Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/35852/sony-nex-fotopamokos-keicia-nusistovejusius-fotografijos-stereotipus/spausdinti/

SONY NEX fotopamokos keičia nusistovėjusius fotografijos stereotipus

Publikuota: 2012-08-13 15:31
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: SONY Baltic

„Sony“ kartu su Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriumi ir žinomais šalies fotografais – Gintaru Česoniu ir Monika Požerskyte – įgyvendino projektą, skirtą pagausinti Lietuvos fotografijos entuziastų gretas ir pakeisti stereotipą, kad gerai fotografuoti gali tik profesionalas.


„Sony“ kartu su Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriumi ir žinomais šalies fotografais – Gintaru Česoniu ir Monika Požerskyte – įgyvendino projektą, skirtą pagausinti Lietuvos fotografijos entuziastų gretas ir pakeisti stereotipą, kad gerai fotografuoti gali tik profesionalas. Liepos ir rugpjūčio mėnesiais Vilniuje ir Kaune vyko nemokamos fotopamokos, kurias galėjo lankyti visi SONY NEX fotoaparatus įsigiję asmenys.

SONY NEX fotopamokos keičia nusistovėjusius fotografijos stereotipus

Fotopamokų dalyviai įgavo kompozicijos pagrindų, pažangesnių technologijų ir specialiųjų efektų taikymo patirties, kuri leis patobulinti fotografavimo įgūdžius. „Net ir mėgėjas, žinantis pagrindinius fotografavimo principus ir turintis gerą fotoaparatą, gali padaryti tikrai įspūdingų nuotraukų. Įvaldžius esmines fotoaparato funkcijas ir išmoktą teoriją pritaikius praktikoje, kiekvienas gali užfiksuoti žavingus kadrus“, – sakė NEX fotopamokose šeimos fotografiją dėstanti lektorė Monika Požerskytė.

Pritariamai kalbėjo fotopamokų dalyvis: „Nors jau turėjau šiek tiek fotografavimo praktikos, „Sony NEX“ fotopamokose perduotos žinios paskatino į fotografiją pažvelgti naujai. Jas pritaikius pavyko gauti visai neblogas pirmąsias nuotraukas. Teks pakeisti kai kuriuos stereotipus, susiformavusius tarp mėgėjų, pavyzdžiui, kad geriausia fotografuoti automatiniu rėžimu.“

SONY NEX fotopamokos keičia nusistovėjusius fotografijos stereotipus

Aptariant dalyvių fotografijos įgūdžius, teorinę medžiagą iliustravo praktiniai užsiėmimai. Įgyvendinusi ne vieną visuomeninių ir socialinių projektų fotosesiją, fotomenininkė Monika Požerskytė dalijosi patarimais šeimos fotografijos pamokose „Gyvenimo akimirkos“. Kitas lektorius – Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Gintaras Česonis kelionių fotografijos subtilybes aptarė „Kelionių įspūdžių kolekcijos“ pamokose. Pasak jo, kelionių fotografija – tai ne tik nematytų ar naujai pamatytų vietų fiksavimas, bet ir skverbimasis gilyn į tame kontekste esančio žmogaus esmę. Dažnai nutinka, kad būtent mėgėjai užfiksuoja tikrąją ir išgyventą kelionės istoriją ir atskleidžia jos veidą.

Sulaukusį susidomėjimo projektą planuojama tęsti ir rudenį.

„Sony“ kartu su Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriumi rengiamų NEX fotopamokų lektoriumi Gintaru Česoniu ir Monika Požerskyte pateikia trumpus patarimus pradedantiesiems, atmintinę ir, į ką reiktų atkreipti dėmesį fotografuojant.

Apie NEX fotopamokas

Visiems, įsigijusiems NEX fotoaparatus, yra skiriamos nemokamos fotopamokos, kurios leis artimiau susipažinti su NEX fotoaparato funkcijomis ir išklausyti asmeninių profesionalaus fotografo patarimų.

NEX fotopamokas veda du lektoriai, mokantys šeimos ir kelionių fotografijos subtilybių. Lektoriai dalinasi žiniomis ir patirtimi nuo kompozicijos pagrindų iki pažangesnių technologijų ir specialiųjų efektų, kurie leis patobulinti fotografavimo įgūdžius. Nepriklausomai nuo temos, fotopamoka trunka iki 6 val.: per 3-4 val. su lektoriumi aptariami teoriniai teminio fotografavimo aspektai, 1 val. skiriama praktinei užduočiai ir dar 1 val. – jos aptarimui.

Norint užsiregistruoti į konkrečią fotopamoką, reikia www.sony.lt puslapyje užpildyti specialą NEX fotopamokų registracijos formą, kartu pateikiant kodą, esantį ant įsigyto NEX fotoaparato pakuotės.


Sony
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!