Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/26393/elektromagija-kviecia-svesti-kaledas-ekologiskai/spausdinti/

„ElektroMagija“ kviečia švęsti Kalėdas ekologiškai

Publikuota: 2010-12-03 10:07
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Rytų skirstomieji tinklai

Saugų ir racionalų elektros energijos vartojimą skatinantis projektas „ElektroMagija“ pakvietė vaikus ir jaunimą artėjančias šventes švęsti ekologiškiau – eglutes puošti savo padarytais žaisliukais ir tokiu būdu prisidėti prie gamtos ir aplinkos saugojimo.


„ElektroMagija“ kbviečia švęsti Kalėdas ekologiškaiSaugų ir racionalų elektros energijos vartojimą skatinantis projektas „ElektroMagija“ pakvietė vaikus ir jaunimą artėjančias šventes švęsti ekologiškiau – eglutes puošti savo padarytais žaisliukais ir tokiu būdu prisidėti prie gamtos ir aplinkos saugojimo. Šiuo tikslu projektą inicijavusios skirstomųjų tinklų bendrovės (Rytų skirstomieji tinklai (RST) ir „VST“) paskelbė eglutės žaisliukų kūrimo konkursą „EkoKalėdos“, kuriame gali dalyvauti visos Lietuvos mokyklos.

„Norime paskatinti vaikus ir jaunimą į pačias puošniausias metų šventes pažvelgti kitaip – be naujų pirkinių paieškos „karštligės“, pagalvojant apie aplinkos saugojimą. Todėl Kalėdų eglutes siūlome pasipuošti ekologiškai – naudojant senus ar nebereikalingus daiktus, prieš tai juos prikėlus „antram gyvenimui“. Vaikai labai išradingi, padedami kūrybingų mokytojų jie sukuria iš tiesų įspūdingų kalėdinių puošmenų, įvairių rankdarbių, net ir pačių eglučių. Tai matyti jau iš pirmųjų konkursui pateiktų darbelių“, – sakė skirstomųjų tinklų socialinių projektų vadovė Renata Gaudinskaitė, koordinuojanti „ElektroMagijos“ projektą.

Pasak R. Gaudinskaitės, moksleiviai kviečiami pasitelkti vaizduotę ir kurti žaisliukus iš panaudotų elektros lempučių, senų kompaktinių plokštelių, dėželių, buteliukų – jau nebereikalingų daiktų. Siūloma rinktis ir tai, kas gali praversti arba būti naudojami pagal paskirtį (vaisius, uogas, saldumynus). Norintys dalyvauti „EkoKalėdų“ konkurse turi nufotografuoti papuoštą eglutę ir nuotrauką patalpinti „ElektroMagijos“ svetainėje. Konkursą laimėjusių klasių ar moksleivių grupių laukia pramogos vandens atrakcionų parke, „ElektroMagijos“ marškinėliai ir edukaciniai stalo žaidimai apie elektros energetiką. Laimėtojus išrinks „ElektroMagijos“ svetainės lankytojai, balsuodami už jiems patinkančius darbelius.

„Atrenkant geriausią eglutės papuošimą bus vertinamas idėjos originalumas, darbelio estetinė išvaizda, jo gamybos aprašymo aiškumas, naudotos medžiagos. Darbeliai gaus papildomų balų, jei ir pačios eglutės bus ekologiškos – dirbtinės arba pačių sukurtos ar pasodintos vazone“, – sakė R. Gaudinskaitė. Pasak jos, konkurso darbus taip pat vertins ir savo prizą skirs nepriklausomi ekspertai. Darbelių fotografijas galima talpinti iki gruodžio 20 dienos, o balsavimas už juos vyks iki Trijų Karalių – sausio 6 d.

Daugiau apie projektą ir konkursą rasite interneto svetainėje www.elektromagija.lt

„ElektroMagijos“ svetainėje rasite daug vertingos informacijos apie elektros vartojimą, jos taupymo būdus, gamybos šaltinius ir saugų elgesį su elektros prietaisais bei įrenginiais. Čia taip pat yra nemažai edukacinių interaktyvių žaidimų („Elektrinės invazija“, „Elektrinė atmintis“, „Neklaužadų namas“ ir kt.), kuriuos žaisdami moksleiviai gilina savo žinias apie saugų elgesį su elektra, mokosi racionalaus jos vartojimo įgūdžių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!