Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/36448/microsoft-pristato-jaunimui-skirta-iniciatyva-youthspark/spausdinti/

„Microsoft“ pristato jaunimui skirtą iniciatyvą „YouthSpark“

Publikuota: 2012-09-21 12:23
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Pradedantieji
Inf. šaltinis: Microsoft Lietuva

Rugsėjo 20 dieną tiesioginės transliacijos metu „Microsoft“ pristatė naują jaunimui skirtą iniciatyvą „YouthSpark“. Tai 100 šalių vykdoma programa, kuria per 3 metus siekiama padėti 300 milijonų jaunuolių įgyti šiuolaikišką išsilavinimą, darbui reikalingų įgūdžių ar savo verslo plėtojimui būtinų žinių.


„Microsoft“ pristato jaunimui skirtą iniciatyvą „YouthSpark“Rugsėjo 20 dieną tiesioginės transliacijos metu „Microsoft“ pristatė naują jaunimui skirtą iniciatyvą „YouthSpark“. Tai 100 šalių vykdoma programa, kuria per 3 metus siekiama padėti 300 milijonų jaunuolių įgyti šiuolaikišką išsilavinimą, darbui reikalingų įgūdžių ar savo verslo plėtojimui būtinų žinių.

Šios programos įgyvendinimo metu „Microsoft“ didžiausią lėšų dalį skirs nevyriausybinėms jaunimo iniciatyvoms finansuoti, suteiks švietimui skirtas nemokamas programas ir įrankius, padės aktyviau išnaudoti debesijos paslaugą „Office 365“ švietimo institucijose ar pokalbių programą „Skype“ bendrojo lavinimo mokyklose. „YouthSpark“ programos įgyvendinimo metu taip pat bus suteiktos galimybės viso pasaulio mokytojams, mokiniams, dėstytojams ir studentams aktyviau bendrauti ir dalintis geriausia patirtimi.

„Šia iniciatyva sieksime atskleisti jaunų žmonių potencialą ir skatinsime juos kurti ne tik savo, bet ir viso pasaulio ateitį. Projektus įgyvendinsime aktyviai bendradarbiaudami su jaunimo ir kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis“, – tiesioginės transliacijos metu sakė „Microsoft“ vadovas Styvas Balmeris (Steve Ballmer).

Šių metų kovą Tarptautinio jaunimo fondo atlikta galimybių studija parodė, kad visame pasaulyje darbo neturėjo 75 milijonai jaunuolių. Tarptautinės darbo organizacijos skaičiavimais, pasaulinis jaunimo nedarbo lygis siekia 12,7 proc. ir du kartus viršija bendrąjį nedarbo lygį. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis Lietuvoje nedarbas tarp jaunų žmonių taip yra aukštesnis, nei kitose amžiaus grupėse.

Nevyriausybinių iniciatyvų finansavimas ir nemokami įrankiai jaunimui

Atsižvelgiant į problemas, aktualias daugeliui jaunų žmonių įvairiose šalyse, socialinė iniciatyva „YouthSpark“ susitelks ties trimis pagrindinėmis sritimis:

  • „Give For Youth“ iniciatyva numato finansavimą suteikimą nepelno siekiančių organizacijų jaunimo projektams.
  • Pagal „Microsoft YouthSpark Hub“ projektą bus sukurtas specialus interneto portalas, skirtas vienoje vietoje viešinti visą jaunimui naudingą informaciją. Tai padės ne tik gilinti žinias ir plėsti kompetenciją, bet ir užmegzti ryšius su patikimais partneriais bei ekspertais, bus suteikta ir galimybė už simbolinį mokestį pradėti naudotis naujausia „Microsoft“ programine įranga ir paslaugomis.
  • Neseniai sukurta virtuali bendruomenė „Innovate For Good“ apjungs arti 300 milijonų jaunuolių visame pasaulyje ir suteiks jiems galimybę patogiai dalintis sukaupta patirtimi, skatinti ir padėti vienas kitam.

„Žinios ir patirtis – tai unikalūs šaltiniai, kurie dalijantis ne senka, o atvirkščiai – pildosi ir tvirtėja. Inicijuodami „YouthSpark“ programą siekiame maksimalios naudos, kad būtų ne tik sprendžiamos konkrečios problemos, bet ir sukurtos galimybės kaip papildoma vertė“, – sakė „Microsoft“ vadovas. Pasak Styvo Balmerio, „Microsoft“ įsipareigoja didžiąją dalį socialiniams projektams numatytų lėšų artimiausius trejus metus skirti į jaunimą orientuotoms iniciatyvoms.

Stiprins bendradarbiavimą su nevyriausybinėmis organizacijomis

Pristatydama naująją iniciatyvą „Microsoft“ pabrėžė bendradarbiavimo su nevyriausybiniu sektoriumi svarbą. „Pranešdami apie socialinę iniciatyvą prisiimame ir atsakomybę ją įgyvendinti. Tikime, jog geriausiai problemas ir jų sprendimo būdus padės identifikuoti ilgamečiai mūsų partneriai – pasaulio nevyriausybinės organizacijos“, – teigė S. Balmeris.

Lietuvoje „Microsoft“ plėtoja ilgalaikį bendradarbiavimą su „Žinių ekonomikos forumu“, asociacijomis „Langas į ateitį“, „INFOBALT“ ir „American Chamber of Commerce“, Lietuvos jaunimo ir studentų organizacijomis. Bendrovė finansuoja skaitmeninių įgūdžių ugdymo kursus, skatina naujų verslų sukūrimą tokiomis programomis kaip „BizSpark“ ar „WebSiteSpark“, skatina jaunimą aktyviau išnaudoti technologijas po „StudentSpark“ iniciatyvos vėliava.

„Bendradarbiaudami su „Microsoft“ kompiuterinio raštingumo žinių suteikėme daugiau nei 30 tūkstančių suaugusių Lietuvos gyventojų. Šiandien matome, kad jaunų žmonių gebėjimai naudotis informacinėmis technologijomis taip pat negali būti palikti be dėmesio. Naujausi IT sprendimai ir jų atveriamos galimybės jauniems žmonėms, norintiems įžengti į darbo rinką, šiandien labai aktualios“, – teigia asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

„Microsoft“ finansuojamų projektų vertė Lietuvoje, įgyvendintų kartu su „Langas į ateitį“, siekia daugiau nei 1 milijoną litų. Vien pernai penkiasdešimt septynioms visuomeninėms organizacijoms Lietuvoje „Microsoft“ padovanojo penkis šimtus programinės įrangos paketų, kurių vertė – 900 tūkstančių litų.


Microsoft
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!