Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/67274/turite-vaizdo-kamera-policija-praso-ja-uzregistruoti/spausdinti/

Turite vaizdo kamerą? Policija prašo ją užregistruoti

Publikuota: 2019-03-12 08:20
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Lietuvos policija pradeda naują projektą, kurio esmė – paskatinti gyventojus deklaruoti turimas kameras, fiksuojančias viešas vietas. Policija siekia sudaryti žemėlapį, kuriame nurodyta kameros vieta ir nuotrauka, kurioje užfiksuotas vaizdas, ką ta kamera filmuoja. Tai esą padėtų atskleisti nusikaltimus.


Lietuvos policija pradeda naują projektą, kurio esmė – paskatinti gyventojus deklaruoti turimas kameras, fiksuojančias viešas vietas.

Policija siekia sudaryti žemėlapį, kuriame nurodyta kameros vieta ir nuotrauka, kurioje užfiksuotas vaizdas, ką ta kamera filmuoja. Tai esą padėtų atskleisti nusikaltimus.

Turite vaizdo kamerą? Policija prašo ją užregistruoti

„Policijos turima įranga negali aprėpti kiekvieno kiemo, gatvės ar namo, todėl jūsų prisidėjimas mums labai pagelbėtų. Todėl mes siūlome jums savanoriškai užregistruoti policijoje savo turimą vaizdo stebėjimo kamerą ir prisidėti prie saugios aplinkos kūrimo“,– rašoma Lietuvos politicijos pranešime visuomenei.

Kam to reikia?

Gyventojų kameros padėtų policijai efektyviau ir greičiau ištirti nusikaltimus ir teisės pažeidimus ar nelaimingus atsitikimus.

Tirdami nusikaltimus, ieškodami dingusių asmenų ar įvykus ekstremaliai situacijai ar įvykiui, policija iš anksto norėtų žinoti, į ką kreiptis norint gauti svarbią informaciją, kurią galbūt užfiksavo kameros.

Policija nematys, ką fiksuoja gyventojų kameros, tačiau nutikus nelaimei ar nusikaltimui paprašys įrašo. Registruodami kamerą gyventojai neprisiimsite papildomų įsipareigojimų, nepatirs jokių išlaidų.

Policija taip pat tikina, kad informacija apie turimą kamerą bus žinoma tik pareigūnams. Kameros registruojamos portale e-policija.


Alfa.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!