Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/31951/infobalt-mokymai-uztikrina-produktyvia-partneryste-ir-lyderio-pozicijas/spausdinti/

„Infobalt“ mokymai užtikrina produktyvią partnerystę ir lyderio pozicijas

Publikuota: 2011-12-05 19:17
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: el. paštas Asociacija „Infobalt“

Asociacijos „Infobalt“ vykdomame darbuotojų mokymų projekte dalyvaujančių dviejų Lietuvos IRT įmonių darbuotojai šį rudenį vyko į užsienyje organizuojamus mokymus. UAB „Skaidula“ darbuotojų dalyvavimas tokiuose kursuose, kaip FEL Distributor Seminar Ženevoje ir VeEX sales meeting Valencijoje, užtikrina įmonei patikimą ir produktyvų bendradarbiavimą su esamais užsienio partneriais.


Asociacijos „Infobalt“ vykdomame darbuotojų mokymų projekte dalyvaujančių dviejų Lietuvos IRT įmonių darbuotojai šį rudenį vyko į užsienyje organizuojamus mokymus. UAB „Skaidula“ darbuotojų dalyvavimas tokiuose kursuose, kaip FEL Distributor Seminar Ženevoje ir VeEX sales meeting Valencijoje, užtikrina įmonei patikimą ir produktyvų bendradarbiavimą su esamais užsienio partneriais. O UAB „Exigen Services Lietuva“, siekianti išlaikyti lyderio pozicijas Baltijos šalyse, siuntė darbuotojus į tarptautinę konferenciją „Jax London 2011“ Jungtinėje karalystėje susipažinti su naujausiomis IT technologijomis – Java platformos naujienomis, tendencijomis ir ateities perspektyvomis.

UAB „Skaidula“ siekia būti pirmaujančia telekomunikacinių ir informacinių technologijų įmone Lietuvoje, todėl ne tik nuolat įsisavina ir diegia pažangiausias technologines naujoves, bet ir aktyviai dalyvauja įvairiuose mokymuose. Šių metų rugsėjį į dviejų dienų seminarą Ženevoje FEL Distributor Seminar vyko UAB „Skaidula“ šviesolaidinių technologijų skyriaus vadovas Aivaras Stankaitis, atsakingas už šviesolaidžių įrangos pardavimus ir jų aptarnavimą. Tokio pobūdžio mokymai organizuojami kiekvienais metais, į juos susirenka atstovai iš visų Europos Sąjungos šalių. Čia pristatomi, demonstruojami ir atliekami praktiniai mokymai apie naujausius „Fujikura“ produktus.

„Pagrindinis šių metų mokymų tikslas buvo detaliai – teoriškai ir praktiškai – susipažinti su moderniausia FSM-100 serijos šviesolaidžių suvirinimo įranga, dažniausiai naudojama moksliniuose projektuose, suvirinant specialios paskirties šviesolaidžius. Taip pat siekiama paskatinti šios įrangos pardavimus Lietuvoje. Buvo pristatyti ir kiti naujausi produktai, kaip elektroninis skaidulų nuskėliklis CT-100, automatinės skaidulų paruošimo mašinos APM-100 ir PCS-100, kitos naujovės“, – pasakoja A. Stankaitis.

Kursus vedė lektoriai iš Didžiosios Britanijos ir Japonijos. Pristatant pasaulines tendencijas šviesolaidinių technologijų srityje, akcentuotas specialių produktų paklausos augimas. Taip pat mokymuose paminėti ypač dideli Lietuvos pasiekimai, plėtojant šviesolaidinius FTTH tinklus.

„Pagal šviesolaidinių FTTH tinklų plėtrą Lietuva yra pirmaujanti šalis Europos Sąjungoje ir penkta – pasaulyje. Praeitais metais šiame seminare UAB „Skaidula“ buvo apdovanota prizu, kaip kompanija 2009 metais daugiausiai pardavusi Europos Sąjungoje šviesolaidžių suvirinimo mašinų, lyginant su gyventojų skaičiumi šalyje“, – sako UAB „Skaidula“ šviesolaidinių technologijų skyriaus vadovas.

