Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/31700/langas-i-ateiti-pakviete-internete-mokytis-verslumo/spausdinti/

„Langas į ateitį“ pakvietė internete mokytis verslumo

Publikuota: 2011-11-16 20:14
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Asociacija „Langas į ateitį“

Asociacija „Langas į ateitį“ parengė verslo pradmenų kursą ir pakvietė nemokamai mokytis visus Lietuvos gyventojus, kurie domisi smulkaus verslo galimybėmis Lietuvoje. Sužinoti, nuo ko pradėti savo verslą, galima internete – elektroninis kursas prieinamas „Langas į ateitį“ svetainėje.


Asociacija „Langas į ateitį“ parengė verslo pradmenų kursą ir pakvietė nemokamai mokytis visus Lietuvos gyventojus, kurie domisi smulkaus verslo galimybėmis Lietuvoje. Sužinoti, nuo ko pradėti savo verslą, galima internete – elektroninis kursas prieinamas „Langas į ateitį“ svetainėje www.langasiateiti.lt.

„Įvertinus informacinių technologijų plėtrą Lietuvoje ir atsiveriančias galimybes mokytis elektroniniu būdu, atsižvelgus į situaciją darbo rinkoje, kartu su partneriais parengėme specialų kursą tiems žmonėms, kurie turi idėjų ir nori imtis savarankiškos veiklos ir pradėti verslą. Manome, kad detali pagalba ir informacija apie būtinas procedūras, dokumentus ir procesus, ką reikia nuveikti pradedant verslą ir jį plėtojant, kokiom priemonėm galima optimizuoti savo verslą padrąsins žmones imtis savo veiklos“, – teigia „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

Pasak jos, internetu dėstomas verslumo kursas yra patogus būdas mokytis tuo metu ir tokiu tempu, koks yra priimtinas kiekvienam žmogui. Besimokantieji turi galimybę pasitikslinti iškylančius ar rūpimus klausimus, bendraudami su verslo konsultantais telefonu, nurodytu prie kiekvieno mokymo medžiagos skyriaus.

Internetu pateikiamoje mokymo medžiagoje galima sužinoti apie smulkiojo verslo rūšis, išmokti parengti verslo planą, pasirinktą verslą užregistruoti, apskaičiuoti privalomus mokesčius. Dvylikos valandų apimties nuotolinio mokymo kursas supažindina jo dalyvius su verslo valdymo pagrindais, mokesčių sistema, deklaracijomis ir internetinės bankininkystės paslaugomis.

Verslą pradedančiam žmogui kursas padeda perprasti ir įmonių rūšis, ir mokesčių mokėjimo subtilumus, ir finansinės paramos rūšis bei galimą pagalbą iš įvairių finansinių institucijų.

Nemažai dėmesio skirta ir elektroninėms valdžios paslaugoms, kuriomis verslininkai gali naudotis taupydami savo laiką ir lėšas.

Verslo pradmenų kursas padės žengti pirmuosius savarankiškus verslininko žingsnius jauniems žmonėms, pasiryžusiems savarankiškai uždirbti pinigus. Kursas pravers ir darbo neturintiems arba norintiems pradėti savarankišką verslo veiklą žmonėms.

Projektą „IKT ir verslumo įgūdžių stiprinimas“ vykdo asociacija „Langas į ateitį“ kartu su socialiniais partneriais partneriai – Lietuvos darbo birža ir LR Ūkio ministerija. Projektas finansuojamas bendrovės „Microsoft“ „Neribotų galimybių“ programos ir „Langas į ateitį“ lėšomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!