Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/26987/siaures-miestelio-technologiju-parkas-jaunam-verslui-siulys-inovatyvias-paslaugas/spausdinti/

Šiaurės miestelio technologijų parkas jaunam verslui siūlys inovatyvias paslaugas

Publikuota: 2011-01-11 16:04
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Aut. teisės: ©Lietuvos inovacijų centras
Inf. šaltinis: Inovacijos.lt

VšĮ Šiaurės miestelio technologijų parkas (ŠMTP) kartu su partneriais – asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ ir Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga – įgyvendina projektą „ŠMTP paslaugų sistema inovacijoms ir technologijoms remti“.


Šiaurės miestelio technologijų parkas jaunam verslui siūlys inovatyvias paslaugasVšĮ Šiaurės miestelio technologijų parkas (ŠMTP) kartu su partneriais – asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ ir Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga – įgyvendina projektą „ŠMTP paslaugų sistema inovacijoms ir technologijoms remti“. Jo metu sukurtomis šiuolaikiniam verslui būtiniausiomis paslaugomis galės naudotis tiek ŠMTP įsikūrusios įmonės, tiek ir kitos smulkios bei vidutinės įmonės, norinčios savo veiklą vykdyti inovatyviai ir šiuolaikiškai.

„Mūsų tikslas įgyvendinant šį projektą – sukurti patrauklią verslo aplinką inovatyvias technologijas bei paslaugas plėtojančioms smulkioms ir vidutinėms įmonėms, taip pat – didinti ŠMTP įsikūrusių įmonių žinomumą per viešinimo paslaugas“, – sako ŠMTP direktorius Gediminas Pauliukevičius. Jo teigimu, informacija apie ŠMTP ir čia įsikūrusias įmones įvairiais komunikacijos kanalais pasieks galimus partnerius ir Lietuvoje, ir užsienyje.

Projekto metu bus atnaujinta vidinė infrastruktūra – programinė įranga ŠMTP įmonėms ir „Virtualus biuro“ klientams, sukurta vidinio naudojimo interneto sistema, duomenų bazė, kurioje bus kaupiama verslui naudinga informacija vaizdo bei garso laikmenose, leidiniai verslo tema. Atnaujintame ŠMTP tinklalapyje įmonės taip pat galės registruotis į renginius, rasti pasiūlymus, partnerius, naudingą viešinimo ar mokomąją medžiagą, susipažinti su kitomis ŠMTP teikiamomis paslaugomis.

„Artimiausiu metu bus atnaujintos konferencijų paslaugos: įranga, serveriai, – visa tai leis pas mus įsikūrusioms įmonėms lengviau bei inovatyviau siūlyti ar teikti savo paslaugas, taip pat užtikrins vidinį bendruomenės bendradarbiavimą“, – įsitikinęs ŠMTP vadovas, pabrėždamas, kad įmonių verslo plėtrai turėtų padėti ir projekto metu išleistas mokomasis leidinys „Įmonės augimo vadovas“, ir „Northtown“ verslo klubo renginiai – susitikimai su žinomais reklamos, interneto, finansų, teisės, projektų valdymų ir kt. specialistais, skirti ne tik ŠMTP įsikūrusioms, bet ir visoms tokių susitikimų poreikį turinčioms įmonėms. Nuo projekto pradžios jau suorganizuota 17 verslo klubo renginių, turėjusių didelį pasisekimą tarp ŠMTP įmonių, partnerių ir studentų.

Tiek ŠMTP įmonėms, tiek kitoms įmonėms, turinčioms verslo plėtros ar inovacijų diegimo ambicijų, padės ŠMTP kartu su „Erns&Young“ bei „TMD partneriai“ teikiamos nemokamos konsultacijos. „Gerai žinomi verslo konsultantai suteiks įmonėms žinių, padedančių stiprinti konkurencingumą rinkoje, pritraukti partnerių, plėtoti paslaugas ir prekių asortimentą“, – sako G. Pauliukevičius. Registruotis konsultacijoms bus galima internetu www.smtp.lt, o pačios konsultacijos vyks gyvai, konsultuojamos įmonės atstovams susitikus su konsultantais.

Pasak G. Pauliukevičiaus, ypatingas dėmesys projekte skirtas ŠMTP tarptautinės veiklos aktyvinimui ir stiprinimui bei dalyvavimui užsienio ar tarptautinių organizacijų projektuose. „Projektas jau suteikė galimybę ŠMTP įmonių atstovams susitikti su Suomijos, Belgijos, Vokietijos, Švedijos bei kitų šalių partnerių organizacijomis ir pradėti naujas veiklas partnerystės principu šių šalių projektuose“, – pabrėžia ŠMTP direktorius.

Projektas finansuojamus iš specialiosios Ekonomikos augimo ir konkurencingumo didinimo programos pagal 2007–2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!