Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/36570/lietuvos-pajuryje-rengiama-east-link-konferencija/spausdinti/

Lietuvos pajūryje rengiama „East link“ konferencija

Publikuota: 2012-10-01 18:33
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: KMTP

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas 10 metu jubiliejų pažymi tarptautine konferencija „East link“. Projektas „East link“ orientuotas į šalis, apimančias Rytų partnerystės programos geografinę erdvę – Baltijos šalis, Rusiją, Kazachstaną, Gruziją, Azerbaidžianą, Turkmėnistaną, Uzbekistaną, Kirgistaną, Ukrainą, Baltarusiją ir kt.


Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas (KMTP) 10 metu jubiliejų pažymi tarptautine konferencija „East link“. Tai renginys skirtas santykių tarp Rytų ir Vakarų mokslo, verslo institucijų vystymui. Juo siekiama paskatinti ES nauju narių bei Rytų partnerystės geopolitinės erdvės šalių glaudų bendradarbiavimą, atverti rinkas bendriems projektams.

Projektas „East link“ orientuotas į šalis, apimančias Rytų partnerystės programos geografinę erdvę – Baltijos šalis, Rusiją, Kazachstaną, Gruziją, Azerbaidžianą, Turkmėnistaną, Uzbekistaną, Kirgistaną, Ukrainą, Baltarusiją ir kt. Šios šalys patrauklios investicijoms – pasižymi gamtinių resursų gausa, čia sukurta 200 mln. vartotojų rinka, yra sutelktas stiprus mokslinis potencialas. Tačiau iki šiol jaučiama tam tikra izoliacija, trukdanti nevaržomai mokslo ir technologijų plėtrai ir perdavimui.

„Ši konferencija Lietuvos pajūryje rengiama jau antrą kartą. Pirmasis „East Link“ renginys sutraukė gausybę svečių. Po jo buvo pasirašytos kelios tarptautinio bendradarbiavimo sutartys tarp universitetų, dėl bendro darbo susitarė įvairios įmonės, technologinės laboratorijos. Šiemet rengiama konferencija bus dar didesnio masto – dalyvaus apie du šimtai dalyvių iš dvidešimtiems valstybių“, – pasakojo KMTP direktorė Roma Stubrienė.

„East Link“ konferencijoje dalyvaus įvairių šalių ministerijų, mokslo institucijų, Europos bendradarbiavimo programų atstovai, verslininkai. Jie dalyvaus ne tik konferencijoje, bet ir specialiai parengtose programose, veiks ekspozicijų salės, kuriose bus pristatomos inovatyvios verslo įmonės, tyrimų institutai.

Pasak konferenciją rengiančių KMTP atstovų, projektas sulaukė susidomėjimo, nes veikdami atskirai Rytų ir Vakarų regionai negali pasiekti tokių rezultatų, kaip dirbant išvien. „East link“ projektu tikimasi sujungti šalių mokslinę ir tyrimų infrastruktūrą, rasti būdų, kaip tokius projektus finansuoti ir plėtoti, kurti naujus ar atnaujinti senus mokslinius projektus, kurie galėtų būti sėkmingai įgyvendinti rinkose.

Konferencija organizuojama vykdant projektą „Technologijos ir mokslas inovatyviam verslui“. Projekto tikslas – skatinti verslo ir mokslo partnerystę mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros ir inovacijų srityse, žinių komercinimą bei technologijų perdavimą. Projektas yra įgyvendinamas pagal Ekonomikos augimo veiksmų programą.

Konferencija rengiama spalio 1–2 dienomis, dalyviai rinksis Palangoje, viešbutyje „Vanagupė“ (Vanagupės g. 31, Palanga) .

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!