Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/28114/studentu-praktika-virtualiame-banke-ir-virtualioje-draudimo-bendroveje/spausdinti/

Studentų praktika – virtualiame banke ir virtualioje draudimo bendrovėje

Publikuota: 2011-03-08 18:52
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Forbis, UAB

Nuo 2011 m. kovo Vilniaus kolegijos studentai gali atlikti praktiką mokymo tikslais įsteigtame virtualiame banke „Viko bankas“ ir virtualioje draudimo bendrovėje „Viko drauda“. 2010 m. gruodžio mėn. „Forbis“ kartu su „Sintagma“ laimėjo Vilniaus kolegijos skelbtą ir dalinai iš Europos socialinio fondo finansuojamą viešąjį konkursą dėl banko ir draudimo paslaugų informacinių sistemų įsigijimo.


Nuo 2011 m. kovo Vilniaus kolegijos studentai gali atlikti praktiką mokymo tikslais įsteigtame virtualiame banke „Viko bankas“ ir virtualioje draudimo bendrovėje „Viko drauda“.

2010 m. gruodžio mėn. „Forbis“ kartu su „Sintagma“ laimėjo Vilniaus kolegijos skelbtą ir dalinai iš Europos socialinio fondo finansuojamą viešąjį konkursą dėl banko ir draudimo paslaugų informacinių sistemų įsigijimo.

Pagrindinis projekto tikslas – sukurti pirmąją Lietuvoje banko ir draudimo paslaugų imitacinę įmonę bei atitinkamas bankinę ir draudimo informacines sistemas, kurios padėtų gerinti Vilniaus kolegijos studentų praktinio mokymo kokybę, efektyvumą ir jų konkurencingumą darbo rinkoje, didintų studentų verslumą ir skatintų naudotis IT teikiamomis galimybėmis. Tokios imitacinės įmonės jau efektyviai veikia Vokietijoje, Čekijoje, Austrijoje ir Slovakijoje.

Šis projektas yra dalis Lietuvos verslo praktinio mokymo centro „Simulith“ vykdomos programos. Centro narystė pasaulinėje verslo praktinio mokymo firmų centrų asociacijoje EUROPEN – PEN INTERNATIONAL suteikia virtualioms Lietuvos įmonėms galimybę virtualioje erdvėje prekiauti su daugiau nei 5500 įmonių iš 42 pasaulio šalių.

2011 m. sausį UAB „Sintagma“ Vilniaus kolegijos dėstytojus supažindino su įmonės sukurta draudimo verslo valdymo sistema DIS, o UAB „Forbis“ pristatė banko valdymo sistemą FORPOST ir jų galimybes.

Įmonė „Forbis“ šiuo metu Vilniaus kolegijos įsteigtame virtualiame banke „Viko bankas“ diegia savo sukurtą FORPOST bankinę informacinę sistemą. UAB „Sintagma“, savo ruožtu, virtualioje draudimo bendrovėje „Viko drauda“ diegia draudimo informacinę sistemą DIS.

Jau šių metų kovą Vilniaus kolegijos III kurso studentai, atliekantys praktiką, gali dirbti virtualiame banke ir virtualioje draudimo bendrovėje, kurios teiks visas paslaugas virtualioms pasaulio įmonėms, įkurtoms mokymo tikslais pagal EUROPEN – PEN INTERNATIONAL programą, ir fiziniams asmenims. Virtualusis bankas veiks kaip realus bankas – jame bus galima atlikti visas bankines operacijas, tame tarpe aptarnauti fizinius bei juridinius asmenis, dirbti su vertybiniais popieriais ir investicijomis. Virtuali draudimo bendrovė teiks draudimo paslaugas, kurias teikia realios draudimo įmonės – t. y. studentai galės atlikti visas funkcijas ir operacijas, kurios yra vykdomos realiose draudimo bendrovėse.

Bankininkystės ir draudimo studijų III kurso studentai entuziastingai ruošiasi dalyvauti tarptautinėse profesinio mokymo firmų mugėse: 2011 m. kovo 29–31 d. Prahoje (Čekija) ir balandžio 7–8 d. Alytuje. Mugių metu „Simulith“ erdvei pirmą kartą bus pristatytos naujai įkurtos profesinio mokymo firmos „Viko bankas“ ir „Viko drauda“ bei jų teikiamos paslaugos.

„Anksčiau Vilniaus kolegijos studentai atlikdavo praktiką Lietuvos bankuose ir draudimo bendrovėse, tačiau tokia praktika dažniausiai būdavo siaura ir nepakankamai naudinga, nes studentai paprastai negalėdavo naudotis banko duomenų bazėmis ir visais banko ar draudimo bendrovės turimais įrankiais, susipažinti su finansinių institucijų visų padalinių ir sričių veikla. Todėl praktika studentams nesuteikdavo pakankamai žinių apie realią banko ar draudimo bendrovės darbo specifiką, funkcionavimo ypatumus ir iššūkius, su kuriais tokios bendrovės susiduria savo kasdieninėje veikloje“, – sakė Vilniaus kolegijos Ekonomikos fakulteto prodekanė Nijolė Kašėtienė.

„Forbis“ ir „Sintagma“ Vilniaus kolegijoje įgyvendinamo projekto dėka studentai, atlikdami praktiką, dirbs kaip tikrame banke ir tikroje draudimo bendrovėje, su suformuotais valdymo organais ir svarbiausiais padaliniais. Čia veiks apskaitos departamentai, klientų aptarnavimo skyriai. Draudimo kompanijos žalų skyriuje studentai mokysis reguliuoti draudiminius įvykius. Norėdami „įsidarbinti“ virtualioje įmonėje, studentai turės pateikti savo CV ir dalyvauti atrankoje, kurią vykdys virtualios įmonės personalo skyrius. Studentai įgis praktinių žinių, kaip veikia tikras bankas ir draudimo bendrovė.

Pasak kompanijos „Forbis“ generalinio direktorius Andrejaus Zujevo: „Kompanija „Forbis“ didžiuojasi galėdama prisidėti prie Lietuvos studentų švietimo ir praktinių žinių suteikimo. Studentai, susipažinę su sistema FORPOST, turės praktinių įgūdžių, kaip reikia dirbti banke ir naudotis sistema FORPOST, kuri yra įdiegta 80-yje proc. Lietuvos bankų. Ši sistema taip pat yra įdiegta Estijoje, Latvijoje, Baltarusijoje ir Rusijoje. Šios žinios padės Vilniaus kolegijos studentams įsidarbinti banke ir iš karto nešti naudą bankui, nes jų nereikės apmokyti, kaip naudotis bankine informacine sistema.“

„Sintagma“ jau daug metų kuria specializuotą programinę įrangą draudimo verslui valdyti. Jos draudimo verslo valdymo sistemomis naudojasi Lietuvos, Latvijos, Kazachstano gyvybės ir ne gyvybės draudimo bendrovės, priklausančios tokioms grupėms, kaip SEB, PZU, ERGO, „Mandatum“, Citadele ir kt. Mūsų sukurtoje programinėje įrangoje yra sukaupta unikali daugelio žmonių draudimo verslo patirtis. Džiaugiamės galėdami perduoti savo ilgametę patirtį ugdant studentus ir tikimės, kad Vilniaus kolegijos pavyzdžiu paseks ir kitos mokymo įstaigos“, – teigia draudimo sprendimą diegiančios UAB „Sintagma“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Evaldas Drąsutis.


Forbis
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!