Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/elektronika/84440/volkswagen-pristate-ispudinga-automobilio-projekta/spausdinti/

„Volkswagen“ pristatė įspūdingą automobilio projektą

Publikuota: 2022-09-28 16:34
Tematika: Elektronika, automatika
Vykdytojai: Profesionalai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Vokiečių kompanija „Volkswagen“ gali sukurti išties įspūdingus produktus, ypatingai kai nusprendžia išžengti iš komforto zonos. Prieš keletą dienų, bendrovės atstovai pademonstravo projektą, kuris plėtojamas jau kuris laikas.


Vokiečių kompanija „Volkswagen“ gali sukurti išties įspūdingus produktus, ypatingai kai nusprendžia išžengti iš komforto zonos. Prieš keletą dienų, bendrovės atstovai pademonstravo projektą, kuris plėtojamas jau kuris laikas.

„Volkswagen“ pristatė įspūdingą automobilio projektą

Praėjusį penktadienį, VW atstovai pademonstravo pilnai veikiantį 5 lygio autonominį elektromobilį „Gen.Travel“. Naujoji transporto priemonė daugelį nustebins ne tik technologinėmis galimybėmis, tačiau ir įspūdingais dizaino sprendimais, kurie puikiai iliustruoja bendrovės gebėjimą eksperimentuoti ir priimti netikėtus sprendimus.

Naujojo „Volkswagen“ šedevro kūrėjai Klausas Zyciora ir Peteris Wouda apibūdino šį autonominį elektromobilį kaip naujovių dėžutę, kuri pasiūlys aukščiausios klasės transporto paslaugas nuo durų iki durų. Automobilio salonas yra visiškai perkonfigūruojamas, o didžiausias privalumas – dvivietė kabina, kuri pravers ilgų kelionių metu, kuomet norima pailsėti.

Autonominis elektromobilis gali būti skirtas ne tik ilgoms kelionėms. „Volkswagen“ atskleidžia, jog viduje galima surengti ir verslo susitikimus, o visa erdvė tam paruošiama vos vieno mygtuko paspaudimu. Ši transporto priemonė turi ir šeimoms skirtą versiją, kuri turi keturias sėdimas vietas, o jauniausiems keliautojams paruošti papildytos realybės žaidimai.

„Volkswagen“ pristatė įspūdingą automobilio projektą

„Volkswagen Gen.Travel“ yra realiai veikiantis prototipas, jis naudojamas projektuojant ir vertinant ateities sprendimus. Tiesa, šiuo metu jame yra paruoštas tik pilnai funkcionuojantis vidinis interjeras, tačiau bagažo skyriai pilni kompiuterinės įrangos. Dizaineriai jau dabar kalba, jog priekinėje ir galinėje automobilio dalyse esančios bagažinės gali būti paruoštos įprastiniam naudojimui, kur keliautojai galėtų susidėti savo daiktus kelionėms.

Įdomu ir tai, jog salone nėra jokių ekranų, kurie būtų skirti automobilio valdymui. Visi reikiami veiksmai turėtų būti atlikti naudojant AR akinius, o jie būtų pridedami prie transporto priemonės. Centrinėje konsolėje yra paprastas sukamasis ratukas, jis reguliuoja sėdynių padėtį, sulanksto stalą ir valdo visas kitas automobilio funkcijas, išskyrus dureles, kurios valdomos atskiru mygtuku.

„Volkswagen“ atstovų teigimu, „Gen.Travel“ yra nuolatos naudojamos VW grupės centre, kuris atsakingas už ateities sprendimus, o uždaroje trasoje yra atliekami ir bandomieji važiavimai. Ateities technologijų centro vadovas P.Wouda jau atliko ir bandomąjį važiavimą, miego metu. Pasak jo, automobilis yra itin tylus ir patogus, o priprasti prie minties, jog transporto priemonė gali važiuoti savarankiškai, užtrunka vos keletą minučių.

„Volkswagen“ pristatė įspūdingą automobilio projektą

Verta paminėti ir tai, jog „Volkswagen“ ieško sprendimų kuo galėtų pakeisti trumpus skrydžius bei keliones traukiniu. Naujasis „Gen.Travel“ gali būti būtent tas variantas, leisiantis tai padaryti. Teigiama, kad kelios šios transporto priemonės gali susijungti į vieną maršrutą ir jį įveikti drauge, sekdami vienas kitą maždaug metro atstumu.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!