Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/33138/pavasaris-prasideda-akcija-eko-drasa/spausdinti/

Pavasaris prasideda akcija „EKO drąsa“

Publikuota: 2012-02-28 17:55
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Projektas „Drąsinkime ateitį“

Išdrįsk padėti gamtai! Nuo kovo 1-osios organizuojamos ekologinės mokyklų akcijos „EKO drąsa“ metu projekto „Drąsinkime ateitį“ komanda atsakys į visus apie ekologiją kylančius klausimus, sugriaus egzistuojančius mitus ir įtrauks į aplinkai draugišką veiklą.


Pavasaris prasideda akcija „EKO drąsa“Išdrįsk padėti gamtai! Nuo kovo 1-osios organizuojamos ekologinės mokyklų akcijos „EKO drąsa“ metu projekto „Drąsinkime ateitį“ komanda atsakys į visus apie ekologiją kylančius klausimus, sugriaus egzistuojančius mitus ir įtrauks į aplinkai draugišką veiklą. Kiekvienas – mažas ar didelis – savo veiksmais bei idėjomis gali padėti mus supančiam pasauliui.

Žaliojo sezono pradžia skelbiama suvienijus jėgas su elektros ir elektronikos prietaisų atliekų surinkimo tinklu EPA ir atliekų tvarkymo įmone „Žaliasis taškas“.

Siekiant į ekologinę iniciatyvą įtraukti kuo jaunesnius visuomenės dalyvius, rengiamas ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikų ir jaunimo kūrybinis konkursas „Mobijaus ciklas“ bei informacinė praktinė užduotis ugdymo įstaigoms – elektroninių atliekų, makulatūros, tetra pakuočių rinkimo akcija. Prie šios akcijos kviečiamos prisijungti ir kitos įmonės.

Aktyviausiai prie aplinkos apsaugos prisidėsiantys dalyviai bus apdovanojami rėmėjų įsteigtais prizais, ekskursijomis, o mokyklose-nugalėtojose vyksiantys baigiamieji renginiai vainikuojami šios iniciatyvos bičiulių grupės „Bjelle ir PeRu“ pasirodymu.

„Drąsinkime ateitį“ komanda jau pakuoja prizus aktyviesiems ir kuria vaizdo pamoką bei kitą papildomą medžiagą, padėsiančią skleisti informaciją moksleivių tarpe. Konkursų nuostatai ir vaizdo pamoka pasirodys internetiniame puslapyje www.drasinkimeateiti.lt kovo 5-ąją dieną, o registracija prasidėjo jau dabar. Kviečiame aktyviai prisidėti!

Tame pačiame internetiniame puslapyje taip pat galima rasti mokytojams siūlomas biologijos vaizdo pamokas ekologijos tema, kurios gali būti puikios pagalbininkės paįvairinant įprastą kursą. Jų sukūrimas buvo iš dalies finansuojamas Europos socialinio fondo agentūros, įgyvendinant projektą „Neformalaus ugdymo iniciatyvų sistemos „DRĄSINKIME ATEITĮ“, skirtos asmenybės bendrųjų gebėjimų ugdymui, diegimas bendrojo lavinimo mokyklose“ (projekto Nr. VP1-2.2-ŠMM-05-K-01-025) pagal priemonę „Kalbų mokymo, verslumo, ugdymo ir inovatyvių švietimo metodų kūrimas ir diegimas“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!