Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/27876/t-ivanausko-mokykloje-idiegtos-siuolaikines-elektronines-paslaugos/spausdinti/

T. Ivanausko mokykloje įdiegtos šiuolaikinės elektroninės paslaugos

Publikuota: 2011-02-21 19:51
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Aut. teisės: ©Bernardinai
Inf. šaltinis: Bernardinai.lt

Tado Ivanausko mokykloje įdiegta elektroninė raktų išdavimo ir registravimo sistema, praėjimo kontrolės sistema, elektroninis dienynas, tėvų informavimo, naudojantis elektroniniu dienynu ir SMS žinutėmis, sistema.


Tado Ivanausko mokykloje įdiegta elektroninė raktų išdavimo ir registravimo sistema, praėjimo kontrolės sistema, elektroninis dienynas, tėvų informavimo, naudojantis elektroniniu dienynu ir SMS žinutėmis, sistema.

Tai tapo įmanoma, mokykloje įgyvendinus projektą „Elektroninių paslaugų diegimas mokykloje“. Tai pirmoji mokykla Kaune, įdiegusi šią sistemą. Lėšų jai įdiegti skyrė miesto Savivaldybė ir pati mokykla.

Sistemą įrengė UAB „Nacionalinis švietimo centras“, UAB „Elnet Group“ Šių bendrovių vadovai Ridas Širvinskas ir Justas Urbonas dalyvavo elektroninės sistemos pristatyme, bendravo su Savivaldybės vadovais, aiškino sistemos veikimo principus. Įrengiant elektroninę sistemą nemažai pasidarbavo ir mokyklos informacinių sistemų specialistas Arvydas Dudavičius.

Naujosios sistemos pristatyme penktadienį dalyvavo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, mero patarėjas Vygantas Gudėnas, Savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė, Plėtros programų ir investicijų skyriaus vedėjas Vygintas Grinis.

„Džiaugiuosi šios mokyklos direktoriaus Sigito Alubausko iniciatyva. Kai lankiausi Pietų Korėjoje ir kitose šalyse, mačiau tokią sistemą, tada pamaniau, kad mums iki to dar toli. Dabar matau, kad elektroninių paslaugų asortimentas sparčiai plečiamas. T. Ivanausko mokykla yra lyderė šioje srityje, džiaugiuosi jūsų pasiekimais“, – kalbėjo meras A. Kupčinskas ir mokyklos direktoriui S. Alubauskui įteikė žalvarinį burmistro J. Vileišio medalį.

„Stebėdama inovacijas, kurias taikote, aš, kaip mama, džiaugiuosi, kad tėvai gali bet kada žinoti, ką veikia jų vaikai. Pirmiausiai tėvai turi rūpintis savo vaikais ir juos kontroliuoti. Dėkoju už šį pilotinį projektą. Jūsų mokykla mane nudžiugino ir mokinių mokomųjų bendrovių konkurso metu – mokinių bendrovė „Revrita“ pelnė prizą. Mokiniai surado būdą, kaip iš senų juostų perrašyti vaizdą į naujas“, – kalbėjo E. Gudišauskienė.

T. Ivanausko mokykloje kiekvienas mokinys, atėjęs į mokyklą, automatiškai registruojamas. Jeigu į mokyklą neatėjo arba iš jos išėjo, tuoj pat SMS žinute informuojami tėvai. Svetimi žmonės be leidimo patekti į mokyklą negali.

Dabar, kai mokinių tėvai dirba užsienio šalyse, tokia sistema sudaro galimybes tėvams per atstumą kontroliuoti vaiko gyvenimą. Internetu tėvai gali pamatyti, kokiais pažymiais vaikas įvertintas, kokios užduotys jam skirtos namuose, kokius kontrolinius darbus rašė, kiek pamokų praleido, kiek iš jų pateisintos. Tėvai gali parašyti laišką ne tik klasės vadovui, bet ir atskirų dalykų mokytojams, be to, gali susipažinti su mokyklos dokumentais, tvarkos taisyklėmis ir kt.

Tokia sistema drausmina mokinius, nes jie žino, kad apie juos viską sužinos tėvai arba globėjai.

Elektroniniu bilietu mokiniai gali naudotis bibliotekoje, valgykloje, todėl tėvai tokiu būdu gali paskatinti vaikus nepirkti nesveikų ar net kenksmingų produktų. Bilietas galioja ir atsiskaityti už važiavimą viešuoju transportu.

Įdiegus šią sistemą, kontroliuojami ir mokytojai. Mokyklos vadovai žino, kuris mokytojas neatvyko į darbą, kuris pavėlavo, kuris nedalyvavo viename ar kitame posėdyje, ar buvo kvorumas, koks nutarimas pasėdyje buvo priimtas, jas paėmė vieno ar kito kabineto raktą, kada jį grąžino.

Mokyklos vadovams iš karto aišku, kada mokytojai pildė dienyną, o jeigu jo nepildė, tokių mokytojų pavardės atsiduria sąrašo viršuje ir įrašomos kita spalva.

Elektroninė sistema pasitarnauja rengiant ataskaitas, suvestines: parodoma, kiek klasėje, mokykloje yra labai gerai besimokančių mokinių, kiek gerai besimokančių, koks kiekvieno mokinio pažangumo vidurkis, praleistų ir pateisintų ir nepateisintų pamokų skaičius. Be to, iš vienos mokyklos duomenis galima perkelti į kitą mokyklą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!