Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/ivairus/14426/nevyriausybiniu-organizaciju-iniciatyvoms-5-mln-euru-microsoft-parama/spausdinti/

Nevyriausybinių organizacijų iniciatyvoms – 5 mln. eurų „Microsoft“ parama

Publikuota: 2008-12-03 15:33
Tematika: Organizaciniai, planavimo
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Microsoft Lietuva

„Microsoft“ pranešė papildomai investuosianti 5 milijonus eurų į kompiuterinio raštingumo skatinimo projektus, kuriuos trisdešimtyje Europos šalių plėtoja nevyriausybinės organizacijos. Tokiu būdu, nepaisant ekonominės aplinkos veiksnių, kompanija remia jaunimo, senjorų ir neįgaliųjų įdarbinimą, švietimo bei kompiuterinio raštingumo raidą.


Pasaulinė informacinių technologijų bendrovė „Microsoft“ pranešė papildomai investuosianti 5 milijonus eurų į kompiuterinio raštingumo skatinimo projektus, kuriuos trisdešimtyje Europos šalių plėtoja nevyriausybinės organizacijos. Tokiu būdu, nepaisant ekonominės aplinkos veiksnių, kompanija remia jaunimo, senjorų ir neįgaliųjų įdarbinimą, švietimo bei kompiuterinio raštingumo raidą.

„Nors apmokyta dirbti su informacinėmis technologijomis darbo jėga yra ekonomikos variklis, beveik 300 milijonų europiečių vis dar neturi pakankamų IT žinių. Šią atskirtį siekiame sumažinti investuodami į bendruomenių švietimą skatinančius projektus“, – sakė „Microsoft“ valdybos Europoje pirmininkas Janas Muehlfeitas.

Plėtodama iniciatyvos „Unlimited Potential“ Bendruomenių technologinių įgūdžių programą „Microsoft“ reaguoja į Europos Komisijos identifikuotą nepakankamą kompiuterinio raštingumo lygį. Įgyvendindama projektus bendrovė bendradarbiauja su valstybinėmis ir nevyriausybinėmis organizacijomis, kitais rinkos dalyviais bei partneriais. Daugiau nei 3000 bendruomenių technologijų centrų padės kompanijos iniciatyvoms per artimiausius tris metus pasiekti 4,7 milijono žmonių.

„Unlimited Potential“

„Microsoft“ remia projektą „Telecentre-Europe.org“ ir Vienoje vykstančią e. Įtraukties (angl. e-Inclusion) ministrų konferenciją. Telecentrų tinklas užtikrins efektyvų apsikeitimą informacija ir padės aktyvinti europiečių dalyvavimą skaitmeninėse iniciatyvose.

Trisdešimt penki į visuomenės žinių informacinių technologijų srityje gilinimą orientuoti Europos šalių projektai nominuoti septyniose e. Įtraukties konferencijos apdovanojimų kategorijose – po penkis kiekvienoje. Iniciatyvos „Langas į ateitį“ projektas pripažintas geriausiu Europoje skaitmeninio raštingumo kategorijoje .

„Viešosios interneto prieigos ir visuomenės mokymo projektus sėkmingai plėtojame nuo 2002 metų, tad malonu sulaukti įvertinimo ir iš Europos Komisijos. „Microsoft Lietuva“ yra asociacijos „Langas į ateitį“ partneris viešųjų interneto prieigos taškų projektuose. Šiuo metu visiems norintiems gilinti savo kompiuterinio raštingumo žinias savarankiškai „Langas į ateitį“ siūlo dalyvauti projekte „Šiuolaikiniai IT mokymosi būdai“. Remiant programai „Unlimited Potential“ parengti keturi nuotoliniai kursai lietuvių kalba, juos galima pasiekti www.langasiateiti.lt. Sėkmingas bendradarbiavimas su Microsoft Lietuva užtikrino „Langas į ateitį“ vykdomų projektų tęstinumą ir puikiai prisideda prie informacinės visuomenės plėtros Lietuvoje“, – teigė asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

„Didžiuojamės apdovanojimą pelniusių partnerių įvertinimu, kuris yra puikus kasdienio darbo skatinant vadinamąjį piliečių e. Įtraukimą atspindys. Mums svarbūs visi projektai, kuriais skatinamas piliečių švietimas informacinių technologijų srityje. Jie itin aktualūs ir šalies bei Europos ekonomikai“, – teigė bendrovės „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas.

Papildoma 5 milijonų eurų vertės parama nevyriausybinių organizacijų iniciatyvoms atspindi „Microsoft“ požiūrį į skaitmeninės visuomenės viziją „Europa 2020“. Šiandien dirbti su informacinėmis technologijomis mokomi žmonės taps rytojaus darbuotojais, o efektyviam apmokymui dabartinėje ekonominėje situacijoje būtinos specialios priemonės ir aktyvios pastangos. „Microsoft“ ateities vizijoje bendrovė veikia kaip stiprus Europos partneris, padedantis siekti ekonominių regiono tikslų.

2007 metais „Microsoft“ į informacinės visuomenės plėtros skatinimo projektus investavo beveik 50 milijonų eurų. Centrinėje ir Rytų Europoje plėtojamos „Unlimited Potential“ programos iniciatyvos keičia švietimo, profesinio mokymo būdus ir skatina inovacijas. „Microsoft“ glaudžiai bendradarbiauja su daugiau nei 40 bendrovių, teikiančių įrangą, leidžiančią neįgaliesiems naudotis informacinėmis technologijomis. Kompanija yra viena iš Pritaikymo neįgaliesiems aljanso (angl. Accessibility Interoperability Alliance), steigėjų ir pagrindinių rėmėjų.


Microsoft
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!