Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/37131/konkursui-apie-saugu-elgesi-su-elektra-mazieji-ir-suauge-dalyviai-pateike-144-pasakaites/spausdinti/

Konkursui apie saugų elgesį su elektra mažieji ir suaugę dalyviai pateikė 144 pasakaites

Publikuota: 2012-11-12 18:14
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Pradedantieji
Inf. šaltinis: LESTO, AB

Elektros skirstymo bendrovės LESTO organizuotam konkursui atsiųstos net 144 istorijos apie Elektromagijos šalies personažą Lempinuką, kuris, tyrinėdamas aplinką, padeda mažiesiems pažinti ir suvokti iš pirmo žvilgsnio sudėtingai atrodantį elektros pasaulį.


Konkursui apie saugų elgesį su elektra mažieji ir suaugę dalyviai pateikė 144 pasakaitesElektros skirstymo bendrovės LESTO organizuotam konkursui atsiųstos net 144 istorijos apie Elektromagijos šalies personažą Lempinuką, kuris, tyrinėdamas aplinką, padeda mažiesiems pažinti ir suvokti iš pirmo žvilgsnio sudėtingai atrodantį elektros pasaulį. Dalyvių amžius svyruoja nuo 4 iki 45 metų, atsiųstose pasakaitėse vaizdžiai aprašomi personažo nuotykiai ir mokoma saugiai elgtis su elektra. Geriausių istorijų autorių laukia įspūdingi prizai – teleskopas ir mikroskopai, kuriais stebimą vaizdą galima perkelti į kompiuterio ekraną.

LESTO inicijuotas jaunimo švietimo projektas Elektromagija.lt kvietė vaikus, jų tėvelius, mokytojus ir visus, besidominčius saugaus elgesio su elektra tema, kurti istorijas apie Lempinuką, Elektromagijos šalies gyventoją, tyrinėjantį elektros pasaulį ir su juo supažindinantį vaikus, mokantį ne tik saugaus elgesio, bet ir patiriantį smagių nuotykių, atskleidžiančių elektros subtilybes.

„Sulaukėme net 144 istorijų – visas jas galima perskaityti www.elektromagija.lt svetainėje. Konkurso dalyviai itin kūrybingai ėmėsi užduoties: dalyje pasakaičių Lempinukas leidžiasi į nuotykius ir keliones, kuriose pats mokosi saugumo, kitur Lempinukas yra herojus, kuris vaikus moko tausoti elektros energiją, aplinką. Vaikai į pasakaites drąsiai traukė ir naujus herojus, kūrė Lempinuko šeimą. Yra ir pamokančių, ir labai liūdnų istorijų. Iš tiek darbų tikrai nebus lengva išrinkti tas 3 pačias pačiausias, tačiau jau lapkričio 15 d. bus apsispręsta ir skelbsime teleskopo ir dviejų mikroskopų laimėtojus“, – sako LESTO Socialinės atsakomybės projektų vadovė Renata Gaudinskaitė.

Pasak jos, vaikai pasaulį geriausiai pažįsta žaisdami, kurdami, kai yra galimybė išlaisvinti savo vaizduotę, tad LESTO iniciatyvos Elektromagija.lt tikslas – padėti vaikams apie sudėtingą elektros pasaulį sužinoti žaismingai ir paprastai, jiems suprantama kalba.

„Siekiame, kad vaikai sužinotų apie elektros pavojus saugiai ir iš anksto mokytųsi racionalaus elektros vartojimo įgūdžių. Prie kompiuterio vaikai neretai praleidžia daug laiko, o mokantis svarbių dalykų tas laikas gali būti prasmingas“, – sako R. Gaudinskaitė.

Didžioji dauguma konkurso dalyvių yra 10–14 metų amžiaus, tačiau savo rašytų istorijų konkursui pateikė ir suaugusieji, vyriausiam dalyviui yra 45 metai.

Idėjų dalyviai sėmėsi iš svetainėje pateikiamų įvairaus amžiaus lankytojams skirtų interaktyvių žaidimų, ugdančių supratimą apie saugų elgesį su elektra. Svetainėje skelbiamos Lempinuko gimimo bei jo pirmųjų nuotykių šiame pasaulyje istorijos taip pat galėjo būti puikus įkvėpimo šaltinis pasakaičių kūrėjams. Specialiame pažintiniame žaidime Lempinukas moko, kas yra elektra, koks yra elektros kelias iki mūsų namų, pasakoja apie elektros energijos gamybą, jos šaltinius. Susipažinus su interaktyviais Lempinuko pasakojimais, savo įgytas žinias iškart galima pasitikrinti Lempinuko žaidime.

Apie elektrą, jos naudą ir pavojus Elektromagija.lt svetainėje pasakoja žaismingi virtualūs personažai. Tam pasitelkiamos įvairios priemonės: interaktyvūs žaidimai, testai, pateikiami įdomūs faktai, aktuali informacija apie su elektra susijusius dalykus. Elektromagija.lt svetainėje galima rasti svarbios vaikams skirtos informacijos, kaip elgtis dingus elektrai, perkūnijos metu, kokia turi būti pirmoji pagalba nukentėjus nuo elektros smūgio, o įgytas žinias čia pat galima pasitikrinti.

Elektromagija.lt – edukacinė iniciatyva, supažindinanti su elektros energijos galimybėmis ir grėsmėmis, skatinanti saugų ir tausojantį jos vartojimą ir atsakingą elgesį su elektra ir jos prietaisais, įrenginiais. Elektromagija.lt kasmet moksleiviams organizuoja edukacinius konkursus, skatinančius sužinoti daugiau apie energijos ir aplinkos tausojimą, pvz., vaikai buvo kviečiami dalyvauti ateities automobilių piešimo konkurse, kuriame piešė ir kūrė draugiškas aplinkai transporto priemones, jau trečius metus iš eilės organizuojami „EKO Kalėdų“ konkursai, skatinantys „žalias“ iniciatyvas: kaip mažinti vartojimą, apie tausojimą galvoti net per šventes ir kitas.


LESTO
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!