Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/66543/patyciu-dezute-inovatyvi-galimybe-mokiniams-mokytojams-ir-tevams-pranesti-apie-patycias/spausdinti/

„Patyčių dėžutė“ – inovatyvi galimybė mokiniams, mokytojams ir tėvams pranešti apie patyčias

Publikuota: 2019-01-10 10:19
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Pradedantieji
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su programos „Kurk Lietuvai“ dalyvėmis bei 6 savivaldybių pedagoginių psichologinių tarnybų specialistais šešiose mokyklose pradėjo projektą „Patyčių dėžutė“ – greito pranešimo ir reagavimo į patyčias mokykloje įrankio sukūrimas“.


Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su programos „Kurk Lietuvai“ dalyvėmis bei 6 savivaldybių pedagoginių psichologinių tarnybų specialistais šešiose mokyklose pradėjo projektą „Patyčių dėžutė“ – greito pranešimo ir reagavimo į patyčias mokykloje įrankio sukūrimas“. Mokyklų interneto puslapiuose įdiegta speciali platforma, leidžianti pranešti apie mokykloje pastebėtas ar patirtas patyčias.

Tai supaprastins pranešimo apie patyčias būdą, užtikrins anonimiškumą ir greitą problemos sprendimą. Pagalbą nukentėjusiesiems nuo patyčių suteiks atsakingi savivaldybių pedagoginių psichologinių tarnybų specialistai.

Patyčių dėžutė“ – inovatyvi galimybė mokiniams, mokytojams ir tėvams pranešti apie patyčias

Bandomajame projekte dalyvauja Panevėžio Vyturio progimnazija, Jonavos rajono Ruklos Jono Stanislausko mokykla, Šiaulių rajono Aukštelkės mokykla, Šiaulių miesto „Rasos“ progimnazija, Kaišiadorių rajono Žiežmarių gimnazija, Vilniaus Petro Vileišio progimnazija.

Projektu siekiama sukurti atviresnę, bendruomeniškesnę mokyklą. Sėkmingai įgyvendinus bandomąjį projektą ir išsiaiškinus šio elektroninio įrankio poreikį Lietuvos mokykloms, bus teikiamos rekomendacijos dėl projekto tęstinumo kitose švietimo įstaigose.

Projektą inicijavo „Kurk Lietuvai“ programos dalyvės. „Kurk Lietuvai“ – tai profesinio tobulinimo ir gerosios užsienio praktikos pritaikymo programa, kuri profesionalams suteikia galimybę savo žiniomis ir idėjomis prisidėti prie modernios Lietuvos ateities kūrimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!