Į tęstinius, kartą per metus vykstančius VeEX sales meeting mokymus Valencijoje rugsėjo pabaigoje vyko UAB „Skaidula“ metrologijos projektų vadovas Audrius Čebatorius. Kartu su atstovais iš įvairių Europos šalių ir aplinkinių regionų (EMEA), per keturias dienas jis susipažino su naujausiomis telekomunikacijų srities technologijomis, jų testavimo, parametrų matavimo metodika ir tam skirta matavimo technika.

„Mūsų siekis – kuo sklandžiau įvesti į šalies rinką konkurencingą matavimo prietaisų gamintoją VeEX, kurio atstovu Lietuvoje tapome. Todėl mokymuose buvo labai įdomu ir naudinga sužinoti daugiau apie naujausius ryšių technikos standartus, jų parametrų matavimo metodiką ir naujausius JAV kompanijos VeEX prietaisus, skirtus šiems parametrams matuoti“, – dėsto A. Čebatorius.

Mokymai vyko paskaitų forma. VeEX kompanijos viceprezidentai išsamiai pristatė technologijas, standartus ir matavimo metodiką, o produktų vedantieji specialistai pristatė konkrečius prietaisus. Pasak UAB „Skaidula“ metrologijos projektų vadovo, įmonės atstovai jau pakviesti ir į 2012 m. vyksiančius mokymus.

Modernias, specializuotas informacines sistemas stambiosioms pasaulio ir Lietuvos įmonėms kuriančios UAB „Exigen Services Lietuva“ darbuotojai spalio pabaigoje – lapkričio pradžioje vyko į tarptautinę konferenciją „Jax London 2011“ Jungtinėje karalystėje. Pagrindinis kelionės tikslas buvo susipažinti su naujausiomis IT technologijomis, o ypač Java platformos naujienomis, tendencijomis ir ateities perspektyvomis.

„Ši konferencija pasirinkta pagal joje aptariamų technologijų turinį, apimtis ir įvairovę – nagrinėjama „Agile“ metodologija ir „Java“ aspektai, kurie yra naudojami visuose mūsų kompanijos vykdomuose projektuose. Konferencijos metu susipažinta su „Java SE 8“, „Java EE7“ vizija, bendra Java platformos ateitimi. Buvo pristatytas „Oracle“ požiūris į platformą, perpirkus ją iš „Sun“, debesų kompiuterijos tendencijos, „OSGi“ platformos galimybės. Mūsų kompanijai, vykdančiai tarptautinius projektus, taip pat vertinga kitų šalių kolegų, susiduriančių su panašiomis problemomis, patirtis bei sprendimų galimybės („know-how“)“, – pasakoja UAB „Exigen Services Lietuva“ vadovas Tomas Vaičiūnas.

Pasisemti žinių vyko du įmonės darbuotojai: vyriausiasis sistemų architektas Dainius Vaznys ir sistemų architektas Rimantas Žukaitis. Tris dienas konferencijoje vyko bendrosios grupinės prezentacijos bei teoriniai seminarai mažesnėms grupėms. Pastarąsias dalyviai rinkosi savo nuožiūra – pagal interesus ir poreikius. Renginys pasižymėjo lektorių gausa – tai IT profesionalai iš įvairių pasaulio šalių, tokie kaip Simon Ritter (Oracle), Arun Gupta (Oracle), Roman Pichler, Mark Little (Red Hat), Thomas Diesler (JBoss) ir kt.

Pasak UAB „Exigen Services Lietuva“ vadovo, tikslingai pasirinkti mokymai padeda išlaikyti lyderio pozicijas Baltijos šalyse, todėl įmonė noriai naudojasi „Infobalt“ projekto siūlomomis galimybėmis tobulėti, pavyzdžiui, renkasi projektų vadovų mokymus, finansų mokymus, technologinius mokymus (MS, „Java“, „Oracle“, „Certified Scrum Master“ ir „Certified Scrum Product Owner“ sertifikavimai), įvairias technines konferencijas (QCon, Goto, Jax) ir pan. Šiuo metu „Exigen Services Lietuva“ dirba virš 150 specialistų, kurių kvalifikacija nuolat keliama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!