi Kaune ir Kauno rajone, šiemet ir grįžo, o prie jos prisijungė dar daugiau viešųjų įstaigų, įmonių ir aukštųjų mokyklų. Šios iniciatyvos tikslas – padėti pasiekti kultūrinį miesto ir rajono gyvenimą, meno šventoves, viešąsias erdves ar transportą tiems visuomenės nariams, kuriems keblu tai padaryti. Kauno technologijos universiteto Informatikos fakultetas (KTU IF) taip pat jungiasi prie šios iniciatyvos ir garsiai skelbia – Laimės diena fakultete bus švenčiama ne vieną dieną, o ištisus metus.

Virtualios realybės išbandymas. KTU nuotr.
Virtualios realybės išbandymas. KTU nuotr.

„Yra sakoma, kad vaikai – tai patys didžiausi gyvenimo stebuklai, tad mums Laimės diena yra tikrai stebuklinga – į fakultetą pasikvietėme Kauno maltiečių vaikų dienos centro ugdytinius“, – pasakoja renginio iniciatorė, KTU IF darbuotoja ir centro savanorė Neringa Kelpšaitė.

KTU IF studentai vaikus pakvies ne tik išmėginti virtualiosios realybės (VR) produktus, bet ir organizuos video kūrimo dirbtuvėles bei dronų varžybas. Dronams trasą ruošianti fakulteto studentė Viltė Gražulevičiūtė sako pastebėjusi, kad tokio tipo pramogos vaikams teikia išties daug džiaugsmo.

„Praėjusį šeštadienį fakultete vykusiame dr. J. P. Kazicko moksleivių kompiuterininkų baigiamajame forume dalyviai galėjo mechaniniu būdu valdomus dronus skraidinti trasa, aplenkiant kliūtis ir stengiantis nutupdyti ant tam skirtos drono nusileidimo aikštelės – kai kurie po tokios atrakcijos klausė, ar negalėtume kiekvieną šeštadienį organizuoti tokių užsiėmimų?“, – šypsosi V. Gražulevičiūtė.

Pasak KTU IF dėstytojo Tomo Blažausko, video kūrimo dirbtuvėlės bus skirtos ir šviečiamajai misijai vykdyti – supažindinti su video kūrimo principais, sudominti vaikus technologijomis per žaidybinimą.

Visus metus rengs įvairius užsiėmimus

Pasak T. Blažausko, mintis apie dalyvavimą Laimės dienoje natūraliai išsivystė į kitą tikslą – kiekvieną metų mėnesį skirti veikloms, į kurias kviečiamos su socialine atskirtimi susiduriančios grupės – seneliai, daugiavaikės šeimos, neįgalieji.

„Tai bus ne tik pramoginiai, bet ir edukaciniai užsiėmimai. Pavyzdžiui, po mėnesio kartu su Vytauto Didžiojo Karo muziejumi planuojame į muziejaus erdves pakviesti senelius“, – mintimis dalijasi KTU IF studentas Lukas Paulauskas.

Dar vasario pradžioje Vytauto Didžiojo karo muziejus kartu su KTU atstovais, padėjusiais įgyvendinti iniciatyvą – virtualioje erdvėje pakartoti S. Dariaus ir S. Girėno žygdarbį, kvietė į interaktyvaus edukacinio žaidimo „Skrydis per Atlantą“ pristatymą.

Virtualios realybės išbandymas. KTU nuotr.
Virtualios realybės išbandymas. KTU nuotr.

„Šis projektas buvo nekomercinis, dovana mūsų partneriams ir bičiuliams Karo muziejui, taip pat miestiečiams, tad pasitarę nutarėme tęsti dovanų dovanojimo tradiciją. Vieni kitiems dovanosime savo laiką, bendravimą. Tikimės, kad daug įdomių istorijų mums papasakos ir seneliai“, – teigia projektui vadovavęs T. Blažauskas.

Planuose – pabėgimo kambarys šeimoms

KTU IF doktorantas Andrius Paulauskas tikina, kad fakultete mokosi ir dirba kūrybingi bei žingeidūs jauni žmonės, o dauguma jų mėgsta protą ir atmintį lavinančius žaidimus, galvosūkius. Tai lėmė dar vienos idėjos sumanymą – fakulteto erdvėse įrengti šeimoms skirtą „informatikišką“ pabėgimo kambarį, kur norėdamas rasti išėjimo raktą, galvą pasukti turės kiekvienas šeimos narys.

„Savo fakultete palaikome glaudžius ryšius su mokyklomis, mokytojais, tad per metus laime dalinsimės ir su jais“, – artimiausius planus atskleidžia doktorantas A. Paulauskas.

Fakulteto planuose – ir bendros veiklos su įmonėmis, nekomercinis projektas mokykloms „Studentas vienai dienai“, apsilankymai senelių ir vaikų namuose.

„Mūsų galvose visuomet tikras minčių spiečius. Džiaugiamės, kad komanda vis pildosi aktyviais studentais, kurie noriai dalyvauja fakulteto veiklose ir projektuose“, – džiaugiasi KTU IF dėstytpjas T. Blažauskas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!