Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/66356/klaipedos-valstybineje-kolegijoje-nauja-tyrimu-laboratorija/spausdinti/

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje – nauja tyrimų laboratorija!

Publikuota: 2018-12-19 16:28
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

KVK bendradarbiaudama su Lietuvos energetikos bendrovėmis, įgyvendino projektą „Efektyvaus elektros energijos naudojimo tyrimo laboratorijos kūrimas“. Socialinių partnerių skirta parama – 13 930 eur laboratorijos įrangai įsigyti.


KVK bendradarbiaudama su Lietuvos energetikos bendrovėmis, įgyvendino projektą „Efektyvaus elektros energijos naudojimo tyrimo laboratorijos kūrimas“. Socialinių partnerių skirta parama – 13 930 eur laboratorijos įrangai įsigyti.

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje – nauja tyrimų laboratorija!
Asociatyvi nuotr.

Įgyvendinant šį paramos projektą, buvo įsigyta elektros energijos kokybės ir sąnaudų matavimo įranga, įrengta laboratorija, rengiama elektros energijos sąnaudų įmonėse matavimo, analizės ir taupymo galimybių vertinimo metodika. Efektyvaus elektros energijos naudojimo tyrimo laboratorijoje bus vykdomas technologijos studijų srities programų studentų praktinis mokymas ir taikomieji tyrimai, orientuoti į aukštos kvalifikacijos specialistų rengimą, jų kompetencijų ir praktinių įgūdžių tobulinimą. Naujausia įranga ypač svarbi Technologijų fakulteto studentams, kuriems bus sudarytos sąlygos studijų proceso metu susipažinti su šiuolaikine technika, išmokti su ja dirbti, taip pat įgyti įgūdžių ir gebėjimų, atitinkančių dabartinius darbo rinkos poreikius.

Įgyvendinus šį paramos projektą, bus sukurta ne tik socialinė nauda visuomenei, vertė pajūrio regionui, bet ir padidės jaunimo ugdymo bei užimtumo galimybės, taip pat bus prisidedama prie atsakingo ir racionalaus energijos išteklių naudojimo bei taršos mažinimo.

Paramos projektas įgyvendinamas kartu bendradarbiaujant su Vakarų Lietuvos regiono gamybinėmis – komercinėmis įmonėmis – AB Klaipėdos energija, UAB Klaipėdos duona, Lietuvos jūrų muziejus.

Vykdant projektą, Vakarų Lietuvos regiono gamybinėse – komercinėse įmonėse (AB Klaipėdos energija) studentų gamybinės praktikos metu buvo atlikti pirmieji bandomieji tyrimai, kuriais siekiama nustatyti, ar įmonėje elektros energija naudojama efektyviai ir pateiktos pirminės rekomendacijos dėl galimų elektros energijos sutaupymų.

Ateityje studentų praktikos metu planuojama atlikti efektyvaus elektros energijos naudojimo tyrimus gamybinėse įmonėse, parengti šia tema studentų baigiamuosius darbus. KVK yra pasirengusi padėti Vakarų Lietuvos regiono įmonėms, norinčioms atlikti elektros energijos naudojimo tyrimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!