Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/28330/ip-telefonija-styguoja-klientu-aptarnavima-ir-didina-prototechnikos-pajamas/spausdinti/

IP telefonija styguoja klientų aptarnavimą ir didina „Prototechnikos“ pajamas

Publikuota: 2011-03-21 10:40
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Prototechnika, UAB

Verslo valdymo ir apskaitos sprendimus kurianti UAB „Prototechnika“ dabar skambučius skirsto ir su klientais bendrauja duomenų perdavimo tinklais. Europos regioninio plėtros fondo lėšomis įdiegta IP telefonijos sistema padeda racionaliai valdyti klientų skambučius, registruoti užklausas ir gedimus, atlikti apklausas, optimizuoti konsultantų ir kitų specialistų darbus, gauti papildomų pajamų iš konsultacijų telefonu.


Verslo valdymo ir apskaitos sprendimus kurianti UAB „Prototechnika“ dabar skambučius skirsto ir su klientais bendrauja duomenų perdavimo tinklais. Europos regioninio plėtros fondo lėšomis įdiegta IP telefonijos sistema padeda racionaliai valdyti klientų skambučius, registruoti užklausas ir gedimus, atlikti apklausas, optimizuoti konsultantų ir kitų specialistų darbus, gauti papildomų pajamų iš konsultacijų telefonu. Iš viso į šį projektą per pusantrų metų buvo investuota 414 385 Lt, iš jų „Prototechnika“ skyrė 207 193 Lt.

Pasak Žydrūnės Stonkuvienės, „Prototechnikos“ ES projektų vadovės, šiuo projektu siekiama didinti įmonės konkurencingumą IT paslaugų rinkoje. „Prieš įdiegiant IP telefonijos sistemą į visus skambučius atsiliepdavo administratorė, kuri nukreipdavo skambinančiuosius specialistams, o šie klientus konsultuodavo, registruodavo iškilusias problemas ar aptardavo vykdomus projektus. Tačiau senoji sistema buvo netinkama tokiai didelei įmonei: ne visi klientai galėdavo prisiskambinti – prarasdavome svarbių skambučių, skambučiai ne visada nukeliaudavo reikiamiems specialistams – buvo gaišinamas darbuotojų laikas, konsultuoti tekdavo ir skolingus klientus, nes konsultacijos metu neturėjome operatyvios informacijos apie kliento atsiskaitymus“, – prisimena 900 klientų turinčios bendrovės atstovė.

Anot Ž. Stonkuvienės, dabar visi klientų skambučiai yra klasifikuojami pagal iš anksto numatytas kategorijas, todėl reikiamą informaciją ar pagalbą jie gauna greičiau, geriau patenkinami jų poreikiai. Be to, naujoji sistema apjungia šešis vidinius įmonės procesus: nuo skambučio, užduoties įvedimo aptarnaujančiam konsultantui iki sąskaitos faktūros išrašymo. Taip sutaupomos lėšos registruojant kliento užklausas, nukreipiant užduotis pateiktu klausimu besirūpinančiam konsultantui, automatiškai formuojant pardavimo dokumentus, susiejant aptarnavimo procesą su skolų valdymu. Skolų valdymui skiriamas ypatingas dėmesys – prieš konsultuojant, sistema pateikia išsamią informaciją apie kliento atsiskaitymus pagal pirminius dokumentus.

„Skambučių istorija užtikrina aptarnavimo tęstinumą, konsultuojant sutarčių neturinčius klientus taikomi iš anksto numatyti įkainiai, galima racionaliai atlikti apklausas, skirstyti užduotis ir kaupti informaciją apie jau atliktus tyrimus. Be to, kaupiami ir analizuojami pokalbių įrašai leidžia tobulinti jau sukurtus produktus arba paskatinti naujo, klientų lūkesčius atitinkančio sprendimo kūrimą“, – naudas vardija ES projektų vadovė ir priduria, kad pasitelkus IP telefonijos sistemą galima tiksliai fiksuoti ir apmokestinti konsultanto darbo laiką, kurį jis skiria užklausos analizei ir sprendimui pateikti. Taip pat galima analizuoti konsultacijas ir ieškoti jų tobulinimo būdų.

Projektui „Įmonės procesų optimizavimas IP telefonijos sistemų pagalba“ (kodas: VP2-2.1-ŪM-02-K-01-242) finansavimas skirtas pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos 2 prioriteto „Verslo produktyvumo didinimas ir aplinkos verslui gerinimas“ įgyvendinimo priemonę VP2-2.1-ŪM-02-K „E-verslas LT“. Projekto biudžetas – 414 385 Lt, Europos regioninės plėtros fondas skyrė 207 192 Lt, „Prototechnika“ – dar 207 193 Lt. Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia – 2009 m. rugsėjo 1 d., pabaiga – 2011 m. vasario 28 d.


UAB „Prototechnika“
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!