Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/6536/nacionaline-pazangos-premija/spausdinti/

Nacionalinė pažangos premija

Publikuota: 2007-01-02 17:35
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Autorius: el. paštas Edita Skaraitė
Inf. šaltinis: Nacionalinė pažangos premija, VšĮ

Siekiant paskatinti Lietuvos mokslo, kultūros, verslo ir visuomenės augimą, buvo įkurta „Nacionalinė pažangos premija“, tačiau tai – ne tik kasmetiniai apdovanojimai, kuriais pagerbiami Lietuvos pažangai nusipelnę mokslo, verslo ir kultūros žmonės. Tai akivaizdus mūsų verslo visuomenės brandos įrodymas.


2006 m. kovo 2 d. Vilniaus universiteto Rektoriaus auloje buvo iškilmingai pasirašytas Pažangos manifestas, pirmą kartą paskelbęs apie mokslo, verslo bei žiniasklaidos sąjungą pažangos vardan. Siekiant paskatinti Lietuvos mokslo, kultūros, verslo ir visuomenės augimą, buvo įkurta „Nacionalinė pažangos premija“ (NPP), o gegužės pabaigoje Lietuvoje pirmą kartą buvo įteiktos trys 70 000 Lt vertės premijos: Mokslo pažangos, Partnerystės pažangos ir Kultūros pažangos.

Pažangos manifesto pasirašymas 2006 m. kovo 2 d.
Pažangos manifesto pasirašymas 2006 m. kovo 2 d.

Projekto tikslai:

  • Paskatinti Lietuvos mokslo, kultūros, verslo ir visuomenės ryšių augimą.
  • Plėtoti mokslo ir verslo ryšius, skatinti verslo indėlį į Lietuvos intelektualinę, kultūrinę bei socialinę pažangą.
  • Pristatyti visuomenei Lietuvos mokslo ir kultūros šviesulius, populiarinti Lietuvoje mokslą ir jo kūrėjus.
  • Sukurti ir užtikrinti ilgalaikę paramą mokslui.
I-asis NPP komiteto posėdis (2006 m. kovo 21 d.)
I-asis NPP komiteto posėdis (2006 m. kovo 21 d.)

Mokslo pažangos premija skirta už mokslo ir Lietuvos intelektualinio potencialo vystymą. Tai premija mokslininkams ar jų grupėms, kurių atradimai ir darbo rezultatai turi didelę įtaką Lietuvos pažangai.

Partnerystės pažangos premija skirta už indėlį į gyvenimo kokybės gerinimą ir šalies konkurencingumo didinimą. Tai premija mokslininkams ir verslininkams – už sėkmingą bendradarbiavimą diegiant praktikoje pažangiausias technologijas ir naujoves, už sėkmingą drąsiausių eksperimentų taikymą versle.

Kultūros pažangos premija – už pasaulinės patirties ir savo talento sklaidą ugdant Lietuvos ateities kartas visose kultūros raiškos formose.

NPP Laureatų paskelbimo ir apdovanojimo ceremonija 2006 m. gegužės 28 d.
NPP Laureatų paskelbimo ir apdovanojimo ceremonija 2006 m. gegužės 28 d.

„Nacionalinė pažangos premija“ nominuotus darbus vertina NPP komitetas, kurį sudaro 14 narių: 8 mokslo, 4 verslo ir 2 kultūros atstovai. NPP komiteto nariais tampa kandidatai, atrinkti iš mokslo institucijų, verslo, kultūros asociacijų ir visuomeninių organizacijų deleguotų atstovų. Siektina, kad vėliau NPP komiteto nariais taptų ir „Nacionalinė pažangos premija“ laureatai. NPP komiteto darbui vadovauja komiteto pirmininkas. Kasdienį NPP komiteto darbą organizuoja komiteto kancleris.

Nacionalinė pažangos premija

„Nacionalinė pažangos premija“ – tai ne tik kasmetiniai apdovanojimai, kuriais pagerbiami Lietuvos pažangai idėjomis, atradimais, originaliais sprendimais ar pasauliniais laimėjimais nusipelnę mokslo, verslo ir kultūros žmonės. Tai akivaizdus mūsų verslo visuomenės brandos įrodymas. Tai naujas etapas, ženklinantis kitokius svarbiausiųjų visuomenės grupių tarpusavio santykius ir naujus uždavinius, siekiant prisidėti prie šalies intelektualinio progreso. „Nacionalinė pažangos premija“ kloja tvirtą pamatą tolesnei verslo, mokslo ir kultūros sąjungai.

„Nacionalinė pažangos premijos“ iniciatoriai: Vilniaus Universitetas, LNK ir „Hansabankas“. Mecenatai: akcinė bendrovė VST ir AB TEO LT. Idėjos autorius: UAB „Strateginių komunikacijų centras“. Informacinis partneris: dienraštis „Verslo žinios“. Projekto partneriai: advokatų kontora „Norcous&Partners“, UAB „Deloitte Lietuva“, UAB TBWA/VIDEVITA, UAB „HLB Provisus“ ir UAB „Multiplex dizainas“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!