Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/66234/solidworks-edu-prieiga-mokykloms-prie-licenciju-sukurta-rengiamasi-mokymams/spausdinti/

„SOLIDWORKS EDU“: prieiga mokykloms prie licencijų sukurta, rengiamasi mokymams

Publikuota: 2018-12-10 15:12
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Didžiausio pastarojo meto moksleivių technologinio ugdymo projekto partneriai pranešė, kad „SOLIDWORKS“ programinės įrangos licencijos jau yra prieinamos, o sausio pradžioje įvyks pirmasis seminaras mokytojams.


Didžiausio pastarojo meto moksleivių technologinio ugdymo projekto partneriai pranešė, kad „SOLIDWORKS“ programinės įrangos licencijos jau yra prieinamos, o sausio pradžioje įvyks pirmasis seminaras mokytojams.

Lietuvos mokyklų moksleiviai ir mokytojai edukaciniais tikslais jau gali pradėti nemokamai naudotis „SOLIDWORKS“ trimačio projektavimo, virtualios simuliacijos ir vizualizavimo programine įranga.

Apie šios „SOLIDWORKS EDU“ edukacinės programos pradžią paskelbta lapkričio 24 d. „Litexpo“ parodoje „Mokykla 2018“. Pusketvirto tūkstančio „SOLIDWORKS EDU Edition 2018-2019 Multi-Site Network“ („SOLIDWORKS EDU“) programinės įrangos paketų pavasarį Lietuvos švietimo sistemai padovanojo UAB „IN RE“, „Dassault Systemes SOLIDWORKS Corporation“ įgaliotas techninio palaikymo ir mokymo centras Lietuvoje, ir kartu su Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija LINPRA bei Švietimo ir mokslo ministerija koordinuoja jų įveiklinimą.

Vilma Bačkiūtė, Švietimo ir mokslo ministerijos Pedagogų veiklos skyriaus vedėja, šią programą dėl jos masto ir nemokamai gautos dovanos vertės vertina kaip išskirtinę. „Kad visa tai pasiektų mokinius, mums reikia konkrečių žmonių konkrečiose vietose, kurie būtų iniciatyvūs ir turėtų idėjų, kaip geriausiai tas licencijas panaudoti. Tai yra unikali galimybė“, – per programos pristatymą „Litexpo“ sakė ji.

„SOLIDWORKS EDU“: prieiga mokykloms prie licencijų sukurta, rengiamasi mokymams

„Ką reiškia 3500 licencijų? Lietuvai tai faktiškai neribotas skaičius. 3500 vartotojų gali prisijungti tuo pačiu metu. Galima prisijungti iš klasės, individualiai iš namų ar mokyklos kompiuterio, iš bet kur tuo pačiu metu“, – sakė UAB „IN RE“ direktorius dr. Vladimiras Popovas.

Jis pabrėžė, kad skaitmeninimo technologijos yra šiuolaikinės ekonomikos variklis. Profesionalių „SOLIDWORS“ programų naudojimas yra labai paplitęs Lietuvoje, jis sparčiai auga kartu su pramonės augimu.

„SOLIDWORKS“ programų spektras labai didelis, jis prasideda nuo programos mažiems vaikams „Apps for Kids“, kuri yra lyg „virtualus plastilinas“. Tolesnė pakopa – programos mokykloms „SOLIDWORKS EDU“, dar sudėtingesnis lygmuo – studijoms kolegijoje ir universitete, ir galiausiai sudėtingiausios programos skirtos gamybai ir tolesniam specialistų tobulėjimui.

„Dabar laikas mokytis“, – sakė dr. V. Popovas. UAB „IN RE“ kartu su mokymų srityje patyrusiu projekto partneriu VšĮ „Robotikos mokykla“ parengė 6 valandų seminarą, kurio klausytojai galės gauti „SOLIDWORKS“ mokymų centro sertifikatą. Pasak dr. V. Popovo, jis pripažįstamas visame pasaulyje ir gali pasitarnauti kaip gražus įrašas mokytojo CV. Be to, mokymai bus transliuojami tiesiogiai internetu ir bus padarytas jų vaizdo įrašas.

Paulius Briedis, VšĮ „Robotikos mokykla“ direktorius, mano, kad „SOLIDWORKS EDU“ gali ir turi pasinaudoti IT, technologijų ir fizikos mokytojai. „Lengviausia pradėti susidomėjusiems IT mokytojams, nes jie turi klases su kompiuteriais. Technologijų mokytojai šį tą turi – senesnių laptopų ar (stacionarių) kompiuterių. „SOLIDWORKS“ branduolys sukurtas seniai, tad jam tinka ir senesnė (kompiuterių) programinė įranga. Technologijų mokytojui „SOLIDWORKS“ yra artimiausias dalykas, fizikos mokytojas gali integruoti į pamokas, IT mokytojams lengviausia, nes jie turi visas priemones šalia, be to, jie dažniausiai ir nusiperka 3D spausdintuvus, turi būrelius. Jei dirbama būrelyje, tai kūrybos prasme daug ką lengviau padaryti technologijų mokytojui, o pradėti lengviau yra IT mokytojui“, – savo įžvalgomis dalijosi P. Briedis, sukaupęs didelę technologinių dalykų mokymų patirtį.

Ta patirtis jį paskatino perspėti būsimuosius „SOLIDWORKS EDU“ programos dalyvius: „SOLIDWORKS“ yra labai galingas inžinerinis įrankis, tad mokymasis turi vykti principu „žingsnis po žingsnio“, kad darbas netaptų per sunkus ir neišgąsdintų, kad sudėtingumo lygis būtų tinkamai parinktas ir pradinukui, ir šeštokui.

Andrius Storta, fizikos mokytojas iš Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos, puikiai supranta, ką toks perspėjimas reiškia. „SOLIDWRORKS“ esu šiek tiek bandęs, labai patiko. Turbūt aš padariau klaidą. Reikėjo „žingsnis po žingsnio“, aš pasiėmiau ne „žingsnis po žingsnio“. Todėl man pasirodė labai sudėtinga. Norėjau per greitai išmokti, o vis laiko neatradau išsiaiškinti. Bet dabar yra noras viską pradėti iš naujo ir vaikus užkabinti“, – po renginio sakė A. Storta.

Programos pristatymo klausėsi ir jo bendradarbis technologijų mokytojas Vidas Lukša. „Labai patiko renginys. Mane sudomino, kadangi visada reikia eiti pirmyn, o esu susidūręs su CNC staklėms, su „ArtCAM“ programa, todėl tai irgi labai įdomu. Manau, kad tai yra labai aktuali tema mokykloms“, – sakė V. Lukša.

„SOLIDWORKS Corporation“ yra viena pasaulyje pirmaujančių trimačio modeliavimo ir su tuo susijusių skaitmeninių procesų programinės įrangos gamintoja. „SOLIDWORKS“ programos veikia „Microsoft Windows“ aplinkoje. Programas sėkmingai naudoja milijonai vartotojų visame pasaulyje, pradedant individualiais kūrėjais ir baigiant didelėmis korporacijomis iš kuo įvairiausių pramonės sričių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!