Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/33941/nuo-siol-imokas-ir-baudas-galima-sumoketi-kortelemis/spausdinti/

Nuo šiol įmokas ir baudas galima sumokėti kortelėmis

Publikuota: 2012-04-18 12:13
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Ashburn International

Bendrovė „Ashburn International“ drauge su SEB banku įgyvendina bendrą projektą ir Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos padaliniuose diegia mokėjimo terminalus, kuriuose bus galima įvairias įmokas ar baudas sumokėti mokėjimo kortelėmis.


Bendrovė „Ashburn International“ drauge su SEB banku įgyvendina bendrą projektą ir Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos padaliniuose diegia mokėjimo terminalus, kuriuose bus galima įvairias įmokas ar baudas sumokėti mokėjimo kortelėmis. Kovo mėnesį dalis terminalų jau įrengta tiek migracijos skyriuose, tiek policijos komisariatuose, tiek kelių patrulių automobiliuose, o balandį atsiskaityti mokėjimo kortelėmis jau bus galima visose numatytose vietose.

Planuojama, kad visoje Lietuvoje patruliuos 116 policijos automobilių, kuriuose galima sumokėti mokėjimo kortele, o policijos padalinių, turinčių mokėjimo kortelių skaitytuvus, skaičius padidės nuo 99 iki 139.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad bendrovės pasiūlytas techninis sprendimas nėra apribotas nei konkrečiu modeliu, nei vieta, nes policijos automobiliuose įrengti mobilieji terminalai, veikiantys visur, kur yra GPRS ryšys, ir stacionarieji terminalai, pritaikyti veikti patalpose – komisariatuose, migracijos poskyriuose ir t. t. Be to, „Ashburn International“ atstovai pabrėžia, kad šis, kaip ir kiti įmonės projektai, nėra orientuoti tik į konkretų banką ar, pavyzdžiui, tik į policiją.

„Norime pabrėžti šio projekto funkcinį universalumą, – teigė „Ashburn International“ generalinis direktorius Rolandas Budriūnas. – Šis sprendimas gali būti taikomas ir taksi įmonėse, ir viešajame transporte. Kitaip tariant – jei naudojatės kokiomis nors viešosiomis paslaugomis ir neturite grynųjų pinigų, visada galėsite atsiskaityti mokėjimo kortele.“

Minėtas sprendimas gali būti naudojamas visose valstybinėse įstaigose, kurioms aktualu, kad mokama įmoka visa patektų į sąskaitą (bankui neišskaičiuojant komisinių). Kalbant apie šį konkretų projektą, svarbu atkreipti dėmesį, jog įgyvendintas projektas leis gyventojams patogiai atlikti reikiamą mokėjimą bei sutaupyti laiko.

Gyventojai vis dažniau pageidauja atsiskaityti mokėjimo kortele, kai reikia sumokėti baudą už kelių eismo ir kitus pažeidimus policijos komisariatuose ar patrulių automobiliuose, taip pat įvairias rinkliavas. Iki šiol galimybe atsiskaityti mokėjimo kortelėmis galėjo naudotis didžiųjų miestų gyventojai, tačiau dabar atsiskaitymo mokėjimo kortelėmis geografija plečiasi ir į mažesnius miestus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!